• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 149.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Botanische tuin

Botanische tuin ideeën

Ga naar

Wil je een tuin laten aanleggen die wetenschappelijk is? Laat dan een botanische tuin aanleggen door een goede hovenier. Ontdek hier wat de mogelijkheden zijn van deze educatieve tuin en doe inspiratie op.

Kenmerken botanische tuin

  • Veel kruidenplanten
  • Verschillende plantensoorten
  • Gescheiden perken
  • Natuurlijke uitstraling
  • Nagebootste landschappen

Wat is een botanische tuin?

Een botanische tuin, ook wel hortus botanicus of plantentuin genoemd, is een tuin met een wetenschappelijk karakter. Met elke stap kom je in een ander 'land' terecht en hangt er aan elke plant een label met informatie.

Vaak is een botanische tuin onderdeel van een universiteit of organisatie die planten kweken, maar er ook voor zorgen dat bepaalde plantensoorten niet uitsterven. In Nederland heb je enkele grote botanische tuinen, zoals Fort Hoofddijk van Universiteit Utrecht.

Uiteraard is het ook mogelijk om jouw eigen tuin te veranderen in een botanische tuin. Zo krijg je door verschillende plantensoorten te gebruiken een wetenschappelijk karakter in je eigen tuin.

Tuin botanisch renoveren?

Botanische tuin voorbeelden

Mogelijkheden bij botanische tuin

Weet je niet hoe je je botanische tuin wilt inrichten? Laat dan een tuinontwerp maken door een ervaren hovenier. Hierdoor krijg je een beeld van hoe jouw educatieve tuin eruit komt te zien.

Wat kost een botanische tuin aanleggen?

Zoek je een wetenschappelijke tuin en wil je een botanische tuin laten aanleggen? De tuinaanleg kosten van een botanische tuin kunnen verschillen en is afhankelijk van meerdere factoren. Vraag vrijblijvend tuin offertes aan om de exacte prijs te ontvangen voor het aanleggen van een botanische tuin.

Botanische tuin aanleggen

Botanische tuin onderhouden

Bij een botanische tuin gaat het om 2 dingen: educatie en genieten. Met name het laatste kunnen aangesloten hoveniersbedrijven jou in ondersteunen, aangezien een botanische tuin veel tuinonderhoud nodig heeft. Laat daarom tuinonderhoud uitbesteden, waardoor je kunt genieten van een botanische tuin zonder zorgen.

botanische tuin aanleggen door ervaren hovenier

Via aangesloten hoveniersbedrijven ontvang je vrijblijvend advies en vergelijk je meerdere prijsopgaven. Vraag gratis tuin offertes aan bij Slimster en kom in contact met regionale bedrijven die in jouw regio werken. Je bepaalt zelf welke hovenier de opdracht krijgt om jouw botanische tuin aan te leggen.

Vergelijk regionale hoveniersbedrijven

Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal