• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Wat zijn Polynorm kozijnen?
  Ga naar

  Wat zijn Polynorm kozijnen?

  Polynorm kozijnen: wat zijn dit voor kozijnen? Waarom waren ze vroeger populair en zijn ze nog steeds verkrijgbaar? Hoe kun je ze opknappen? Ontdek hier alles wat je wilt weten over polynorm kozijnen.

  Voordelen Polynorm kozijnen

  • Lange levensduur
  • Duurzaam
  • Vele uitstralingen mogelijk
  • Opnieuw te schilderen
  • Unieke uitvoering

  Nadelen Polynorm kozijnen

  • Soms lastig te vervangen
  • Regelmatig schoonmaken nodig

  Polynorm kozijnen zijn stalen kozijnen met een kunststof stijlrand. Polynorm kozijnen danken hun naam aan het bedrijf Polynorm, dat in 1948 begon met de productie van metalen kozijnen. Vanaf de jaren 90 werden de deuren en kozijnen geproduceerd onder de naam Polynorm Bruynzeel. In 2004 ging het bedrijf failliet en werd Polynorm Bruynzeel overgenomen door Theuma.

  De Polynorm kozijnen, nu Theuma Monoplus kozijnen genoemd, worden nog steeds geproduceerd. Polynorm bestaat nog als bedrijf, maar richt zich volledig op de autobranche.

  Deuren kunnen worden geplaatst met behulp van scharnieren of paumelles. Scharnieren zorgen ervoor dat deuren niet uit het kozijn kunnen worden getild. Deze scharnieren zijn dus ideaal voor buitendeuren, om inbraken te voorkomen.

  Paumelles zijn ideaal voor binnendeuren. Een paumelle bestaat uit 2 delen, waardoor je de deur uit het scharnier kunt tillen. Ook zijn paumelles makkelijker te monteren dan scharnieren. De Polynorm en Monoplus kozijnen worden gemonteerd met een paumelle.

  Monoplus Paumelle.

  Polynorm kozijnen toegepast in jaren 70

  Vanaf de jaren 70 groeide de populariteit voor deze polynorm kozijnen. Vooral in monumentale panden waren deze kozijnen een ideale vervanger voor houten kozijnen. Toch vielen de kozijnen niet bij iedereen in de smaak, de uitstraling bleek voor velen te koel en industrieel.

  Welke soorten Polynorm kozijnen zijn er?

  De Polynorm binnendeur kozijnen zijn het meest bekend. Maar ook de Polynorm roldeur werd veelvuldig toegepast. Deze enkelwandige roldeuren werden vooral gebruikt voor garages waar geen isolatie nodig was. Tegenwoordig worden er voornamelijk garage roldeuren met isolatie geplaatst. Heb jij een Polynorm roldeur en wil je deze laten vervangen? Vraag dan gratis garagedeur offertes aan.

  Isolatie van Polynorm kozijnen

  De populariteit van polynorm kozijnen daalde toen er beter isolerende kozijnen op de markt kwamen. Tegenwoordig zijn de Polynorm Monoplus kozijnen thermisch geïsoleerd. Vaak worden ze ook verward met kunststof kozijnen zoals buitenramen en buitendeuren.

  polynorm deurkozijnen

  Kun je Polynorm kozijnen schilderen?

  Zijn jouw kozijnen toe aan een opknapbeurt, maar wil je ze niet vervangen? Het is mogelijk om Polynorm kozijnen te schilderen. Ga je al jouw kozijnen aanpakken? Laat dan je kozijnen schilderen door een vakman en vraag schilder offertes aan.

  Ga je liever zelf aan de slag?

  1. Kozijnen reinigen en ontvetten
  2. Kozijnen schuren (bv. met schuurpapier P320 of 3M softback medium)
  3. Watergedragen hechtprimer aanbrengen
  4. Aflakken, bijvoorbeeld met zijdeglans

  Zijdeglans kopen?

  Aanbieder
  ++ Bekijk
  De winkel van ons allemaal
  + Bekijk
  Laten bezorgen, reserveren of direct ophalen
  +/- Bekijk
  Gratis verzending vanaf € 50,-
  - Bekijk
  Voor 23:59 besteld = volgende werkdag in huis

  Tip: met zijdeglans kun je jouw polynorm kozijnen schilderen. Bij de bovenstaande webshops kun je eenvoudig zijdeglans verf bestellen.

  monoplus afdekdop

  Hoe kan ik mijn Polynorm kozijnen verwijderen?

  Wil je jouw polynorm kozijnen verwijderen en vervangen voor andere kozijnen? Of je nu een polynorm kozijn met bovenlicht gaat vervangen of een kozijn zonder bovenlicht wilt vernieuwen? Er zijn verschillende opties:

  1. Ingemetselde Polynorm (deur)kozijnen. Deze zijn lastig te verwijderen en hier komt vaak breekwerk bij kijken. Laat je kozijnen vervangen door een vakman zodat je zeker weet dat alles goed gebeurt.
  2. Montage Polynorm (deur)kozijnen. Bij deze kozijnen zitten de schroeven verstopt onder afdekdopjes. Deze kozijnen zijn doorgaans makkelijker te verwijderen dan de ingemetselde kozijnen. Een montagehandleiding omgekeerd doorlopen kan hier uitkomst bieden.

  Is het echt te lastig om de polynorm kozijnen te verwijderen? Dan kan je ervoor kiezen een overzetkozijn te plaatsen. Zo hoef je de oude kozijnen niet te verwijderen, maar kun je wel een nieuwe uitstraling creëren.

  Polynorm kozijnen vervangen voor nieuwe kozijnen?

  Eurokozijn
  Multi Kozijn
  Bogers kozijnen
  Kroon Kozijn & Focus Kozijntechniek
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal
  Deel deze pagina