• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 127.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Vloerisolatie kosten

Vloerisolatie kosten

Ga naar
Minimale kosten € 30,- Maximale kosten € 50,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 40,-
Vloerisolatie per m2.

Het isoleren van je vloer zorgt voor meer comfort én een lagere energierekening. De meest voorkomende vorm van vloerisolatie is de kruipruimte isolatie, maar is dit niet mogelijk? Dan kun je altijd kiezen voor een vloerisolatie via de bovenzijde.

Waarom vloerisolatie?

 • Geen koude voeten
 • Tocht en vochtproblemen voorkomen
 • Minder stoken
 • Kruipruimte isolatie is niet mogelijk

Nadelen vloerisolatie

 • Ingrijpend: huidige vloer moet eruit
 • Brengt stof en lawaai met zich mee
 • Vloer wordt hoger

Wat kost vloer isoleren?

Vloerisolatie kosten* € 30 per m2

*Inclusief btw en isolatiemateriaal. Exclusief vloerrenovatie (cementdekvloer, vloerafwerking).

Wil je jouw vloer isoleren en is isolatie van de kruipruimte geen optie? Of wil je jouw vloer renoveren en tegelijkertijd isolatie laten aanbrengen? Een vloer isoleren van bovenaf wordt vooral aangeraden tijdens grote verbouwingen als de vloer er toch al uit gaat. De kosten van een vloer isoleren worden bepaald door het nodige breekwerk van de oude (cementdek)vloer, het isolatiemateriaal en het uurtarief van de vakman.

Vloer laten isoleren?

Mogelijkheden vloer isoleren

 1. Kruipruimte isoleren
 2. Bodemisolatie kruipruimte
 3. Bovenkant vloer isoleren

Prijsopbouw vloer isoleren

Isolatie op vloer aanbrengen

 • Isolatie onder dekvloer plaatsen

Is isolatie via de onderkant van de vloer niet mogelijk, dan kan er gekozen worden om de bovenkant van de vloer te isoleren. De meest voorkomende optie is het aanbrengen van isolatiemateriaal onder de dekvloer. Een andere, minder gebruikte, optie is het aanbrengen van isolatie bovenop de bestaande dekvloer.

Isolatielaag zo dun mogelijk De vloer wordt hoger door het plaatsen van isolatie. Daarom wil je kwalitatieve isolatie zo dun mogelijk laten aanbrengen, om het verhogen van deuren en plinten te voorkomen.

Isolatie onder dekvloer plaatsen

Heb je geen kruipruimte of is isolatie hierin niet mogelijk? Dan kun je altijd de bovenkant van vloer laten isoleren. Hier komt wel wat meer breekwerk bij kijken en de prijzen vallen hoger uit, aangezien je ook nog een vloer en dekvloer moet plaatsen. Ga je jouw vloer renoveren en wil je deze tegelijkertijd voorzien van isolatie? Het isoleren van de vloer gaat dan als volgt in zijn werk.

 1. Huidige vloer + cementdekvloer verwijderen
 2. Eventueel ondervloer egaliseren
 3. Isolatielaag aanbrengen
 4. Zwevende cementdekvloer aanbrengen
 5. Vloerafwerking naar keuze aanbrengen
Meer over nieuwe dekvloer?
vloerisolatie materialen

Isolatiematerialen vloerisolatie

Ga je voor een isolatie op de vloer? Dan is het verstandig om voor dunne isolatie te gaan, de vloer komt namelijk hoger te liggen. Het meest populair is het gebruik van isolatieplaten. Meestal zijn dit EPS platen, maar PUR of PIR platen zijn ook mogelijk. Een andere optie is het aanbrengen van gespoten PUR schuim.

Kenmerken isolatieplaten

 • Hoge drukvastheid
 • Hoge isolatiewaarde
 • Makkelijk te plaatsen
 • Wel op effen ondergrond

Kenmerken PUR schuim

 • Naadloos, uitstekende dichting
 • Ideaal bij ongelijke vloeren/leidingen
 • Stabiel en vormvast
 • Niet zelf plaatsen, chemisch product

Waarom niet isolatie op bestaande dekvloer?

Het plaatsen van isolatie bovenop de bestaande dekvloer is ook een optie, maar hier wordt niet vaak voor gekozen. De vloer komt namelijk veel hoger te liggen, wat kan betekenen dat je drempels en deuren moet verhogen. Ook moet je de vrije hoogte van de kozijnen in de gaten houden.

Vloerisolatie en vloerverwarming Wil je ook vloerverwarming aanbrengen? Vloerverwarming zonder isolatie kost onnodig veel energie. Er zijn isolatieplaten beschikbaar met sleuven waar de vloerverwarming precies in past. Een andere optie is de vloerverwarming aanbrengen in de cementdekvloer.

Vloer laten isoleren door ervaren vakman

Wil je jouw vloer isoleren en zo meer comfort in huis krijgen én voor een lagere energierekening zorgen? Schakel bij vloerisolatie de hulp in van een ervaren en vakkundig bedrijf. Vakkundige isolatiebedrijven weten precies wat er belangrijk is bij een vloerisolatie en waarop gelet moet worden. Een groot voordeel van de vloerisolatie uitbesteden, is dat je garantie hebt op de plaatsing.

Bespaar op voorrijkosten Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die actief zijn in jouw regio. Op deze manier houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Beste deal vinden voor vloerisolatie

Vraag gratis en vrijblijvend isolatie offertes aan bij Slimster. Zo kom je in contact met maximaal 5 isolatiebedrijven die in jouw regio actief zijn. Vergelijk de bedrijven en maak een vrijblijvende afspraak met de bedrijven die je het meeste aanspreken. Kies vervolgens zelf welk bedrijf het beste bij je past en de opdracht krijgt.

Direct isolatiebedrijven vergelijken

Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal