Geld lenen? Vergelijk & bespaar

Geld lenen? Vergelijk & bespaar

Soorten leningen

Overzicht van alle mogelijke leningen.

Lening berekenen

Hoeveel kan ik lenen en waarom?

Lening oversluiten

Voeg bestaande leningen samen en bespaar.

Waarom Slimster

Zojuist vergeleken

 • 14:09Maldegem
 • 14:08Almere
 • 13:57Veldhoven
 • 13:55Kesteren

Waar we voor staan

 • Bespaar tijd & geld
 • Vind jouw beste deal
 • Onafhankelijk vergelijken
 • Team productspecialisten

94% beveelt ons aan

8,6 gemiddeld, 912 reviews

Vind en vergelijk de beste lening deal

Wil je een dakkapel plaatsen of is je keuken toe aan een modernisering, maar is je spaargeld niet voldoende? Dan kan geld lenen een interessante manier zijn om dit op korte termijn te realiseren. Maar welke lening is het goedkoopst? En welk soort krediet past het beste bij jouw wensen? Op Slimster vergelijk je alle soorten kredieten en vind je de goedkoopste lening.

Onze tip: Vraag bij meerdere aanbieders lening offertes aan om alle leningen, rentes en voorwaarden te vergelijken. Zo bespaar jij het meest op jouw lening!

Goedkoop geld lenen

Dat lenen geld kost hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Maar dat de hoogte van deze kosten flink kan verschillen, is mogelijk wel nieuw. Uiteindelijk gaat het jou om slechts één ding: Je wilt geld lenen voor je nieuwe auto of een krediet afsluiten voor je aanbouw tegen de laagste rente en de beste voorwaarden. En het liefst wil je niet allerlei banken of kredietmaatschappijen moeten benaderen om de verschillende rentepercentages en voorwaarden te vergelijken. Toch?

Maar wat maakt een lening nou goedkoop en wat verstaan we dan onder de beste voorwaarden? Hoe lager de rente, hoe minder je over het algemeen hoeft te betalen voor je lening. De hoogte van de rente is dus zeker een bepalende factor. Maar het is niet het enige dat telt. De duur van de looptijd is namelijk minstens zo belangrijk. Hoe korter de looptijd, hoe eerder je van de lening af bent, maar hoe hoger je maandlasten. Als je 5% rente betaalt over een periode van 60 maanden of 120 maanden, dan zijn je rentekosten bij een langere looptijd een flink stuk hoger en is je lening dus ook veel duurder.

Geldverstrekkers vergelijken

Om erachter te komen welke lening het beste bij jouw wensen past, kan je gebruik maken van onze vergelijker. Wij vergelijken de rentes en voorwaarden van 15 verschillende geldverstrekkers. Vergelijk kredieten met dezelfde looptijd en ontdek vervolgens welke geldverstrekker voor jou de beste deal heeft.

Wil je een goedkope lening aanvragen? Let dan goed op o.a. de looptijd en het rentepercentage.

Hoeveel geld kan je lenen?

Als je geld wilt lenen, dan heb je daar een bestedingsdoel voor. Bijvoorbeeld geld voor een auto, verbouwing of een bruiloft. Maar kan je dat geld wel lenen? De hoogte van je maximale leenbedrag hangt af van de volgende factoren:

 • Je leeftijd (minimaal 21 jaar)
 • De hoogte van je inkomen
 • Of je een vast dienstverband hebt of niet
 • Wat je gezinssamenstelling is
 • Je huidige financiële situatie (heb je al leningen openstaan/eigen vermogen)
 • Eventuele coderingen bij het BKR
geld lenen

Soorten leningen

We kennen verschillende soorten leningen. Bij geldleningen voor verbouwingen, auto's, bruiloften en andere kostbare producten praten we over een consumptief krediet. In Nederland kennen we twee verschillende vormen van consumptief krediet: een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Persoonlijke lening

Voor vrijwel alle leningen voor particulieren is een persoonlijke lening de beste optie. Je ontvangt dan een lening die je moet aflossen, tegen een vast rentepercentage, in een vaste looptijd. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en is de lening aan het eind van de afgesproken looptijd volledig afgelost.

Doorlopend krediet

Daarnaast kan je kiezen voor een doorlopend krediet. Je kunt dit zien als een bestedingslimiet op je bankpas. Daarbij heb je afgesproken met de bank dat je rood mag staan tot een bepaalde hoogte. De hoogte van de rente is hierbij variabel, waardoor je van te voren niet goed weet wat de lening kost. Omdat je iedere maand opnieuw je bestedingslimiet mag benutten, kan het aflossen van de lening langer duren dan bij een persoonlijke lening en daardoor ook meer geld kosten.

Bestaande lening oversluiten

Als je op dit moment al een geldlening hebt afgesloten, kan het lonen om over te stappen naar een andere kredietmaatschappij. Zeker als je de lening een lange tijd geleden hebt afgesloten en de rentes op dit moment veel lager zijn. Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je de huidige tarieven en vind je bij welke geldverstrekker je het voordeligste uit bent.

Zodra je een nieuwe geldverstrekker hebt gevonden en daar je lening wilt afsluiten, lost je nieuwe geldverstrekker je oude lening af. Wil jij je huidige lening oversluiten? Lees dan wel goed de voorwaarden van je huidige contract. Het kan zijn dat je een boete moet betalen bij oversluiten.

lening vergelijken

Hoe werkt de lening vergelijker van Slimster?

Op deze pagina kan je tarieven van verschillende geldverstrekkers vergelijken. Bovenin deze pagina geef je aan voor welk doel je een lening wilt afsluiten. Daarna vul je de hoogte van je gewenste lening en je geboortedatum in. Vervolgens stellen wij je een aantal vragen die nodig zijn om te kunnen verifiëren of de hoogte van jouw lening mogelijk is. Als dit mogelijk is, tonen wij je een overzicht van alle aanbieders en tarieven waaruit je kunt vergelijken. Vervolgens kan je jouw lening aanvragen bij de kredietmaatschappij met de laagste rente en beste voorwaarden.

Let op: Slimster is geen kredietverstrekker, maar toont je slechts een overzicht van de tarieven bij verschillende aanbieders. Wij kunnen geen passend advies geven over de hoogte van je geldlening. Daarover kan je het beste contact opnemen met de geldverstrekker zelf.

Klanten over Slimster