Geld lenen zonder vast contract

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten

Ben je net van baan gewisseld en kom je wat geld tekort? Dan kan het lastig worden om een lening af te kunnen sluiten. De meeste financieringsmaatschappijen vragen namelijk een vast contract. Wil je toch een lening afsluiten zonder vast contract? Dan gelden er de volgende voorwaarden:

  • Je hebt geen codering bij het BKR.
  • Je werkt minimaal 1 of 2 jaar bij een werkgever of kunt een werkgeversverklaring overhandigen.
  • Je bent minimaal 25 jaar oud.

Onze tip: Vraag bij meerdere aanbieders lening offertes aan om alle leningen, rentes en voorwaarden te vergelijken. Zo bespaar jij het meest op jouw lening!

Lenen met tijdelijk contract en een negatief BKR

Een negatieve BKR krijg je als je een langere periode je openstaande leningen niet hebt voldaan. Nadat je ongeveer twee maanden een betaalachterstand hebt opgebouwd, neemt de geldverstrekker contact met je op. Op dat moment krijg je een waarschuwing en de mededeling dat je je achterstand zo snel mogelijk moet wegwerken.

Als dat om wat voor reden niet gaat, is het verstandig om dat tijdens dat gesprek direct door te geven. Als je dat niet doet en je betaalachterstand na dat telefoongesprek oploopt, volgt er een codering bij het BKR. Een codering bij het BKR heeft flinke gevolgen voor een lening in de toekomst en blijft nog vijf jaar staan nadat je de lening hebt afbetaald. Bij de meeste geldverstrekkers kan je geen lening afsluiten met een negatief BKR. En als dit wel mogelijk is, gelden er andere voorwaarden zoals een (veel) hogere rente.

Door iemand geld te lenen die in het verleden zijn schulden niet kon betalen, neemt de bank namelijk extra risico. Heb je naast een negatief BKR ook nog eens geen vast contract, dan is het helaas nergens mogelijk om een lening af te sluiten. Je zal dan dus eerst je BKR codering kwijt moeten raken en een vast contract moeten krijgen, voor je weer kunt lenen.

Wil jij geld lenen zonder vast contract, maar heb je een BKR-registratie? Dan is het helaas niet mogelijk om een lening af te sluiten.

Geld lenen zonder vast contract, met intentieverklaring

Als je op dit moment een tijdelijk contract hebt, kan je door de geldverstrekker gevraagd worden om een intentieverklaring te overhandigen. Een intentieverklaring (ook wel werkgeversverklaring genoemd) is een document waarin je werkgever aangeeft dat ze tevreden zijn over je werk en de intentie hebben om je in de nabije toekomst een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden. In veel gevallen wordt jouw persoonlijke lening of doorlopend krediet dan wel goedgekeurd.

geld lenen zonder vast contract

Lening afsluiten met een uitkering

Als je op dit moment geen werk hebt en inkomen ontvangt uit een uitkering, wordt het bij veel kredietverstrekkers moeilijk om een lening af te kunnen sluiten. Of en hoeveel je kunt lenen, hangt bij een uitkering volledig af van de hoogte van het je uitkering en de type uitkering. Als je een ww-uitkering hebt, gaat het om een tijdelijke uitkering en is een lening niet mogelijk. Je inkomen is dan namelijk te onzeker. Heb je een vaste uitkering zoals een arbeidsongeschiktheids- of een wajong-uitkering, dan zijn er soms wel mogelijkheden.

Wil jij geld lenen voor een grote aankoop, maar weet je niet zeker of jouw dienstverband genoeg zekerheid biedt? Vraag dan altijd naar de mogelijkheden in jouw situatie bij de geldverstrekkers. Bij Slimster kun je alle leningen en voorwaarden van kredietmaatschappijen vergelijken, om de beste deal te vinden!

Gratis geld lenen offertes?
Geheel vrijblijvend
Geld lenen zonder vast contract