Beste mobiele airco 2022

Wil jij een airco kopen of laten installeren door een vakman? Slim, want de zomers in Nederland worden steeds warmer. Met een goede airco kun je jouw woning of kantoorruimte perfect verkoelen. Maar wat is nu de beste airco van dit moment? Bij Slimster hebben we de beste mobiele airco 2022 voor je getest. Ben jij benieuwd welke mobiele airco de Beste Koop is en welke als Best Getest wordt gekroond? Bekijk hier onder de Slimster mobiele airco test!

Beste mobiele airco

We hebben een uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste mobiele airco's van 2022. Wat hebben we meegenomen in onze mobiele airco test?

 • Airco Beste Koop
 • Best geteste airco
 • Beste mobiele airco tot 25m2
 • Beste stille mobiele airco

Uit ons onderzoek naar de beste koop & getest mobiele airco zijn 5 modellen naar voren gekomen. Deze airco's bieden de allerhoogste kwaliteit, voor een eerlijke prijs. Wij hebben hierbij kritisch gekeken naar o.a. koelvermogen, energieverbruik en duurzaamheid van de materialen. Uiteraard hebben we ook gekeken naar gebruiksgemak en extra functies zoals bediening via smartphone app.

 1. Fuave ACB09K01
 2. AEG AXP35U538CW ChillFlex Pro
 3. Aspen AX3007/1
 4. Fuave ACB12K02
 5. Tristar AC-5477 3-in-1

1. Fuave ACB09K01

Fuave ACB09K01 beste koop airco
Fuave ACB09K01 mobiele airco
Toon alle afbeeldingen

De Fuave ACB09K01 is één van de beste mobiele airco's van 2022 en heeft een koelvermogen van 9000 BTU. Hiermee kan de Fuave mobiele airco een ruimte tot 26 m2 uitstekend koelen. Stel de gewenste temperatuur eenvoudig in op de display en geniet van een constante temperatuur, zelfs op hete zomerdagen. Bovendien beschikt de ACB09K01 over een ontvochtigingsfunctie om het leefcomfort in huis te verbeteren.

Maak gebruik van de meegeleverde afstandsbediening en stel de temperatuur eenvoudig in. Je kunt ook de blaasrichting van de airco instellen. Helaas produceert de Fuave ACB09K01 airco relatief veel geluid, namelijk 65 decibel.

Voordelen

 • Meegeleverde afstandsbediening
 • 9000 BTU koelvermogen
 • Handige ontvochtigingsfunctie
 • Zeer scherpe prijs mobiele airco

Nadelen

 • Hoger geluidsniveau (65 dB)
 • Ventilatierichting verandert niet automatisch

Fuave ACB09K01 mobiele airco kopen?

2. AEG AXP35U538CW ChillFlex Pro

AEG AXP35U538CW mobiele airco
AEG AXP35U538CW ChillFlex Pro
Toon alle afbeeldingen

De AEG AXP35U538CW ChillFlex Pro is een zeer goede mobiele airco die geschikt is voor het koelen van grote ruimtes. Met een maximaal koelvermogen van 12000 BTU is deze AEG airco in staat om zo'n 35 m2 te verkoelen. Voor extra gebruiksgemak kun je gebruik maken van de handige afstandsbediening en de timer functie. Dit is ideaal wanneer je de mobiele airco in je slaapkamer wil gebruiken.

Wil je de AEG AXP35U538CW enkel gebruiken voor een lekker briesje? Dat kan met de ventilatiefunctie, de airco blaast dan zonder te koelen. Met energielabel A+ is deze AEG mobiele airco zuinig (ook voor je portemonnee). Helaas produceert dit model 64 decibel, wat relatief veel is.

Voordelen

 • Heeft ook een handige ventilatiefunctie
 • Hoog gebruiksgemak (afstandsbediening)
 • Energielabel A+
 • Geschikt voor slaapkamer met timerfunctie

Nadelen

 • Geleverd zonder raamafdichtingsset
 • Produceert 64 decibel geluid

AEG AXP35U538CW airco kopen?

Voor 23.59 uur besteld = morgen in huis
Alles voor een glimlach
€ 649,-
Gratis bezorging

3. Aspen AX3007/1

Aspen AX3007/1 mobiele airco
Aspen AX3007/1 airco
Toon alle afbeeldingen

Ook de Aspen AX3007/1 behoort tot de best geteste mobiele airco's van dit jaar. Deze Aspen mobiele airco heeft een vermogen van 12000 BTE en is geschikt voor het verkoelen van grote ruimtes. Je kunt er namelijk een ruimte tot 40 m2 op een constante temperatuur houden. Dit maakt de Aspen AX3007/1 geschikt voor een grote woonkamer, maar ook voor een kantoorruimte. Met energielabel A is dit een relatief zuinige mobiele airco.

De Aspen AX3007/1 mobiele airco beschikt over zowel een koelfunctie, een ontvochtigingsfunctie en een ventilatiefunctie. Je kunt eenvoudig de juiste stand selecteren op het digitale kleurendisplay, maar ook van afstand met behulp van de meegeleverde afstandsbediening. Bij Slimster vind je altijd de laagste prijs voor deze airco.

Voordelen

 • Maximaal koelvermogen 12000 BTU
 • Geschikt voor ruimtes tot 40 m2
 • Groot digitaal kleurendisplay
 • Koelen, ontvochtigen en ventileren

Nadelen

 • Airco is groot van formaat
 • Kortere afvoerslang

Aspen AX3007/1 online bestellen?

4. Fuave ACB12K02

Fuave ACB12K02
Fuave ACB12K02 beste mobiele airco
Fuave ACB12K02 airco
Toon alle afbeeldingen

Met de Fuave ACB12K02 haal je een uitstekende mobiele airco in huis, geschikt voor ruimtes tot 38 m2. Deze mobiele airco beschikt over 12000 BTU en daarom perfect voor een grote woonkamer of een kantoorruimte. Met behulp van de thermostaat stel je de ACB12K02 in op de door jou gewenste temperatuur en geniet je vervolgens van een constante verkoeling in huis. De ontvochtigingsfunctie zorgt voor een minder drukkend gevoel.

De verstelbare uitblaasrichting, nachtmodus en thermostaat zorgen ervoor dat je de ACB12K02 helemaal naar wens instelt. Je hoeft hiervoor niet op te staan, want je gebruikt daar de meegeleverde afstandsbediening voor. Met 65 dB geluidsniveau maakt deze Fuave airco wel veel geluid.

Voordelen

 • Hoog gebruiksgemak met afstandsbediening
 • 12000 BTU koelvermogen
 • Ontvochtigheidsfunctie
 • Constante verkoeling in huis

Nadelen

 • Maakt meer geluid (65 dB)
 • Beschikt niet over een nachtfunctie

Fuave ACB12K02 airco kopen

5. Tristar AC-5477 3-in-1

Tristar AC-5477 3-in-1 airco

De Tristar AC-5477 3-in-1 is een multifunctionele mobiele airco. Deze verplaatsbare airconditioner koelt niet alleen, hij ventileert en ontvochtigt de ruimte ook. Met een maximaal koelvermogen van 7000 BTU is de AC-5477 geschikt om ruimtes tot 20 m2 te verkoelen. Dit maakt hem de beste koop mobiele airco voor kleinere woonkamers of je slaapkamer. Omdat deze airco over wieltjes beschikt verplaats je hem eenvoudig.

Wil je deze Tristar mobiele airco in de slaapkamer gebruiken? Gebruik dan de timer functie om je nachtrust niet te laten verstoren. Vanwege de lage prijs van de AC-5477 van Tristar vinden wij dat deze airco zeker een pleke verdiend in onze beste mobiele airco 2022 lijst.

Voordelen

 • Ventileren, ontvochtigen en verkoelen
 • Eenvoudig verplaatsen met de wieltjes
 • Geschikt voor slaapkamers (timer)
 • Zeer goedkope mobiele airco

Nadelen

 • Niet geschikt voor grotere ruimtes
 • Korte afvoerslang

Tristar AC-5477 3-in-1 kopen

Voor 23:59 besteld = volgende werkdag
De winkel van ons allemaal
€ 196,-
Gratis bezorging
Op werkdagen voor 17:00 = morgen
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
€ 199,-
Gratis bezorging
Voor 20:30 besteld = morgen in huis
Beste service, vertrouwd dichtbij
€ 297,-
Gratis bezorging
Voor 23:30 besteld = volgende werkdag
Gratis retourneren binnen 100 dagen
€ 297,-
Gratis bezorging

Ga je voor een vaste airco of mobiele airco? Wat de beste airco is voor jou, is afhankelijk van verschillende factoren. Bekijk de kenmerken van een mobiele airco of een vaste airco.

Mobiele airco
Vaste airco
Makkelijk verplaatsen Geluidsarm verkrijgbaar
Makkelijk zelf installeren Meer koelvermogen
Goedkoper dan vaste airco Langere levensduur
Ideaal voor tijdelijk Ideaal voor langere tijd
Ideaal voor kleinere ruimtes Ideaal voor grote ruimtes

Toch liever een vaste airco laten plaatsen?
Vergelijk airco offertes

Waarop letten bij aanschaf mobiele airco?

Geluid mobiele airco

Een mobiele airco is minder stil dan een vaste airco. Vooral oudere mobiele airco's kunnen flink geluid maken. Kijk altijd naar het geluidsniveau van een mobiele airco, dit wordt weergegeven in decibel:

 • Stille airco: 50 - 59 decibel
 • Meeste mobiele airco: minimaal 60 decibel (vergelijkbaar met wasmachine of droger)

Zoek je een airco voor de slaapkamer? Dan maakt een mobiele airco wellicht te veel geluid. De beste stille mobiele airco is wel geschikt voor in jouw thuiskantoor, op zolder, in de woonkamer of in de gang.

Energieverbruik

Een mobiele airco is niet het meest zuinige apparaat, maar nieuwe modellen worden steeds zuiniger in gebruik. In het beste geval kies je enkel een mobiele airco met energielabel A of hoger. Uiteraard heeft jouw gebruik ook invloed op de totale energiekosten. Gebruik de timerfunctie indien de mobiele airco hierover beschikt om energie te besparen. De hele dag op maximaal vermogen laten koelen verbruikt natuurlijk veel stroom.

Afvoerslang

Een mobiele airco heeft altijd een afvoerslang, die de lucht naar buiten moet afvoeren. Denk voor je aankoop na over de beste wijze waarop je de afvoerslang naar buiten gaat leiden. Kijk ook naar de lengte van de afvoerslang.

Het is namelijk nodig de mobiele airco in de buurt van een raam of deur te zetten, zodat je de afvoerslang kan gebruiken. Als je een afvoerslang door een open raam naar buiten leidt, komt er tegelijk warme lucht binnen via het geopende raam. Hiervoor kun je raamafdekking of raamafdichting gebruiken. Voor een definitievere oplossing kun je ook een gat in de muur maken.

Koelvermogen mobiele airco

Je wilt een mobiele airco kiezen die de ruimte goed genoeg kan koelen. Het is belangrijk dat het koelvermogen bij de ruimte past. Bij te weinig vermogen wordt de ruimte niet goed gekoeld, maar een te krachtige airco is ook niet goed. Deze airco zal dan regelmatig aan- en uitgaan om de kamer op temperatuur te houden. Wil je de beste mobiele airco kopen? Kies dan een airco merk en model met een koelvermogen dat past bij de ruimte die je wil verkoelen. Het maximale koelvermogen wordt aangegeven in BTU en hier geldt; hoe hoger, hoe meer koelcapaciteit.

Formaat & gewicht

Ook een mobiele airco kan groot en zwaar zijn. Wil je een mobiele airco makkelijk kunnen verplaatsen? Kijk dan naar het gewicht en formaat van de mobiele airco. Ook is het dan handig dat er wieltjes onder de airco zitten.

Kies je voor een mobiele airco of een aircooler / luchtkoeler? Bekijk de verschillende mogelijkheden van een mobiele airco of luchtkoeler.

Wat geldt voor jouw situatie?
Mobiele airco
Aircooler
Temperatuur moet zeker 10 graden kunnen dalen
Alleen gevoelstemperatuur laten dalen
Zelf gewenste temperatuur instellen
Geen ruimte voor een afvoerslang naar buiten
Het is vaak vochtig in jouw huis
Je hebt last van droge lucht

Veelgestelde vragen over mobiele airco's

Waar staat BTU voor?

BTU staat voor British Thermal Units en hiermee wordt het maximale koelvermogen van een mobiele airco aangegeven. Hoe hoger het aantal BTU, hoe groter de ruimte die je efficiënt kunt koelen.

Hoe werkt een mobiele airco?

Een mobiele airco haalt de warme lucht uit de ruimte en koelt dit met behulp van koelmiddel en een warmtepomp. De koele lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. De warme lucht die uit de lucht wordt getrokken gaat via de afvoerslang naar buiten toe. 

Hoeveel energie verbruikt een mobiele airco?

Het energieverbruik van een mobiele airco is afhankelijk van diverse factoren. Ten eerste kun je goed kijken naar het energielabel. De beste mobiele airco's hebben energielabel A of A+. Een model met hoger koelvermogen zal ook meer energie verbruiken, vooral wanneer je hem de hele dag op maximaal vermogen hebt staan. 

Kan ik een mobiele airco zonder slang gebruiken?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Een mobiele airco heeft altijd een afvoerslang naar buiten nodig. De warme lucht moet immers netjes afgevoerd kunnen worden. 

Liever vaste airco laten plaatsen door specialist?

Heb jij na het vergelijken van de beste koop en getest mobiele airco toch nog twijfels? Is een vaste airco misschien wel de beste airco voor jou? Laat een vaste airco dan altijd installeren door een specialist. De montage van een vaste airco vraagt namelijk om expertise. Vraag bij Slimster gratis en vrijblijvend airco offertes aan en vergelijk specialisten met elkaar. Je beslist zelf wie de beste airco deal heeft.