• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Beste mobiele airco

  Beste mobiele airco

  Ga naar

  Ben je op zoek naar de beste airco voor jou? We vertellen je wat de beste airco is voor jou en je kunt de beste airco’s vergelijken met elkaar.

  Mobiele airco of vaste airco?

  Ga je voor een vaste airco of mobiele airco? Wat de beste airco is voor jou, is afhankelijk van verschillende factoren. Bekijk de kenmerken van een mobiele airco of een vaste airco.

  Mobiele airco
  Vaste airco
  Makkelijk verplaatsen Geluidsarm verkrijgbaar
  Makkelijk zelf installeren Meer koelvermogen
  Goedkoper dan vaste airco Langere levensduur
  Ideaal voor tijdelijk Ideaal voor langere tijd
  Ideaal voor kleinere ruimtes Ideaal voor grote ruimtes

  Beste mobiele airco

  • Airco Beste Koop
  • Best geteste airco
  • Beste mobiele airco tot 25m2
  • Beste stille mobiele airco

  Ben je op zoek naar de beste split airco voor jou? Laat je dan informeren door een ervaren vakman over de beste airco opties.

  Waarop letten bij aanschaf mobiele airco?

  Geluid mobiele airco

  Een mobiele airco is minder stil dan een vaste airco. Vooral oudere mobiele airco's kunnen flink geluid maken. Kijk altijd naar het geluidsniveau van een mobiele airco, dit wordt weergegeven in decibel:

  • Stille airco: 50 - 59 decibel
  • Meeste mobiele airco: minimaal 60 decibel (vergelijkbaar met wasmachine of droger)

  Zoek je een airco voor de slaapkamer? Dan maakt een mobiele airco wellicht te veel geluid. Een mobiele airco is wel geschikt voor het thuiskantoor, op zolder, in de woonkamer of in de gang.

  Energieverbruik

  Een mobiele airco is niet het meest zuinige apparaat, maar nieuwe modellen worden steeds zuiniger in gebruik. In het beste geval kies je enkel een mobiele airco met energielabel A of hoger.

  Afvoerslang

  Een mobiele airco heeft altijd een afvoerslang, die de lucht naar buiten moet afvoeren. Denk voor je aankoop na over de beste wijze waarop je de afvoerslang naar buiten gaat leiden. Kijk ook naar de lengte van de afvoerslang.

  Het is namelijk nodig de mobiele airco in de buurt van een raam of deur te zetten, zodat je de afvoerslang kan gebruiken. Als je een afvoerslang door een open raam naar buiten leidt, komt er tegelijk warme lucht binnen via het geopende raam. Hiervoor kun je raamafdekking of raamafdichting gebruiken. Voor een definitievere oplossing kun je ook een gat in de muur maken.

  Koelvermogen mobiele airco

  Je wilt een mobiele airco kiezen die de ruimte goed genoeg kan koelen. Het is belangrijk dat het koelvermogen bij de ruimte past. Bij te weinig vermogen wordt de ruimte niet goed gekoeld, maar een te krachtige airco is ook niet goed. Deze airco zal dan regelmatig aan- en uitgaan om de kamer op temperatuur te houden.

  Formaat & gewicht

  Ook een mobiele airco kan groot en zwaar zijn. Wil je een mobiele airco makkelijk kunnen verplaatsen? Kijk dan naar het gewicht en formaat van de mobiele airco. Ook is het dan handig dat er wieltjes onder de airco zitten.

  Mobiele airco of aircooler?

  Kies je voor een mobiele airco of een aircooler / luchtkoeler? Bekijk de verschillende mogelijkheden van een mobiele airco of luchtkoeler.

  Wat geldt voor jouw situatie?
  Mobiele airco
  Aircooler
  Temperatuur moet zeker 10 graden kunnen dalen Ja Nee
  Alleen gevoelstemperatuur laten dalen Nee Ja
  Zelf gewenste temperatuur instellen Ja Nee
  Je hebt geen ruimte voor een afvoerslang naar buiten Nee Ja
  Het is vaak vochtig in jouw huis Ja Nee
  Je hebt last van droge lucht Nee Ja

  Liever vaste airco laten plaatsen door specialist?

  Is een vaste airco de beste airco voor jou? Laat een vaste airco altijd installeren door een specialist, de montage van een vaste airco vraagt namelijk om expertise. Vraag gratis en vrijblijvend airco offertes aan en vergelijk specialisten met elkaar. Je beslist zelf wie de beste airco deal heeft.