Rapport asbestinventarisatie
Vergelijk beste asbestverwijdering deals

Rapport asbestinventarisatie

Een asbestinventarisatie is niets meer en niets minder dan een onderzoek naar de aanwezigheid van asbest in een woning of gebouw. Binnen dit onderzoek wordt er door een gecertificeerd bedrijf gekeken welke soorten asbest er in het gebouw aanwezig zijn en welke vervolgstappen er genomen moeten worden. De resultaten van dit onderzoek worden in een overzichtelijk rapportage aan jou of jouw bedrijf overhandigd, zodat je bewijsmateriaal hebt en een geldig document voor een eventueel bezoek van de arbeidsinspectie.

Asbestinventarisatie uit laten voeren?
Asbest offerte aanvragen
inventarisatie asbest rapport

Onderzoek type A

Wanneer onze aangesloten specialisten een asbestonderzoek uitvoeren, beginnen zij altijd met type a, wat als instapmodel fungeert. De kosten voor een dergelijk onderzoek zijn vooraf lastig te geven, dit omdat iedere situatie weer anders is. We raden je dan ook aan om een gratis offerte aan te vragen via ons contactformulier.

Benieuwd naar een prijsindicatie?
Kosten inventarisatie

Onderdelen type A

Een volledig type a asbestonderzoek bestaat uit een aantal onderdelen. Te beginnen met een desk research wat gedaan zal worden voordat er überhaupt in de woning of het kantoorpand gekeken wordt. Een gecertificeerde partner uit ons netwerk zal naar de constructie van de woning kijken en naar andere zaken omtrent de staat van de woning. Nadat de bouwtekeningen van het gebouw en aanverwante informatie is bekeken is het tijd voor de inspectie. Alle ruimtes van jouw woning die vooraf als risicogebied zijn bestempeld zullen worden bekeken door de inspecteur. Bij eventuele asbest gevallen zal er een monster worden gemaakt die later in het laboratorium zal worden onderzocht. Kortom bestaat onderzoek type a uit vier onderdelen namelijk:

  1. Deskresearch (bouwtekeningen)
  2. Visuele inspectie (woning of pand inspecteren)
  3. Eventueel vervolg onderzoek in het laboratorium.
  4. Rapportage

Als uitbreiding op onderzoek type A, bestaat er een onderzoek type g. Hierin wordt een beoordeling gegeven aan de gebruikssituatie en wordt aan de hand hiervan een asbestbeheersplan opgesteld.

Meer te weten komen?
Asbestbeheersplan

Ook is er een onderzoek type 0. Dit is een beperkte inventarisatie waar onderzoek wordt gedaan naar aanwezigheid van asbesthoudende materialen. Dit onderzoek wordt veelal alleen gedaan wanneer er op korte termijn een risicobeoordeling moet komen en wanneer een type A onderzoek niet mogelijk is.

Onderzoek type B

Wanneer onderzoek type a niet genoeg informatie heeft opgeleverd door welke reden dan ook, zullen er vervolgstappen ondernomen moeten worden. Onderzoek type b is aanvullend destructief onderzoek en begint logischerwijs waar onderzoekstype a is gestopt. Vaak wordt voor dit onderzoek gekozen, wanneer een pand gesloopt of gestript moet worden. De niet-zichtbare asbest moet in een dergelijke situatie ook in kaart gebracht worden. Belangrijke onderdelen bij dit type onderzoek zijn:

  1. Risicobeoordeling gericht op de gebruikssituatie
  2. Opstellen van een asbestbeheersplan volgens de NEN / ISO richtlijnen.

Meer weten?

Hierboven zijn de meest voorkomende asbestinventarisatie types besproken. Wil je weten welke asbestinventarisatie voor jou van toepassing is? Vraag een gratis offerte aan via het contactformulier.

Vergelijk meer dan 200 aangesloten specialisten

  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal