Wit in huis? 7 tips voor wit interieur

Wit in huis? 7 tips voor wit interieur

Henrieke Hahn
Product Specialist
clock 20 mrt. 2019 09:00
edit 31 okt. 2019 15:33

Wil je een heldere en frisse uitstraling in je woning? Wit is de perfecte basis voor iedere woonstijl en wordt vaak gecombineerd met andere kleuren. Je kunt er alle kanten mee op. Benieuwd hoe je wit in huis kunt gebruiken? Lees dan snel verder!

Wit als basis op muren

wit huis
alles wit in huis
alle muren wit
huis wit
Toon alle afbeeldingen

Wit is een veelvoorkomende kleur op muren en plafonds. Wil je jouw woning groter laten lijken? Dan is wit de ideale kleur op grote vlakken. Wittinten zijn namelijk een ideale basis voor andere kleuren of drukkere patronen. Is het hoog tijd om jouw muren of plafonds een nieuwe, frisse uitstraling te geven? Schakel dan de hulp in van een vakschilder of een ervaren stukadoor.

Inspiratie voor witte vloer

wit interieur
huis inrichting wit
wit in huis
modern huis wit
Toon alle afbeeldingen

In kleine ruimtes zijn witte vloeren ideaal: de kamer lijkt direct groter en lichter. Met een witte vloer houd je de basis neutraal en kan je alle kanten op met de rest van je interieur.

Meer inspiratie?
Witte vloeren

Inspiratie voor witte badkamer

wit modern huis
een wit huis
modern wit huis
wit huis modern
Toon alle afbeeldingen

Wit in de badkamer is geen nieuwe woontrend, maar dat doet niets af aan de populariteit van deze kleur in de badkamer. Ga voor witte tegels of kraakhelder stucwerk en plaats enkel wit sanitair. Wit op wit zorgt voor een prachtig frisse uitstraling.

Meer inspiratie?
Witte badkamer

Inspiratie voor je witte trap

witte huis inrichting

Kan jouw trap een opknapbeurt gebruiken? Ga dan voor een witte trap! Je kunt jouw trap schilderen, de trap renoveren met witte bekleding of een witte traploper laten leggen.

Een witte trap vergt wel iets meer onderhoud, maar je krijgt er een prachtige uitstraling voor terug. Ontdek meer over een witte trap onderhouden.

Inspiratie voor witte keuken

witte keuken
witte keuken kleur muur
gebroken wit keuken
witte huis interieur
Toon alle afbeeldingen

Witte keukens komen veelvuldig voor en passen perfect in verschillende woonstijlen. Wil je een landelijke keuken, moderne keuken of minimalistische keuken? Wit is hoe dan ook de perfecte kleur. Ga voor een compleet witte keuken of gebruik wit als basis en gebruik kleurrijke details.

Inspiratie voor witte raamdecoratie

witte inrichting huis
wit modern interieur
interieur wit
slaapkamer witte vloer
Toon alle afbeeldingen

Raamdecoratie heeft grote invloed op de sfeer in een ruimte. Met witte raambekleding creëer je een rustige basis. Witte gordijnen passen in elke stijl en zijn perfect te combineren met alle kleuren. Kies voor bijvoorbeeld witte jaloezieën in een modern interieur of witte shutters in de landelijke of klassieke stijl.

Wit interieur in huis

interieur wit woning
woning met wit interieur
woning wit inrichten
inrichting wit huis
Toon alle afbeeldingen

Wil je een frisse tijdloze uitstraling in de slaapkamer of woonkamer? Kies voor verschillende wittinten! Gebroken wit, sneeuwwit, bloesem, rijstwit; alle wittinten hebben net weer een andere look. De ene wittint neigt meer naar roze, terwijl een andere wittint juist wat koeler is en wat meer naar blauw neigt. Het hele jaar door is wit in huis prettig, want wit geeft een rustgevende eenvoud in je interieur.

Meer inspiratie opdoen?

Meer weten over de laatste interieurtrends, handige tips ontdekken of leuke artikelen over alles rondom en in huis lezen? Bekijk onze blog of volg ons op Facebook.