• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 95.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Kosten plafond schilderen

Van € 180,-   € 360,- Tot € 540,-
Gemiddelde prijs plafond verven 30 m2, afhankelijk van soort verf en arbeidskosten

Is het hoog tijd voor een nieuwe verflaag op je plafond? Het schilderen van plafonds is belangrijk voor de uitstraling van de woning, maar geen eenvoudige klus. Zorg voor een prachtige uitstraling en schakel een ervaren en regionale schilder in voor het sausen of witten van je plafond.

Wat kost het schilderen van een plafond?

Werkzaamheden Vanaf-prijs*
Spuitwerk per m2 € 6
Sauswerk per m2 € 11

* Vanaf-prijs plafond verven, incl. materiaal, btw en arbeidskosten.

De prijs wordt vaak berekend aan de hand van het aantal m2, maar is daarnaast ook afhankelijk van andere factoren zoals de kwaliteit van de verf en het uurtarief van de schilder.

Schilder vinden voor schilderen plafond

Prijsopbouw plafond schilderen 1. Materiaalkosten
2. Arbeidskosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten plafond verven

Laat je het plafond witten of sausen, dan wordt een deel van de prijs bepaald door het materiaal. Het gaat hier om de kwaliteit van de verf, maar ook om de hechting en om het soort schilderwerk.

Kwaliteit verf en dekking

Gaat een vakman jouw plafond schilderen of witten? Meestal wordt er gebruik gemaakt van latex verf voor het plafond. Welke plafondverf het beste is, is ook afhankelijk van het plafond. Ga je de houten balken van je plafond schilderen of wil je jouw gestucte plafond laten spuiten?

Een plafond spuiten is een goedkope methode en kost minder tijd, maar handmatig sausen vraagt om minder voorbereiding en kost minder verf. De beste methode voor jouw plafond is afhankelijk van jouw situatie en wensen.

Hoeveel lagen plafondverf er nodig zijn, is afhankelijk van de huidige staat van het plafond en van de kwaliteit van de verf. Moet je een nicotine aanslag wegwerken, of kies je voor een mindere kwaliteit verf? Dan zal je doorgaans meer verflagen nodig hebben.

Plafond sausen of plafond spuiten?

Een schilder kan jouw plafond witten op 2 manieren:

 • plafond sausen
 • plafond verfspuiten

Arbeidskosten schilder

Ongeveer driekwart van de prijs van plafonds schilderen wordt bepaald door de arbeidskosten van de schilder. Dit lijkt een hoop geld, maar je krijgt hier natuurlijk veel voor terug.

Enkele factoren die van invloed zijn op de arbeidskosten zijn het uurtarief van de vakman en de voorbereiding van het schilderwerk. Een kwalitatieve en ervaren schilder heeft misschien een hoger uurtarief, maar gaat ook nauwkeurig te werk en levert een uitstekende kwaliteit.

Spreek een totaalprijs af Ga niet alleen af op het uurtarief. Je kan namelijk lastig in de gaten houden hoeveel tijd de schilder precies aan het werk is. Spreek een totaalprijs af en laat duidelijk noteren wat er bij de prijs is inbegrepen. Zo valt de prijs achteraf niet ineens hoger uit.

Plafond witten of sausen: zo bespaar je op de schilder

Vooral tijdens de voorbereiding en afwerking kan je veel besparen. Huur de schilder alleen in voor het daadwerkelijke verven van het plafond. Wat je zelf van tevoren al kan doen:

 • De ruimte leeghalen
 • De ruimte afdekken en afplakken
 • Het oppervlak schoonmaken

Is de schilder klaar? Je kan ook zelf de tape en het afdekzeil weghalen en de ruimte schoonmaken. Een schilder kan dit voor je doen, maar neemt dit dan mee in de offerte. Door zelf voorbereidingen te treffen, bespaar je de schilder tijd en jezelf dus geld.

Waarom een professionele schilder inhuren? Een plafond verven is een fysiek zware klus; je werkt namelijk boven je macht. Ook kan het resultaat tegenvallen als je niet netjes genoeg werkt. Schakel een ervaren schilder in en geniet van een prachtig, wit plafond.

Besparen met de winterschilder

Wil je niet te veel betalen voor je nieuwe schilderwerk, maar wel gaan voor goede kwaliteit? Laat dan je plafond schilderen in de wintermaanden. Van november tot en met maart hebben schilders vaak weinig klussen, waardoor ze extra korting geven op buiten- en binnenschilderwerk. Zo kan je flink besparen op het witten van je plafond door de winterschilder in te schakelen.

Voordelen kwalitatieve schilder via Slimster

 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Schilder is actief in jouw regio
 • Je bespaart tijd en geld
 • Verzekerd van kwaliteit
 • Garantie op schilderwerk
 • Specialist is ervaren en betrouwbaar

Gratis schilder-offertes voor plafond witten

Ben je op zoek naar een ervaren schilder in de buurt die jouw plafond kan witten? Vraag dan gratis schilder-offertes aan via Slimster. Wij brengen je in contact met bedrijven die in jouw regio actief zijn. Je vergelijkt deze vakmannen op basis van prijs en kwaliteit, en beslist zelf met wie je in zee gaat. Zo bespaar je tot wel 45%.

Gratis 172 schilders vergelijken
Van Amsterdam Schilder Spuitbedrijf
Kobe Stukadoor & Schildersbedrijf
ES Schilders Rox Schildersbedrijf
Van Hussel Schilderwerken
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal