Lening oversluiten

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Als je in het verleden een lening hebt afgesloten bij een kredietmaatschappij met een hoge rente, kan het lonen om over te stappen naar een nieuwe geldverstrekker. Maar wanneer is het verstandig om over te sluiten en aan welke voorwaarden moet je dan zoal voldoen? Bij Slimster lees je alles over een lening oversluiten en helpen we jou bij het vinden van de goedkoopste lening.

Onze tip: Vraag bij meerdere aanbieders lening offertes aan om alle leningen, rentes en voorwaarden te vergelijken. Zo bespaar jij het meest op jouw lening oversluiten!

Waarom een lening oversluiten?

Er kunnen verschillende redenen zijn om over te stappen naar een nieuwe geldverstrekker. Je bent niet tevreden over de service, of de hoogte van de rente, slechte voorwaarden, etc. Misschien heb je in het verleden meerdere leningen afgesloten waar je nu spijt van hebt en deze onder één persoonlijke lening wilt onderbrengen. Oversluiten kan zomaar honderden euro's per maand opleveren en je aflossingstermijn verkorten.

Een dure lening oversluiten kan een flinke besparing opleveren. De rentes zijn de afgelopen jaren namelijk behoorlijk gedaald.

Welk krediet kan ik het beste overzetten?

Of je nu een roodstand op je betaalrekening, doorlopend krediet voor een auto of een wasmachine op afbetaling hebt open staan. Alle vormen van consumptief krediet kan je oversluiten. Let op: Een persoonlijke lening heeft mogelijk een boeteclausule bij oversluiten in de voorwaarden. Lees deze dus vooraf goed door.

Meerdere openstaande leningen tegelijkertijd oversluiten

Als je op dit moment een wirwar aan verschillende kredieten hebt openstaan, zoals bijvoorbeeld een creditcard, roodstand en een persoonlijke lening, kan het erg nuttig zijn om alle kredieten onder te brengen bij één kredietverstrekker. Alle leningen onderbrengen in één persoonlijke lening schept duidelijkheid en zorgt vaak ook voor lagere maandlasten en een korte aflossingstermijn.

Tips voor een lening oversluiten

Als je een geldlening (of leningen) gaat oversluiten, kunnen de bijkomende kosten per kredietverstrekker flink verschillen. Bij sommige geldleningen betaal je een boete als je wilt oversluiten. Ook betaal je vaak afsluitkosten of oversluitkosten. Bereken deze kosten ook mee bij het beoordelen of je uiteindelijk goedkoper uit bent.

Laat je niet verleiden met de mogelijkheid om meer geld te gaan lenen. Oversluiten kan een stuk goedkoper zijn. Als je de huidige maandlast kan betalen, verkort dan je looptijd in plaats van het leenbedrag te verhogen.

Als je meerdere leningen hebt openstaan, kan je deze nu allemaal onderbrengen onder één lening. Dat geldt ook voor openstaande bedragen op je creditcard of je betaalrekening. Zo ontstaat er meer overzicht en begin je eerder met een schone lei.

lening oversluiten

Welke geldverstrekker is het goedkoopst?

Wil je weten bij welke geldverstrekker je het voordeligste kunt lenen? De vergelijker van Slimster toont je een overzicht van 15 geldverstrekkers. Vul het formulier in met je gegevens in onze vergelijker en ontdek direct bij welke maatschappij je het voordeligst kunt lenen. Wil je online een lening aanvragen? Selecteer de kredietverstrekker met de beste voorwaarden en laagste rente om een goedkope lening af te sluiten.

Gratis geld lenen offertes?
Geheel vrijblijvend
Lening oversluiten