Vrieskisten met automatisch ontdooien kopen

Vrieskisten met automatisch ontdooien (‘automatic defrost’) hoef je niet meer handmatig te ontdooien. Dit is een uitkomst. Niet alleen is het ontdooien een vervelend en tijdrovend werkje, het betekent ook dat alle producten uit je vrieskist moeten. Bij automatic defrost doet de vriezer het ontdooien dagelijks helemaal uit zichzelf, terwijl de producten op temperatuur blijven. Op Slimster.nl vergelijk je eenvoudig alle vrieskisten met automatisch ontdooien en vind je snel de beste deal!

0 resultaten

Momenteel geen aanbod

Wijzig je filterinstellingen of

Vrieskisten met automatisch ontdooien vergelijken

Wil jij vrieskisten met automatisch ontdooien vergelijken? Hier op deze pagina van Slimster zie je alle diepvrieskisten met automatic defrost / no-frost die je momenteel online kunt kopen. Via het handige filtermenu kun je de selectie nog verder verfijnen, bijvoorbeeld op inhoud, energieklasse of merk. Door alle diepvrieskisten met auto defrost kieskeurig te vergelijken vind jij beslist de beste online aanbieding!

Ben jij op zoek naar de beste vrieskist?
Bekijk de beste vrieskisten

Voordelen diepvrieskist met automatic defrost

Automatic defrost of no-frost zorgt ervoor dat er geen ijs meer ophoopt in je vriezer. Die ijsophoping is erg vervelend, zo vriest je voedsel aan elkaar vast, door de ‘sneeuw’ kun je de verpakkingen niet meer zien en de deksel van je vrieskist kan stroef gaan. Ga je de diepvrieskist vervolgens ontdooien, dan komt er een hoop water vrij en bovendien moet je alle producten uit je vriezer consumeren of ergens anders stallen. Dit is allemaal niet meer aan de orde als je kiest voor een diepvrieskist met automatic defrost.

Automatisch ontdooisysteem nader uitgelegd

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, automatisch ontdooien. Toch is het principe niet zo moeilijk. De vrieskist warmt met een zekere frequentie de ontstane rijp even op, net genoeg om het te laten smelten. Het gesmolten ijs stroomt dan via een soort gleuf naar een reservoir. Dan wordt het richting de (warme) motor geleid, waar het water verdampt. De meeste vrieskisten met automatisch ontdooien zetten dit proces, dat ongeveer 15 minuten duurt, één keer per dag in werking.

Let op: een vrieskist met automatisch ontdooien is vaak wel een stukje duurder dan een diepvrieskist met low-frost (dat de rijpvorming voor een groot deel tegengaat).