• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Goedkope dakkapel

  Goedkope dakkapel

  Dakkapel offertes vergelijken
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar

  Ben je op zoek naar een goedkope dakkapel die binnen je budget valt? We vertellen je waar je op kunt letten bij het kopen van een goedkope dakkapel en hoe je met een beperkt budget een dakkapel laat plaatsen.

  Goedkope dakkapel prijzen: hoeveel kan je besparen?

  Heb je een beperkt budget voor je dakkapel? Dan wil je graag besparen op je dakkapel, zonder aan kwaliteit in te leveren. Bezuinigen op kwaliteit en veiligheid is uiteraard niet verstandig. Maar er zijn andere slimme manieren om te besparen op je dakkapel. Hoeveel kan je gemiddeld besparen?

  • Vergunningsvrije dakkapel
   Verschilt per gemeente, maar je bespaart gemiddeld € 200 - 400 aan vergunningskosten per dakkapel.

  • Afmetingen dakkapel
   Maak je jouw dakkapel 3 meter in plaats van 4 meter? Dan kan dit tot wel € 1.000 schelen. Hoeveel ruimte heb je werkelijk nodig? Je dakkapel een halve meter of meter smaller maken, levert je relatief gezien vooral bij kleinere dakkapellen veel op.

  • Prefab of maatwerk
   Een prefab dakkapel is gemiddeld een paar honderd euro tot € 1.000 goedkoper dan een maatwerk dakkapel.

  • Onderhoudskosten
   Ga je voor een onderhoudsvrije dakkapel van kunststof in plaats van hout? Dit scheelt aanzienlijk in het dakkapel onderhoud. Denk hier aan € 400 - 900 voor schilderen (gem. iedere 5 jaar) en € 100 - 600 voor reparaties aan het hout.

  • Bouwafval afvoeren
   Kun je zelf het bouwafval afvoeren? Dit kan je ook zo een paar honderd euro schelen op de offerte. Houd er wel rekening mee dat zelf bouwafval afvoeren ook kosten met zich meebrengt.

  Benieuwd naar prijzen?

  Bespaartip: kijk naar totale dakkapel prijzen

  Kijk altijd naar de totale dakkapel prijs. Een aanschafprijs kan aantrekkelijk lijken, maar hier komen altijd nog extra kosten bij. Denk hier aan plaatsingskosten, de meerprijzen van extra opties en onderhouds- en reparatiekosten.

  Voorbeeld: vergelijk je een kunststof en houten dakkapel met elkaar, en is de aanschafprijs van de houten dakkapel lager? Neem ook de onderhoudskosten van de dakkapel mee in je vergelijking. Is de houten dakkapel dan ook nog voordeliger?

  Bespaar op lange termijn kosten

  Kijk naar de dakkapel kosten op de lange termijn. Zo voorkom je dat een goedkope dakkapel door de jaren heen alsnog een hoge kostenpost wordt. Tip: soms levert een kleine investering in de aanschaf en plaatsing van je dakkapel, je een grotere besparing op door de jaren heen. Maar hoe?

  • Plaats een onderhoudsvrije dakkapel van kunststof en bespaar op onderhoud
  • Laat de dakkapel goed isoleren. Maximale isolatie zorgt voor een lagere energierekening, maar is vooral zinvol als je woning verder goed geïsoleerd is.
  • Staat de zon direct op de dakkapel? Laat dan direct zonwering aanbrengen, zo houd je de ruimte in de zomer koel zonder airco.
  Dakkapel goedkoop laten plaatsen?
  goedkoop dakkapel plaatsen

  Tips voor goedkope dakkapellen

  • Standaard = goedkoper
  • Kies voor vergunningsvrije dakkapel
  • Let op dakkapel afmetingen
  • Kies het juiste materiaal
  • Goedkoop plaatsen: prefab & casco
  • Samen dakkapel kopen
  • Aanbiedingen

  Standaard = goedkoper

  Een goedkope dakkapel is meestal een standaard dakkapel. Maatwerk maakt een dakkapel duurder. Wil je een goedkope dakkapel kopen? Kijk dan naar:

  • Dakkapel met standaard kleur
  • Dakkapel met standaard model & afmetingen (meestal plat dak)
  • Showroom model / dakkapel op voorraad
  Bespaar met vergunningsvrije dakkapel Houd de dakkapel goedkoop door een vergunningsvrije dakkapel te plaatsen. Bekijk de voorwaarden voor een vergunningsvrije dakkapel.
  Meer informatie?

  Juiste afmetingen voor goedkope dakkapel

  Wat zijn afmetingen van een goedkope dakkapel? Houd er rekening mee dat een groot deel van de dakkapel prijs wordt bepaald door de afmetingen:

  • Dakkapel prijs per meter

  Onthoud dat de dakkapel prijs per meter niet lineair oploopt. Een dakkapel van 4 meter is niet 2x zo duur als een dakkapel van 2 meter. Het prijsverschil tussen een dakkapel van 2 meter en 3 meter kan soms wel € 1.000 zijn, terwijl het verschil tussen een dakkapel van 7 en 8 meter misschien maar een paar honderd euro is.

  Kies voordelig materiaal

  Ga je op zoek naar een budget dakkapel? Goedkoop hoeft geen duurkoop te zijn, als je maar weet waar je op moet letten. Er zit prijsverschil tussen dakkapel materalen, maar de kwaliteit van het materiaal speelt ook een rol.

  • Goedkope houten dakkapel: multiplex is doorgaans goedkoper dan een hardhouten dakkapel, bijvoorbeeld van meranti.
  • Budget kunststof dakkapel: Trespa is goedkoper dan Keralit.
  Een goedkope dakkapel hoeft zeker geen slechte kwaliteit te zijn. Maar heb je bepaalde kwaliteitseisen voor je dakkapel? Daar betaal je dan ook voor. Wil je bijvoorbeeld een erg goede isolatie? Een polyester model heeft een hogere prijs dan kunststof plaatbekleding, maar levert je op de lange termijn meer isolatie en energiebesparing op.

  Goedkoop dakkapel plaatsen

  Hoe kun je een dakkapel goedkoop plaatsen? 2 opties zijn populair bij budget dakkapellen:

  1. Dakkapel prefab plaatsen
  2. Dakkapel casco opleveren en zelf afwerken

  Prefab dakkapel

  Goedkopere dakkapellen zijn meestal prefab modellen. Een prefab dakkapel wordt in de fabriek geproduceerd, waardoor de productie efficiënter is. Ook is het plaatsen van de dakkapel goedkoper, aangezien het minder tijd en mankrachten kost.

  Zelf dakkapel afwerken

  Ben je handig of heb je klussers in je omgeving? Kies bij een budget dakkapel voor casco dakkapellen. Een casco dakkapel is wind- en waterdicht, maar de verdere afwerking komt voor je eigen rekening. Uiteraard is een casco dakkapel goedkoper dan een volledig afgewerkt model. Houd er wel rekening mee dat deze optie vooral goedkoper is als je de dakkapel zelf kunt afwerken.

  Samen dakkapel kopen = goedkoper

  Denken je buren ook na over een dakkapel? Als je meer dakkapellen koopt en laat plaatsen, ben je doorgaans goedkoper uit. Je kunt dan de bijkomende kosten delen met je buren. Denk hier aan voorrijkosten en de huur van een steiger of kraan. Dit kan aanzienlijk schelen op het totaalbedrag. Ga je met meerdere buren een dakkapel laten plaatsen? Dan kun je ook onderhandelen over groepskorting.

  Kijk naar dakkapel aanbiedingen

  Specialisten hebben regelmatig mooie dakkapel aanbiedingen. Met korting kun je vaak mooie goedkope dakkapellen kopen, zonder aan kwaliteit in te leveren. De meest voorkomende dakkapel aanbiedingen zijn:

  • Prefab kunststof dakkapel in aanbieding
  • Prefab houten dakkapel in aanbieding

  Vraag de dakkapel specialisten dus altijd naar eventuele aanbiedingen of showroommodellen tegen een mooie prijs.

  Vergelijk prijzen & offertes

  Een goede manier om een dakkapel goedkoop te kopen en plaatsen, is door het vergelijken van prijzen. Dit doe je door meerdere dakkapel offertes aan te vragen bij dakkapel specialisten. Zo kun je eenvoudig meerdere bedrijven vergelijken qua prijs, kwaliteit en service en zelf de beste en goedkoopste dakkapel kiezen.

  Goede & goedkope dakkapel vinden?

  WBB dakkapellen
  Bogers & De Ruiter Dakkapellen
  Scheer Dakkapellen
  Dakkapel.nl
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal