• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 199.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
Houten dakkapel prijzen

Wat kost een houten dakkapel?

Offertes aanvragen
Gratis & vrijblijvend
Ga naar
Minimale kosten € 3.500,- Maximale kosten € 4.800,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 4.150,-
Prijsindicatie standaard houten dakkapel 3 meter

Een houten dakkapel is authentiek. Deze authentieke, natuurlijke uitstraling is één van de hoofdredenen waarom mensen kiezen voor een dakkapel van hout. Maar ook de prijs speelt mee in de keuze voor een dakkapel van dit materiaal. Wat zijn de mogelijkheden met een houten dakkapel en wat zijn de prijzen?

Voordelen houten dakkapel

  • Aantrekkelijke kosten
  • Eenvoudig te repareren
  • Maatwerk en prefab mogelijk

Nadelen houten dakkapel

  • Regelmatig onderhoud vereist
  • Kortere levensduur dan kunststof
  • Mindere isolatie dan kunststof

Wat kost een houten dakkapel?

Materiaal
Prefab
Traditioneel
Offerte
Houten dakkapel Vanaf € 3.500 Vanaf € 4.000

* Vanaf-prijs van casco dakkapel van 3 meter, inclusief btw, plaatsing en materiaal.

Wil je een houten dakkapel laten plaatsen en ben je benieuwd naar de prijzen? Hout is vaak voordelig in vergelijking met kunststof, zink en polyester. Houten dakkapel prijzen zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals de afmetingen en eventuele extra opties.

Houten dakkapel laten plaatsen?

Inspiratie opdoen?

Andere dakkapellen bekijken?

Opbouw houten dakkapel prijs

Mogelijkheden met houten dakkapel

Wat zijn de mogelijkheden met een houten dakkapel? Je hebt de keuze uit verschillende houtsoorten, kozijnen, beglazing en afmetingen. Maar ook zijn er diverse soorten dakkapellen op de markt. Ben je op zoek naar een goedkope dakkapel of zoek je juist een luxe dakkapel van hout? Ontdek alle mogelijkheden.

Houten dakkapellen met FSC-keurmerk De bedrijven in het Slimster-netwerk werken met hout met een FSC-keurmerk. Dit keurmerk geeft de zekerheid dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

Isolatie van houten dakkapel

In een houten dakkapel bevinden zich vaak ook houten kozijnen. Deze kozijnen én de beglazing hebben een bepaalde isolatiewaarde. Hoe beter de isolatiewaarde van de beglazing, hoe hoger de prijs zal uitvallen. De isolatiewaarde wordt weergegeven aan de hand van de U-waarde: hoe lager deze waarde, hoe beter het glas of het kozijn isoleert.

Meer over beglazing?

Soort dakkapel

Je hebt veel mogelijkheden als je een dakkapel laat plaatsen. Een houten dakkapel is op diverse manieren te monteren, zoals:

Extra opties dakkapel

Houtskeletbouw dakkapel plaatsen

Een houten dakkapel is opgebouwd uit meerdere lagen hout. Het houtskelet is de basis van de dakkapel, waarna er diverse isolatielagen volgen. De buitenkant van de dakkapel is vervolgens bij een volledig houten dakkapel ook met een houtsoort afgewerkt. Maar wil je een andere afwerking? Een houten skelet kan ook bekleed worden met kunststof: de kunststof dakkapel.

Voor het houtskelet en de afwerking worden vaak verschillende houtsoorten gebruikt: de constructie is vaak gemaakt van vurenhout en soortgelijke soorten, terwijl de buitenkant meestal uit hardhout bestaat.

constructie houten dakkapel

Houten dakkapel op maat Hout is eenvoudig te bewerken. Wil je specifieke maten of sierlijsten? Dit is bij een houten dakkapel makkelijker te verwezenlijken dan bij kunststof of zink. Daarnaast is hout ook veel eenvoudiger te repareren of schilderen.

Heb ik een vergunning nodig?

In bepaalde gevallen heb je een bouwvergunning nodig om een houten dakkapel te plaatsen. Wil je meer weten over vergunning voor houten dakkapel en wanneer dit vergunningsvrij kan?

Vergunning voor houten dakkapel?

Dakkapel van hout plaatsen door ervaren vakman

Ook de montage is van invloed op de houten dakkapel kosten. Er zijn bijvoorbeeld verschillende manieren om de dakkapel te plaatsen:

  • Traditioneel houten dakkapel plaatsen: een traditionele dakkapel wordt als houtskeletbouw op het dak gebouwd.
  • Prefab houten dakkapel plaatsen: een prefab dakkapel wordt gemaakt in fabriek en in 1 geheel op dak geplaatst.

Uurtarief van de vakman

Daarnaast speelt ook het uurtarief van de vakman een rol bij de dakkapel prijzen. Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief, waardoor de arbeidskosten bij een houten dakkapel flink kunnen variëren. Door offertes te vergelijken, voorkom je dat je te veel betaalt.

Meer over dakkapel monteren?
Bespaar op reis- en afvoerkosten Door een regionale of lokale specialist in te schakelen, houd je de voorrijkosten in handen. Wil je nog meer besparen? Voer dan zelf het afval af.

Houten dakkapel onderhouden

Een houten dakkapel vergt meer onderhoud dan een opbouw van kunststof of polyester. Het is niet moeilijk om een dakkapel van hout mooi te houden, het kost alleen wat tijd. Controleer jaarlijks of er geen beschadigingen zijn en laat de dakkapel schilderen om de paar jaar. Ook hier kan je een specialist voor inschakelen, om zeker te zijn dat het goed gebeurt.

Beste deal vinden voor nieuwe houten dakkapel

Kan je meer ruimte gebruiken in je woning en lijkt een dakkapel jou de beste oplossing? Ga voor een houten dakkapel om te profiteren van de authentieke en karakteristieke uitstraling. Vraag gratis dakkapel offertes aan via Slimster om de beste deal te vinden. Je komt in contact met maximaal 4 regionale specialisten en beslist zelf met welk bedrijf je in zee gaat. Dat is slim vergelijken!

486 dakkapel-bedrijven vergelijken

WBB dakkapellen
Bogers & De Ruiter Dakkapellen
Scheer Dakkapellen
Dakkapel.nl
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal