Mobiele airco zonder slang

Mobiele airco zonder slang

Tijdens de zomer kan het behoorlijk heet worden in huis, zeker wanneer de zon de hele dag op je woonkamer of slaapkamer schijnt. Door een airco te laten plaatsen kun je de temperatuur in huis beheersen. Geen geld om een vaste airco te laten installeren? Een mobiele airco biedt uitkomst. Deze draagbare airconditioners zijn goedkoper en kun je in elke gewenste ruimte neerzetten.

Je hebt echter wel een raam of deur nodig waar je de afvoerslang uit kunt hangen. Voor praktische redenenen zoeken veel mensen naar een mobiele airco zonder slang naar buiten. Maar is dit wel mogelijk? Slimster legt uit of je een mobiele airco zonder slang kunt gebruiken!

Kan ik een mobiele airco zonder slang gebruiken?

Mobiele airco's hebben veel voordelen ten opzichte van een vaste airco. Zo zijn portable airco's een stuk goedkoper en kun je ze eenvoudig verplaatsen. Je kunt ze overdag in de woonkamer gebruiken en 's avonds in de slaapkamer zetten. Er is echter 1 groot nadeel; de afvoerslang naar buiten. Je moet deze afvoerslang uit het raam hangen of buiten de deur leggen. Vervolgens kun je de kier in het raam dichtmaken met een raamafdichtingskit.

Liever geen slang naar buiten? Dan zou een mobiele airco zonder slang de ideale oplossing zijn. Helaas is dit niet mogelijk, een mobiele airco werkt altijd met een afvoerslang naar buiten toe. Dit komt omdat een mobiele airconditioner de warme lucht uit de kamer zuigt, de warmte uit de lucht haalt en dit naar buiten moet afvoeren. Vervolgens blaast de airco gekoelde lucht de kamer in (om de temperatuur te verlagen).

Op de vraag 'kan ik een mobiele airco zonder slang gebruiken', is het antwoord dus duidelijk: Nee, een mobiele airco zonder afvoerslang bestaat niet! Een alternatief is het gebruik van een luchtkoeler (of Aircooler). Dit apparaat lijkt op een draagbare airco, maar werkt net even anders. Verderop in dit artikel leggen we de verschillen tussen beide producten uit.

Je kunt geen mobiele airco zonder slang kopen. Mobiele airco's werken altijd met een afvoerslang naar buiten toe om de warme lucht af te voeren.

Waarom een slang naar buiten bij mobiele airco's?

Waarom is die afvoerslang bij een mobiele airconditioner noodzakelijk? Dit heeft te maken met de techniek die een mobiele airco gebruikt voor het verkoelen van een ruimte. De airco zuigt de warme lucht uit de ruimte aan en stuurt dit langs een condensor en koelmiddel. De warmte wordt uit de lucht gehaald en samen met condens via de afvoerslang naar buiten afgevoerd. Vervolgens wordt de gekoelde lucht weer de kamer in geblazen. Zonder de slang naar buiten zou de mobiele airco de warme lucht niet goed kunnen afvoeren.

Zoek jij de beste mobiele airco's van 2024?
Beste mobiele airco

Verschil mobiele airco en luchtkoeler

Zoek je een mobiele airco zonder slang? Dan moeten we je dus helaas teleurstellen, deze bestaan niet. Wil je een ruimte toch verkoelen, dan kun je kiezen voor een luchtkoeler die werkt zonder afvoerslang.

Een aircooler lijkt erg veel op een mobiele airco. Toch zijn er grote verschillen tussen beide apparaten te vinden. Bij een luchtkoeler is het niet mogelijk om een temperatuur in te stellen. Aircoolers werken namelijk met ventilatiestanden. Denk bijvoorbeeld aan stand 1 t/m 5 of standen low, medium en high. Bij een mobiele airco is het wel mogelijk om de gewenste temperatuur in te stellen.

Ook kun je met een airco de temperatuur veel meer verlagen. Een aircooler kan de temperatuur niet drastisch verlagen, maar enkel zorgen voor een verkoelende luchtstroming in huis zoals een ventilator (hierdoor wordt de gevoelstemperatuur wat lager). Een aircooler werkt namelijk op koud water en een mobiele airco heeft koelvloeistof. Wil jij de temperatuur in huis dus echt effectief verlagen op warme zomerdagen? Dan is een mobiele airco de beste keuze.

Aircoolers Mobiele airco's
Verlaagt temperatuur niet Tot wel 10 graden verkoeling
Ventilatiestanden Temperatuur instelbaar
Werkt ook als luchtbevochtiger Onttrekt vocht uit de ruimte
Geen afvoer naar buiten nodig Afvoerslang naar buiten
Goedkoper Duurder

Een vaste airco als alternatief

Vind je een mobiele airco met afvoerslang niet praktisch genoeg en voldoet een luchtkoeler niet aan jouw wensen qua koelvermogen? Dan is het laten installeren van een vaste airco een goed alternatief. Een vaste airconditioning laten plaatsen is een duurdere investering, maar biedt meer koelvermogen en verhoogt de waarde van je woning.

Hierbij heb je de keus uit een monoblock airco, split unit airco of multi-split airco. Bij Slimster kun je gratis airco offertes vergelijken en meer informatie inwinnen over alle soorten airconditioning.

Liever een vaste airco laten installeren?
Gratis airco offertes

Veelgestelde vragen over mobiele airco's zonder slang