• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Dakkapellen Leiden

Vergelijk 358 specialisten

Laatste 3 dakkapellen in Leiden

Graag eenzelfde als van mijn buren in spiegelbeeld: Ik heb hun gegevens even overgenomen: Kunststof (Keraliet?)...

Purperwier, Leiden

graag rolluiken, Het gaat om twee naast elkaar liggende kamers. Huis is 6 meter breed

Satijnvlinder, Leiden

2 dakkapellen om van 2,3 bij 2m met openslaande deuren (naar binnen) met frans balkon

Hooigracht, Leiden

Gratis Dakkapel offertes

Dakkapel laten plaatsen in Leiden

Wij van dakkapellen.com zijn ook te vinden in Leiden en Leidersdorp om u te voorzien van een dakkapel. In de randstad zijn dakkapellen enorm populair en worden daarom regelmatig geplaatst. Wanneer u voor een dakkapel kiest dan profiteert u van de verschillende voordelen als extra ruimte en licht. Daarnaast heeft het plaatsen van een dakkapel positief effect op de totale WOZ-waarde van uw huis. Zijn er nog onduidelijkheden over het plaatsen van een dakkapel neem gerust contact op met een van onze medewerkers. Ook kunt u de informatie op deze website rustig doorlezen.

Kosten van een vergunning

Alle gemeentes in de provincie Noord Holland (dus ook Leiden) houden zich aan de richtlijnen die het Rijk heeft gesteld met betrekking tot het verkrijgen van een omgevingsvrije vergunning. Zo zijn voor dakkapellen aan de voorzijde van de woning altijd vergunning vereist. Voor de achterzijde en zijkant geldt dit niet, tenzij de zijkant uitkijkt op een openbare weg.

De gemeente Leiden brengt de volgende legeskosten in rekening namelijk: €37,50 op de eerste 10.000 euro aan bouwkosten. Dit is in vergelijking met andere gemeentes in Nederland erg laag.

Gratis tot wel vijf offertes opvragen

Dakkapel kosten LeidenIn Leiden vormen dakkapellen een waardevolle toevoeging op woningen. Kies voor de absolute specialist op dit gebied, waarmee u puur vakmanschap met ervaring en kwaliteit kunt combineren. Wij zijn actief in heel Nederland. Nadat u het onderstaande formulier heeft ingevuld wordt uw aanvraag doorgestuurd naar vijf van onze partners. Zij zullen vervolgens een offerte opstellen die perfect zal aansluiten op uw aanvraag.

 • Vraag vijf gratis offertes aan.
 • Een specialist komt langs en geeft u advies.
 • Samen worden uw wensen besproken.
 • Uw dakkapel wordt in één dag geplaatst!

Richtlijnen in de gemeente Leiden

Zoals hierboven al aangegeven dient de gemeente Leiden zich te houden aan de richtlijnen die de overheid heeft bepaald. Mocht de dakkapel niet aan deze eisen voldoen dan moet deze nog apart door de welstandscommissie beoordeeld worden. Wij willen u graag helpen wanneer u niet uit het stappenplan komt. De voorwaarden voor het verkrijgen van een omgevingsvrije vergunning zijn hieronder voor u netjes op een rijtje gezet.

 • De dakkapel die als eerste is geplaatst in uw wijk geldt als trendsetter voor de rest van de woningen. De grote en het type dakkapel zijn hierin belangrijke elementen;
 • Het is niet toegestaan een dakkapel te plaatsen op een bij/aan/uitbouw;
 • Een dakkapel mag niet breder zijn dan de helft van uw dakvlak;
 • De afstand van de onderkant van de dakkapel tot de dakgoot moet minimaal 0,5 meter en maximaal 1 meter zijn;
 • De minimale afstand tot de dakgoot, de zijkanten en bovenkant is 0,5 meter;
 • De maximale hoogte van een dakkapel is 1,75 meter op de voorgevel;
 • Daarnaast zijn er nog andere voorwaarden voor bijvoorbeeld monumentale panden.

Wilt u exact weten wat de richtlijnen zijn? Doe dan de vergunningscheck van het omgevingsloket. Ook wanneer u in Leidersdorp woont kunt u via de vergunningscheck bekijken of uw verbouwplannen aansluiten op de richt- en regelgeving. Zo kunt u kijken of u in aanmerking komt voor een vergunning. Komt u niet helemaal uit het stappenplan op de website dan kunnen wij van Dakkapellen.com u helpen met de aanvraag. Dit doen wij uiteraard geheel kosteloos.

Vergelijk dakkapellen specialisten regio Leiden
Klaassen Dakkapellen
Scheer Dakkapellen
Klok & De Ruiter Dakkapellen
Dooijewaard Dakkapellen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal