Auto financieren

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten

Naast een nieuwe woning, is het kopen van een nieuwe auto vaak de grootste kostenpost die je in je leven zult hebben. Het gaat om duizenden (of zelfs tienduizenden) euro's. Dat geld hebben de meeste mensen niet zomaar liggen. Niet zo vreemd dus dat een auto kopen één van de meest voorkomende leningdoelen van particulieren is. Veel mensen kiezen ervoor om geld te lenen om een auto te kopen. Een lening afsluiten om een nieuwe auto te kunnen financieren heeft voor- en nadelen. Wil je weten waar je op moet letten bij het afsluiten van een autolening? Slimster legt het uit.

Onze tip: Vraag bij meerdere aanbieders lening offertes aan om alle leningen, rentes en voorwaarden te vergelijken. Zo bespaar jij het meest op jouw lening!

Geld lenen om een auto te kopen

Heb je niet genoeg geld beschikbaar om je auto te kunnen kopen? Dan kan je ervoor kiezen om een lening af te sluiten. Je kunt je auto in zijn geheel financieren met een lening, of ervoor kiezen om een deel aan te betalen en een deel te lenen. Een autokrediet kan je afsluiten in de vorm van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

slimster
Geld lenen om een auto te kopen? Bij Slimster kun je alle leningen en rentepercentages vergelijken!

Looptijd van je autokrediet

Als je een auto wilt financieren, gaat dit vaak om een fors geldbedrag. Bij het afsluiten van je lening, dien je aan te geven in welke looptijd je jouw geldlening wenst af te sluiten. Doordat een langere looptijd vaak lagere maandlasten met zich meebrengt, kiezen veel mensen automatisch voor een langere looptijd.

Geld lenen voor auto financieren? Bij een autofinanciering is het verstandig om je aflossingstermijn af te stemmen op de levensduur van je auto. Als je iedere vijf jaar van auto wisselt, is het niet verstandig om een financiering van tien jaar af te sluiten.

Geld lenen voor een nieuwe of tweedehands auto

Wil je een financiering voor een nieuwe auto of tweedehands auto? Een tweedehands auto is goedkoper en schrijft minder snel af dan een nieuwe auto. En een nieuwe auto financieren is weer gunstig omdat je dan minder snel te maken hebt met onderhoudskosten.

Voordelen autokrediet

  • Net als bij een auto kopen met eigen geld, kan je afdingen bij de autodealer om zo een lagere aanschafprijs (en dus financiering) te krijgen.
  • In tegenstelling tot lease, word je bij een autolening eigenaar van de auto zodra je de laatste aflossing hebt voldaan.
  • Dat geldt ook voor de restwaarde van de auto.

Nadelen geld lenen voor auto

  • Je hebt een lening en dus schuld
  • Je hebt hogere kosten dan wanneer je de auto zelf zou betalen
auto financieren lening

Meerdere leningen samenvoegen

Soms komt het voor dat je naast een autokrediet nog meer openstaande leningen hebt afgesloten in het verleden. Meerdere kredieten zorgt vaak voor onrust en onoverzichtelijkheid. Als je een nieuwe lening voor je auto afsluit in de vorm van een persoonlijke lening, is het vaak interessanter om dat bedrag te verhogen en al je leningen samen te voegen. Wil je een bestaande lening oversluiten? Informeer bij de gewenste kredietmaatschappij naar jouw mogelijkheden.

Autofinanciering vergelijken op Slimster

Wil je zeker weten dat je de laagste rente krijgt? Dan loont het om gebruik te maken van onze prijsvergelijker. Dagelijks ontvangen wij de tarieven van betrouwbare geldverstrekkers. We tonen de tarieven overzichtelijk op volgorde van rente. Vergelijk alle leningen bij Slimster en vind jouw beste deal voor je autolening.

Gratis geld lenen offertes?
Geheel vrijblijvend
Auto financieren