Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Retro badkamer voorbeelden

Retro badkamer voorbeelden

Badkamer offertes vergelijken
Gratis & vrijblijvend

Een retro badkamer brengt je terug in de tijd, naar een periode waarin sierlijke vormen en details centraal stonden. Ga je jouw badkamer vernieuwen en wil je deze ruimte een vintage stijl geven? Doe hier dan inspiratie op en ontdek enkele mooie, praktische ideeën om jouw badkamer een retro vibe te geven.

Kenmerken retro badkamer

  • Sierlijke, ronde vormen
  • Aandacht voor detail
  • Simpel, maar stijlvol

Hoe ziet een vintage badkamer eruit?

Een vintage badkamer wordt gekenmerkt door een sierlijke stijl. Eenvoudige tegels en houten panelen op de muur zijn simpele manieren om een retro badkamer te creëren. Wit geverfd hout zorgt voor een romantische, ouderwetse sfeer.

Een andere manier om de vloer en wanden te bekleden, is door tegels te gebruiken. Een combinatie van eenvoudige, grote tegels aan de wanden en een mozaïek vloer zorgt voor een speels effect. In vintage badkamers kan je daarnaast prima gebruik maken van vrolijke pastelkleuren, zoals oud groen of roze.

Vergelijk retro badkamer prijzen

Wat kost een vintage badkamer?

De prijs van een retro badkamer is lastig te bepalen. De prijzen zijn afhankelijk van de aspecten die je wilt veranderen in de badkamer. Ga je de hele badkamer verbouwen? Dan vallen de kosten hoger uit dan wanneer je enkel een nieuw bad of nieuwe douche gaat plaatsen. Ben je benieuwd naar de prijzen van de badkamer die jij voor ogen hebt? Bekijk dan de algemene badkamer prijzen exclusief montage. Voor de exacte prijs inclusief plaatsing vraag je gratis badkamer-offertes aan bij Slimster.

vintage badkamer

Terug naar vroeger

Een vintage badkamer brengt je terug in je tijd. Maar hoe geef je jouw badkamer deze vintage sfeer mee? Een goede optie is het gebruik van brocante meubels en antieke accessoires. Denk hierbij aan een vrijstaande wastafel of een vrijstaand bad met of zonder pootjes. Andere opties om een retro uitstraling te creëren:

  • Bronzen of gouden kranen
  • Houten bijzettafeltje
  • Grote spiegel met een houten omlijsting

Materialen voor vintage badkamer

Natuurlijke materialen zijn vaak niet weg te denken uit vintage badkamers. Van houten krukjes tot natuursteen vloeren: in het verleden werden deze materialen al veelvuldig gebruikt. Hoewel je met hout, beton en natuursteen ook uitstekend een moderne badkamer kunt creëren, is ook een landelijk badkamer binnen handbereik. Het gaat er vooral om hoe je de materialen inzet.

Vind de beste badkamer-specialist

Wil je meer advies ontvangen over de mogelijkheden om een retro badkamer te creëren? Of heb je alles al uitgedacht en zoek je een vakman die je kan helpen bij de verbouwing? Bij Slimster kom je in contact met maximaal 4 regionale specialisten. Je ontvangt een prijsopgave en kunt advies inwinnen, waarna je zelf bepaalt met welke vakman je in zee gaat. Door slim te vergelijken bespaar je tot wel 45%.

Vrijblijvend badkamer-prijsopgaven aanvragen

Henk Troost Aannemersbedrijf
Bouwbedrijf Gooise Meren
Badinstallaties Betucom
Rob't Hart Aannemers
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal