• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 111.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Houten dakkapel prijzen

Houten dakkapel prijzen

Ga naar
Minimale kosten € 2.600,- Maximale kosten € 8.200,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 5.400,-
Vanaf-prijs, afhankelijk van afmetingen en extra opties.

Een houten dakkapel is authentiek. Deze authentieke, natuurlijke uitstraling is één van de hoofdredenen waarom mensen kiezen voor een dakkapel van hout. Maar ook de prijs speelt mee in de keuze voor een dakkapel van dit materiaal. Wat zijn de mogelijkheden met een houten dakkapel en wat zijn de prijzen?

Voordelen houten dakkapel

  • Aantrekkelijke kosten
  • Eenvoudig te repareren
  • Maatwerk en prefab mogelijk

Nadelen houten dakkapel

  • Regelmatig onderhoud vereist
  • Kortere levensduur dan kunststof
  • Mindere isolatie dan kunststof

Wat kost een houten dakkapel?

Materiaal
Vanaf-prijs*
Houten dakkapel € 2.600

* Vanaf-prijs van casco dakkapel van 2 meter, inclusief btw, plaatsing en materiaal.

Wil je een houten dakkapel laten plaatsen en ben je benieuwd naar de prijzen? Hout is vaak voordelig in vergelijking met kunststof, zink en polyester. Houten dakkapel prijzen zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals de afmetingen en eventuele extra opties.

Houten dakkapel laten plaatsen?

houten dakkapel prijzen
Meer inspiratie opdoen?

Prijsopbouw houten dakkapel

Materiaalkosten

Een houten dakkapel plaatsen brengt bepaalde materiaalkosten met zich mee. Het gaat hier onder meer om het soort hout, de beglazing in de dakkapel, het soort dakkapel en de grootte van de houten dakkapel.

Soort hout voor dakkapel De bedrijven in het Slimster-netwerk werken met hout met een FSC-keurmerk. Dit keurmerk geeft de zekerheid dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

Beglazing houten dakkapel

In een houten dakkapel bevinden zich vaak ook houten kozijnen. Deze kozijnen brengen een bepaalde isolatiewaarde met zich mee. Ook de beglazing in de kozijnen speelt een rol betreft de isolatie. Hoe beter de isolatiewaarde van de beglazing, hoe hoger de prijs zal uitvallen. De isolatiewaarde wordt weergegeven aan de hand van de U-waarde: hoe lager deze waarde, hoe beter het glas isoleert.

Beglazing
U-waarde
Prijs*
Dubbel glas 2,7

€ 90

HR glas 1,7 - 2,0 € 100
HR+ glas 1,3 - 1,6 € 105
HR++ glas 1,2 € 110
HR+++ glas 0,5 - 0,9 € 150

*Vanaf-prijs per vierkante meter, incl. montage en btw. Exclusief kozijnen.

Soort dakkapel

Je hebt veel mogelijkheden als je een dakkapel laat plaatsen. Een houten dakkapel is op diverse manieren te monteren, zoals:

Extra opties dakkapel

Houtskeletbouw dakkapel

Een houten dakkapel is opgebouwd uit meerdere lagen hout. Het houtskelet is de basis van de dakkapel, waarna er diverse isolatielagen volgen. De buitenkant van de dakkapel is vervolgens bij een volledig houten dakkapel ook met een houtsoort afgewerkt. Maar wil je een andere afwerking? Een houten skelet kan ook bekleed worden met kunststof: de kunststof dakkapel.

Voor het houtskelet en de afwerking worden vaak verschillende houtsoorten gebruikt: de constructie is vaak gemaakt van vurenhout en soortgelijke soorten, terwijl de buitenkant meestal uit hardhout bestaat.

constructie houten dakkapel

Houten dakkapel op maat Hout is eenvoudig te bewerken. Wil je specifieke maten of sierlijsten? Dit is bij een houten dakkapel makkelijker te verwezenlijken dan bij kunststof of zink. Daarnaast is hout ook veel eenvoudiger te repareren of schilderen.

Heb ik een vergunning nodig?

In bepaalde gevallen heb je een bouwvergunning nodig om een dakkapel te plaatsen.

Vergunningsvrije dakkapel

Soms kan je een dakkapel zonder vergunning plaatsen. Ontdek hier de voorwaarden.

Dakkapel van hout laten plaatsen

Ook de montage is van invloed op de kosten. Zo zijn er verschillende manieren om een houten dakkapel te plaatsen. De dakkapel kan bijvoorbeeld als houtskeletbouw op het dak worden gebouwd: dit is een traditionele dakkapel. Ga je voor een prefab dakkapel? Dan is de dakkapel al gemaakt in de fabriek. De dakkapel wordt vervolgens in 1 dag op het dak geplaatst.

Uurtarief van de vakman

Daarnaast speelt ook het uurtarief van de vakman een rol bij de dakkapel prijzen. Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief, waardoor de arbeidskosten bij een houten dakkapel flink kunnen variëren. Door offertes te vergelijken, voorkom je dat je te veel betaalt.

Bespaar op reis- en afvoerkosten Door een regionale of lokale specialist in te schakelen, houd je de voorrijkosten in handen. Wil je nog meer besparen? Voer dan zelf het afval af.

Houten dakkapel onderhouden

Een houten dakkapel vergt meer onderhoud dan kunststof of polyester. Het is niet moeilijk om een dakkapel van hout mooi te houden, het kost alleen wat tijd. Controleer jaarlijks of er geen beschadigingen zijn en laat de dakkapel schilderen om de paar jaar. Ook hier kan je een specialist voor inschakelen, om zeker te zijn dat het goed gebeurt.

Genieten van je nieuwe houten dakkapel

Kan je meer ruimte gebruiken in je woning en lijkt een dakkapel jou de beste oplossing? Ga voor een houten dakkapel om te profiteren van de authentieke en karakteristieke uitstraling. Vraag gratis dakkapel-offertes aan via Slimster om de beste deal te vinden. Je komt in contact met maximaal 5 regionale specialisten en beslist zelf met welk bedrijf je in zee gaat. Dat is slim vergelijken!

396 dakkapel-bedrijven vergelijken

Klaassen Dakkapellen
Scheer Dakkapellen
Klok & De Ruiter Dakkapellen
Dooijewaard Dakkapellen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal