Asbestinventarisatie

Pascal van de Beek
Product Specialist
2 minuten

"Voorkomen is beter dan genezen" luidt het Nederlandse spreekwoord. Wanneer je weet wat er allemaal kan gebeuren, kun je veel beter stappen ondernemen als er iets dreigt mist te gaan. Om deze reden bieden wij jou de mogelijkheid om een inventarisatie aan te vragen bij één van onze aangesloten partners.

Asbestinventarisatie uit laten voeren?
Asbest offerte aanvragen

Wanneer is een asbestinventarisatie nodig?

Een asbestinventarisatie is een zeer secuur karweitje en wordt dan ook door een specialist gedaan. Wanneer je al precies weet welke soorten asbest er in jouw woning aanwezig zijn is een asbestinventarisatie wellicht overbodig. Voor zakelijke klanten met een ouder pand raden we ten zeerste aan om een asbest inventarisatie uit te voeren. Werknemers hebben namelijk recht op een veilige werkplek. Bij een mogelijk proces moet je als werkgever bewijzen dat je voldoet aan de eisen die gesteld in de arbowetgeving.

Bekijk onderstaande video voor meer informatie over een inventarisatie en hoe deze in zijn werking gaat:

(Bron video: Homekeur)

Kosten voor een asbestinventarisatie

Het is lastig om precies aan te geven hoeveel een asbestinventarisatie kost. Dit heeft namelijk te maken met het aantal ruimtes en het soort gebouw dat doorzocht moet worden. Vraag voor meer informatie gratis offertes aan via ons offerteformulier.

asbest rapport
Prijzen bekijken?
Asbest kosten

Asbest rapport

Een asbest inventarisatie is één, maar nog veel belangrijker is het vervolg dat hieraan gekoppeld is namelijk een asbestrapport. Een rapportage is een verplicht onderdeel van de asbestinventarisatie en bestaat meestal uit een aantal onderdelen. Zo zijn er twee verschillende typen onderzoeken, namelijk type a of b:

  • Onderzoek type A komt in vrijwel alle situaties voor en geldt als basis voor een eventueel vervolgonderzoek.
  • Onderzoek type B wordt meestal aangevraagd door mensen of bedrijven die een woning of kantoor willen laten slopen.
Verschillende onderzoeken bekijken?
Asbestsanering rapport

Beheersplan

Er zijn een aantal adviezen mogelijk na de rapportage van de asbestexperts. Eén van de mogelijkheden is een asbest beheersplan. De aanwezige asbest kan niet worden verwijderd, waardoor het personeel of de gezinsleden moeten leren omgaan met de aanwezigheid van asbest. In het beheersplan worden alle stappen en acties beschreven.

Leren omgaan met asbest?
Beheersplan asbest

Vergelijk meer dan 200 aangesloten specialisten

Asbestverwijdering Ede
MC-Asbestverwijdering
Muric
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal