Kunststof kozijnen uit Duitsland kopen?

Kunststof kozijnen uit Duitsland kopen?
Henrieke Hahn
Henrieke Hahn
Product Specialist
2 minuten

Kunststof kozijnen uit Duitsland halen is al vele jaren populair onder Nederlandse consumenten. In het verleden werd hier voor een verschil in prijs-kwaliteitverhouding voor gekozen. Maar hoe zit het tegenwoordig? Is het wel slim om kunststof kozijnen uit Duitsland te halen? En hoe zit het met kunststof deuren of een kunststof schuifpui uit Duitsland?

Waarom kunststof kozijnen uit Duitsland kopen?

 • Kunststof kozijnen uit Duitsland van allerhoogste kwaliteit
 • Prijs per vierkante meter kunststof is lager
 • Veel ervaring in productie en plaatsing kozijnen en schuifpui
 • Persoonlijk advies in grensplaatsen mogelijk
kunststof kozijnen Duitsland

Risico's bij kopen kunststof kozijnen uit Duitsland

 • Vlak profiel bij Duitse kozijnen in plaats van verdiept profiel
 • Advies, verkoop en reparaties lastig vanwege de taal
 • Levering met Politie Keurmerk Veilig Wonen lastig
 • Maatwerk kunststof schuifpui of deuren maken kan lastig zijn
 • Garantievoorwaarden Duitsland anders dan in Nederland

Garantie op Duitse kunststof kozijnen

Houd rekening met de garantievoorwaarden wanneer je kunststof kozijnen wilt kopen in Duitsland. In Duitsland gelden namelijk andere garantieregels dan in Nederland. Het kan dus zijn dat je ineens minder garantie hebt in geval van problemen met kozijnen of een schuifpui. Ook is het laten verhelpen van ongemakken eenvoudiger wanneer de kozijnen geplaatst zijn door een vakman uit jouw eigen omgeving.

Duitsland loopt qua techniek vaak voor op Nederland en een kunststof kozijn is dan ook een Duitse uitvinding. In de jaren '50 kregen meer mensen een eigen woning en mensen gingen op zoek naar duurzame en onderhoudsvriendelijke raamkozijnen en deuren. Tot dat moment waren kozijnen vrijwel altijd van hout gemaakt, die meer onderhoud kosten.

Duitse fabrieken ontwikkelden onderhoudsvriendelijke oplossingen voor ramen en deuren, namelijk de kunststof kozijnen. Bekende Duitse kunststof kozijnen merken zijn Schuco kozijnen, Gayko en Rehau. Ook qua goedkope kunststof kozijnen prijzen was Duitsland voorloper van de Nederlandse markt. 

Vroeger waren kunststof kozijnen uit Duitsland gemiddeld van een hogere kwaliteit dan die op de Nederlandse markt. Tegenwoordig is dat zeker niet meer het geval. Nederlandse kozijn specialisten hebben niet stilgezeten en een sterke ontwikkeling doorgemaakt.

Gaat jouw voorkeur uit naar Duitse kozijn merken? Deze worden vaak ook geleverd door vakmannen die in jouw regio actief zijn. Kunststof kozijnen of een kunststof schuifpui uit Duitsland halen, is hierdoor eigenlijk niet meer de beste of goedkoopste optie.

slimster
Kies voor ervaren vakman uit de regio
In jouw regio zijn ook ervaren en vakkundige kozijnspecialisten actief. Deze vakmannen werken met kunststof kozijnen van hoge kwaliteit en zorgen voor een vakkundige montage. Het grote voordeel van een vakman uit de buurt? Je betaalt minder voorrijkosten en kunt eenvoudig een adviesgesprek aanvragen.

Ga voor kwaliteit & vakmanschap

Kunststof kozijnen Duitsland

Kunststof kozijnen in Duitsland kopen heeft zo een aantal voordelen en nadelen waar je goed over na moet denken. Woon je in een grensplaats nabij onze Oosterburen? Dan kan een Duitse schuifpui misschien voordeliger zijn, maar in de meeste situaties is een Nederlandse kozijn specialist aantrekkelijker dan een Duitse kozijn specialist.

Vraag gratis kunststof kozijnen offertes aan bij Slimster en kom in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Vergelijk deze vakmannen op prijs en kwaliteit, en beslis zelf wie de beste deal heeft.

Direct 1190 kozijn specialisten vergelijken

Multi Kozijn Spakenburg B.V.
Future Kunststofkozijnen
Euro Kozijn
DeKoTe
ALKU Ontdekkingscentrum Tilburg
VMK Kozijnen
Stijl Kozijnen
Schipper Ede
Renovar
PlanKozijn
Duurzaam Kozijn Nederland B.V.
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
Bouw Advies XXL
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal