• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Kozijnen plaatsen: zelf doen of uitbesteden?
  Ga naar

  Kozijnen plaatsen: zelf doen of uitbesteden?

  Het plaatsen van kozijnen is vakwerk waar veel bij komt kijken. Is het daarom wel verstandig om zelf kozijnen te plaatsen of kun je dit beter overlaten aan experts? Slimster geeft 4 redenen om kozijnen te laten plaatsen door een vakman.

  1. Kozijnen inmeten op goede manier

  kozijn montage uitbesteden

  Nieuwe kozijnen plaatsen begint bij het opmeten van de bestaande kozijnen. Het inmeten van kozijnen wordt vaak onderschat, maar dit is een belangrijke stap. Worden er verkeerde maten doorgegeven, dan is het nieuwe kozijn te groot of te klein.

  Kozijn laten opmeten

  Ga je zelf de kozijnen inmeten, dan is er een risico dat het verkeerd gaat. Een vakspecialist beschikt vaak over speciale apparatuur om de kozijn maten te bepalen. Gaat er onverhoopt toch iets mis met het inmeten, dan ligt de verantwoordelijkheid bij de vakman. De vakman zal dan ook een oplossing zoeken.

  Kozijnen plaatsen door vakman

  Zelf kozijn opmeten

  • Buitenwerkse maten: afmetingen tussen de buitenkanten van een kozijn, zowel in de hoogte als breedte.
  • Haal vervolgens 1 cm van de hoogte- en breedtemaat af, dit is nodig om het kozijn te kunnen plaatsen.
  • Beschikt jouw kozijn over een raamdorpel? Haal dan 2 cm van de maat af in plaats van 1 cm.

  2. Kozijnen monteren op juiste wijze

  Ga je zelf aan de slag met nieuwe kozijnen, dan loop je het risico op een verkeerde montage. Ook kan er tijdens de plaatsing schade aan de kozijnen ontstaan, bijvoorbeeld door het plaatsen van te zware kozijnen in je eentje. De nieuwe kozijnen moeten dan alsnog vervangen worden door een vakman, wat je dubbele kosten oplevert.

  Een vakman weet wat een goede kozijn montage inhoudt en monteert de kozijnen waterpas, nauwkeurig en met het juiste gereedschap. Onze aangesloten specialisten plaatsen dagelijks kozijnen en voeren de klus sneller uit dan wanneer je zelf aan de gang gaat. Benieuwd hoe experts kozijnen plaatsen?

  (Bron: DW Kozijnen)

  3. Juiste materialen en gereedschappen kosten geld

  Om kozijnen te plaatsen heb je het juiste materiaal en gereedschap nodig. Heb je dit gereedschap niet, dan maak je extra kosten om zelf kozijnen te kunnen plaatsen. Vaak is het dan voordeliger om een vakman in te schakelen. Ook regelt een vakman uit het Slimster-netwerk dat het bouwafval wordt afgevoerd. Je hoeft hier dus niet zelf een container voor te huren.

  4. Garantie op montage

  kozijnen zelf plaatsen

  Als je zelf kozijnen gaat plaatsen, heb je vaak garantie op het materiaal maar níet op de plaatsing. Bij Slimster heb je vanuit onze aangesloten partijen garantie op montage van de kozijnen. Gaat er dus iets mis bij de plaatsing van de kozijnen, kan je terugvallen op de garantie van de expert. De garantietermijnen van onze aangesloten experts kunnen variëren, waardoor het extra belangrijk is de verschillende experts te vergelijken.

  Beste deal voor kozijn specialist vinden?

  Wil je besparen op het kopen en laten plaatsen van kozijnen of wil je meer informatie over kozijnen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Bij Slimster kom je gemakkelijk in contact met 4 aangesloten vakmannen die in jouw regio werkzaam zijn. Jij vergelijkt de bedrijven op prijs en kwaliteit. Zo kies je zelf welke vakman jouw opdracht krijgt en vind je de beste deal.

  872 kozijn specialisten vergelijken

  Eurokozijn
  Multi Kozijn
  Bogers kozijnen
  Kroon Kozijn & Focus Kozijntechniek
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal
  Deel deze pagina