6 tips voor (kunststof) kozijnen financieren

6 tips voor (kunststof) kozijnen financieren
Henrieke Hahn
Henrieke Hahn
Product Specialist
4 minuten

Je bent eruit: je gaat nieuwe kozijnen plaatsen. Maar hoe ga je deze kozijnen financieren? Wij zetten 6 financierings tips voor kozijnen voor je op een rij.

Nieuwe kozijnen: 6 financierings tips

 1. Kozijnen vergelijken = besparen
 2. Geld voor kozijnen sparen
 3. Besparen dankzij isolatie
 4. Hypotheek afsluiten of verhogen
 5. Kozijnen leasen
 6. Geld lenen
kozijnen op afbetaling

1. Kozijnen vergelijken = besparen

De prijzen van kozijnen kunnen flink variëren en verschillende factoren spelen een rol. Wist je dat de kozijnen prijzen ook nog eens per bedrijf verschillen? Daarom is het verstandig altijd kozijnen offertes te vergelijken voordat je met een bedrijf in zee gaat. Zo heb je de eerste besparing op je nieuwe kozijnen al binnen.

2. Geld voor kozijnen sparen

geld voor kunststof kozijnen

Er zijn verschillende manieren om je kozijnen te financieren, maar spaargeld is de beste manier. Je investeert namelijk in je woning zonder extra kosten te maken, zoals het betalen van rente. Zet je spaargeld apart voor nieuwe kozijnen, dan hoef je geen rente te betalen en ben je dus niet meer geld kwijt dan nodig.

3. Besparen dankzij isolatie

Nieuwe kozijnen komen de isolatie van je woning ten goede, vooral als je gaat voor kunststof kozijnen. Dit heeft weer invloed op de financiering van kozijnen: je verdient je investering namelijk deels terug via je lagere energierekening. Handig!

Kunststof kozijnen zorgen voor de beste isolatie, maar tegenwoordig zijn ook de andere kozijn materialen doorgaans van een goede isolatie voorzien. Ben je op zoek naar een kunststof kozijnen financiering? Wellicht kan de Energiebespaarlening dan uitkomst bieden.

Energiebespaarlening aanvragen voor kozijnen

De Energiebespaarlening is een lening van het Nationaal Energiebespaarfonds, wat ook wordt aangevuld door de Rijksoverheid. Deze lening is bedoeld als stimulans voor het verduurzamen van bestaande woningen. Met kunststof kozijnen (maar ook met houten kozijnen) kan je in aanmerking komen voor deze Energiebespaarlening. Lees dan meer op de website van de Energiebespaarlening.

4. Hypotheek afsluiten of verhogen

Het is helaas niet altijd mogelijk om voldoende te sparen voor nieuwe kozijnen. In dat geval zijn er nog andere opties, zoals het afsluiten van een (verbouwings)hypotheek of het verhogen van je eigen hypotheek. Je woning wordt ook nog eens meer waard met nieuwe kozijnen, waardoor de rente van de hypotheek aftrekbaar is.

Let op: vanaf 1 januari 2018 kun je nog maximaal 100% lenen voor een woning. Je kunt alleen kozijnen meefinancieren als de hypotheek niet boven de waarde van de woning komt.

Vooral met nieuwe kunststof kozijnen wordt je woning meer waard. Deze onderhoudsvrije kozijnen hebben een uitstekende isolatiewaarde en gaan lang mee.
kunststof kozijnen financieren

5. Kunststof kozijnen leasen: achteraf betalen in termijnen

Wil of kan je jouw kozijnen niet in een keer betalen? Dan is er de mogelijkheid van kozijnen leasen of een kozijnen betaalplan. Kunststof kozijnen leasen (of een ander materiaal) kan op verschillende manieren:

 • Kozijnen leasen via de bank
 • Kozijnen leasen via kozijnen leverancier

Kies je voor een kozijnen betaalplan via de leverancier? De leverancier heeft vaak een overeenkomst met een kredietverstrekker waardoor de leasing tegen een interessant tarief kan worden afgesloten.

Wil je jouw kozijnen in termijnen achteraf betalen, dan is het leasen van kozijnen dus een goede optie. Op deze manier kun je kozijnen aflossen in termijnen, bijvoorbeeld per maand. Hoewel dit een goede mogelijkheid is als je op de korte termijn het geld niet voor handen hebt, ben je op de lange termijn altijd meer geld kwijt: je betaalt namelijk altijd rente.

6. Geld lenen voor kozijnen

Wil je geld lenen voor kunststof kozijnen of kozijnen van een ander materiaal? Er zijn verschillende mogelijkheden:

 1. Persoonlijke lening afsluiten
 2. Doorlopend krediet afsluiten

Persoonlijke lening

 • Rente is wel fiscaal aftrekbaar
 • Tussentijds geld opnemen is niet mogelijk
 • Looptijd staat vast
 • Rentepercentage staat vast

Doorlopend krediet

 • Rente is niet fiscaal aftrekbaar
 • Tussentijds geld opnemen is wel mogelijk
 • Looptijd is variabel
 • Rentepercentage is variabel

Persoonlijke lening afsluiten: meest geschikt bij nieuwe kozijnen

Meest geschikt bij nieuwe kozijnen. Je weet wat je moet betalen en staat niet voor verrassingen: de looptijd en het rentepercentage staan immers vast. Rente is ook nog eens fiscaal aftrekbaar.

Doorlopend krediet afsluiten: alleen bij grote verbouwing

Zijn de nieuwe kozijnen onderdeel van een grote verbouwing? Dan is een doorlopend krediet een optie. In alle andere gevallen is de persoonlijke lening de beste aanrader voor nieuwe kozijnen.

De rente is alleen fiscaal aftrekbaar als de lening voor een verbouwing wordt afgesloten én binnen 30 jaar wordt afgelost volgens een vast aflosschema. Het maakt steeds minder uit of je het geld leent via een hypotheek of persoonlijke lening: er is weinig renteverschil tussen deze opties.

Meer informatie over kozijnen plaatsen of financieren?

Heb je een manier gevonden om jouw kozijnen te financieren? Of je jouw kozijnen gaat leasen, geld gaat lenen of een bedrag apart zet op je spaarrekening: wij raden je altijd aan om ook kozijn offertes te vergelijken. Door bedrijven te vergelijken, bespaar je eenvoudig extra op de kosten.

1191 kozijnen bedrijven vergelijken

Multi Kozijn Spakenburg B.V.
Future Kunststofkozijnen
Euro Kozijn
DeKoTe
ALKU Ontdekkingscentrum Tilburg
VMK Kozijnen
Stijl Kozijnen
Schipper Ede
Renovar
PlanKozijn
Duurzaam Kozijn Nederland B.V.
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
Bouw Advies XXL
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal