Vrieskisten met dooiwaterafvoer kopen

Tegenwoordig zijn veel vrieskisten uitgerust met een dooiwaterafvoer. Waarom? Dat is simpel, zonder dooiwaterafvoer (ook wel condenswaterafvoer genoemd) wordt het ontdooien van de vriezer een hels karweitje. Dooiwaterafvoer houdt in dat vrieskisten zo zijn ontworpen dat de gesmolten rijp naar een punt loopt waar het allemaal samenkomt. Met een schaaltje, bakje of kom kun je het gesmolten ijs dan gemakkelijk afvangen. Op Slimster.nl vergelijk jij eenvoudig alle vrieskisten met dooiwaterafvoer en vind je snel de beste deal!

2 resultaten
Inventum VK1122W
Vrieskist , 290 l , Energieklasse E
Inventum VK1122W
9,1
69 reviews
€ 399,-
5 prijzen
Vrieskist
Energieklasse E
Zanussi ZCAN10FW1
Vrieskist , 98 l , Energieklasse F
Zanussi ZCAN10FW1
Geen reviews
€ 309,-
1 prijs
Vrieskist
Energieklasse F

Vrieskisten met dooiwaterafvoer vergelijken

Hier op deze pagina van Slimster zie je een overzicht van alle vrieskisten met dooiwaterafvoer. Via het menu aan de linkerkant verfijn je eenvoudig de selectie. Zo kun je makkelijk vergelijken op kenmerken die voor jou van belang zijn, zoals de prijs, de netto inhoud en andere functies als Supervriezen. Door alle modellen en webshops kieskeurig te vergelijken vind jij beslist de beste online aanbieding!

Ben jij op zoek naar de beste vrieskist?
Bekijk de beste vrieskisten

Voordeel dooiwaterafvoer bij diepvrieskist

Diepvrieskisten hebben in de regel de grootste inhoud. De grotere diepvrieskisten gaan zelfs tot bijna 500 liter. Leuk, zoveel vriesinhoud. Maar het betekent ook dat er veel meer ijs kan ophopen in de vriezer. Dit ijs laat de producten aan elkaar plakken, maakt de verpakkingen onleesbaar en kan ervoor zorgen dat de vrieskistdeksel niet meer (goed) open en dicht gaat.

Hoe meer ijs je in je vrieskist hebt, hoe een groter gedoe het is om het laten ontdooien. Bij vrieskisten – en dan met name de grotere modellen – is het dus belangrijk om regelmatig het dooiwaterafvoersysteem te gebruiken, zodat je kunt voorkomen dat je keuken of bijkeuken één grote kliederboel wordt.

Condenswaterafvoer, No-Frost en Low-Frost

Omdat fabrikanten weten dat ontdooien vrij onpraktisch is, zijn er nu ook vrieskisten beschikbaar met low-frost of zelfs no-frost. Bij lowfrost zal er ruim twee derde minder ijs in je diepvrieskist zijn, bij nofrost claimen de diepvriesmerken zelfs dat er helemaal geen rijpvorming is. Scheelt een hoop gedoe, maar er hangt wel een prijskaartje aan.

Met name de no-frost diepvrieskisten zijn van een andere prijsklasse en kunnen tot wel honderden euro’s duurder zijn. No-frost diepvrieskisten zijn populair onder mensen die de vriezer gebruiken voor hun eigen zaak, aangezien de diepvries nooit meer uit de running is vanwege het ontdooien.