• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Koperen dakgoten

Ben je op zoek naar dakgoten met een unieke uitstraling, dan is koper een goede keuze; koper is namelijk geschikt voor ieder type woning. Tegenwoordig valt de keuze niet vaak meer op koperen goten, maar bij oudere, vrijstaande huizen zie je deze karakteristieke goten nog regelmatig. Wat zijn de mogelijkheden met koper en hoe zit het met de prijs van een dakgoot van koper?

Voordelen koperen dakgoot

  • Unieke en luxe uitstraling
  • Weinig onderhoud nodig
  • Zeer lange levensduur
  • Kleur verandert door jaren heen

Nadelen koperen dakgoot

  • Materiaal met hoge prijs
  • Reparaties kosten veel geld

Prijzen van koperen dakgoten

Koper heeft een hogere prijs dan andere materialen, zoals zink en aluminium. De prijzen van nieuwe koperen dakgoten zijn afhankelijk van de afmetingen van de goot. In onderstaande tabel geven we een schatting van de kosten. Wil je de exacte prijzen weten? Vraag dan gratis offertes aan via Slimster.

Geschatte kosten koperen dakgoot

Materiaal Vanaf-prijs*
Koperen dakgoot v.a. € 55,-

*Vanaf-prijs per meter incl. btw, materiaal en arbeidskosten.

Bakgoot of mastgoot

Koperen dakgoten zijn beschikbaar in verschillende vormen. Je kan bijvoorbeeld een bakgoot van koper laten plaatsen, die rechthoekig is van vorm. Of ga voor een koperen mastgoot met een halfronde vorm. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden met koperen goten? Bekijk dan dakgoot voorbeelden om meer inspiratie op te doen.

Repareren of vervangen?

Hebben de dakgoten van jouw woning hun beste tijd gehad? Kijk dan eerst of een reparatie van de dakgoot mogelijk is. De dakgoot-experts in het Slimster netwerk kunnen jouw dakgoten inspecteren op beschadigingen en laten weten of het nodig is om dakgoten te vervangen. Het scheelt aanzienlijk in de kosten als de dakgoten niet vervangen, maar gerepareerd kunnen worden.

Vervangen door koperen goten

Is de dakgoot gescheurd of is de goot erg verouderd? Dan is het verstandig om de goot te vervangen. Wil je weinig onderhoud aan je dakgoten en houd je van een authentieke uitstraling? Ga dan voor koperen dakgoten. Deze dakgoten hebben ook een enorm lange levensduur van wel 40 jaar. Vervang je alle dakgoten van je woning? Plaats dan ook direct hemelwaterafvoer van koper, om het geheel af te maken.

Vind beste dakgoot-specialist

Op zoek naar een bedrijf dat kan helpen bij het vervangen van de dakgoten? Vraag offertes aan via Slimster en vergelijk prijsopgaven van regionale bedrijven. Je beslist zelf met welke specialist je in zee gaat. Zo bespaar je tot wel 45%.

Besparen op koperen dakgoten?
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal