Lening aanvragen

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Via Slimster kan je eenvoudig verschillende geldverstrekkers vergelijken en een lening aanvragen. Bij ons vergelijk je de grootste kredietmaatschappijen en vind je de laagste prijs voor je geldlening, ongeacht het bestedingsdoel. Geld lenen kost geld, maar via Slimster kun je flink besparen op jouw krediet!

Bespaar tijd & geld
Lening aanvragen

Onze tip: Vraag bij meerdere aanbieders lening offertes aan om alle leningen, rentes en voorwaarden te vergelijken. Zo bespaar jij het meest op jouw lening!

Lening aanvragen? Geld lenen kost geld!

Geld lenen is niet iets wat je moet overhaasten. Het gaat vaak om een hoop geld en daar wil je niet 's nachts wakker voor moeten liggen. Bedenk dus goed, voordat je een lening aanvraag doet, welk bedrag je nodig hebt en welke maandlast je nu en in de voorziene toekomst kan betalen. Houd daarbij ook rekening met mogelijke onvoorziene omstandigheden, zoals het verlies van je baan.

Geld lenen kost geld, denk daarom altijd goed na voordat je een lening gaat aanvragen of je de kosten kunt dragen!

Rentepercentages vergelijken

Er zijn talloze kredietmaatschappijen waar je een lening aanvraag in kunt dienen. Maar welke geldverstrekker is het goedkoopst? Je kunt je maandlasten vergelijken door te sorteren op rentepercentage over dezelfde looptijd. Als je gebruik maakt van de vergelijker van Slimster, vind je de laagste rentepercentages altijd bovenaan. Zo weet je zeker dat je nooit teveel voor je lening betaald.

Let op de looptijd van je geldlening

Als je een aanvraag voor een lening indient, kan je kiezen uit verschillende looptijden. Hoe korter de looptijd, hoe hoger je maandlast. Er staat dan weer tegenover dat je de lening sneller hebt afgelost. Bepaal bij je aanvraag hoe lang je uiterlijk over het aflossen van je lening wilt doen, en wat je maximale termijnbedrag mag zijn. Met die gegevens kan je een juiste vergelijking maken, die past bij jouw financiële situatie.

Bepaal je leenvorm

Als je een lening wilt aanvragen voor een auto of een verbouwing, valt dit altijd onder een consumptief krediet. In Nederland kennen we bij dergelijke kosten eigenlijk maar twee vormen, namelijk de persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Bepaal bij het aanvragen van je lening welke leenvorm het beste bij jou past.

Een doorlopend krediet is handig als je van flexibiliteit houdt, maar is niet erg overzichtelijk vanwege de wisselende rente. De meeste mensen kiezen dan ook voor een persoonlijke lening. Je weet dan namelijk precies waar je aan toe bent. Vooraf wordt bepaald wat de hoogte van je maandtermijn is, hoe hoog je rente is en in welke periode je lening wordt afgelost.

lening aanvragen

Besparen op jouw lening

Je wil natuurlijk nooit teveel betalen voor een geldlening. Daarom ben je op zoek naar de goedkoopste lening en wij helpen je daar graag bij. Door online leningen te vergelijken vind je de kredietmaatschappij met de laagste rente en beste leningsvoorwaarden. Je kunt altijd een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen. De AFM en Autoriteit Consument en Markt raden consumenten niet voor niets aan te vergelijken voordat je een lening afsluit.

Nieuwe lening aanvragen of oversluiten?

Lening aanvragen

Heb je op dit moment meerdere kredieten afgesloten en wil je weleens af van al het papierwerk? Kies er dan voor om je huidige kredieten onder te brengen in één nieuwe lening, zoals een persoonlijke lening. Je hoeft dan nog maar één bedrag af te lossen. Vaak levert zo'n oversluiting je voordeel op in de maandlasten en verkorting van je termijn.

Let op: wil je jouw lening oversluiten? Dan moet je vaak een vergoeding / boete betalen aan je huidige kredietverstrekker.