Beste elektrische fornuizen van 2022

Pascal van de Beek
Product Specialist
5minuten

Een elektrisch fornuis heeft een kookplaat met verwarmingselementen van gietijzer die worden verwarmd door elektriciteit. Op deze elementen worden de pannen direct geplaatst. De elektrische kookplaten worden in een laag tempo warm en koelen ook langzaam af. De warmte is niet zo snel aan te passen als bij een gasfornuis. Andere fornuizen op elektriciteit zijn keramische fornuizen en keukenfornuizen met inductie. Heb je toch liever een gasfornuis? Deze soorten keukenapparaten kun je bij Slimster ook het best met elkaar vergelijken.

Een elektrisch fornuis kopen kan van verschillende merken als Beko en Etna. Dit zijn goede vrijstaande fornuizen tegen een betaalbare prijs met 4 kookzones en een conventionele oven. Maar wat zijn nu de beste elektrische fornuizen van 2022? We hebben hieronder de meest verkochte, Beste Koop en Best Geteste elektrische fornuizen van dit moment voor je op een rij gezet.

Tegenwoordig worden er bijna geen traditioneel elektrische fornuizen meer gemaakt. Wil je elektrisch koken? Kijk dan voor een ruimer aanbod bij;

Top 3 meest verkocht fornuis elektrisch

Top 3 Beste Koop elektrisch fornuis

Top 3 Beste Getest elektrische fornuizen

Beko FSS66000GW

  • #1 Meest verkocht
  • #1 Beste koop
  • #1 Beste getest
Pluspunten
  • Ruime oven (71 liter)
  • Handige opberglade
  • Eenvoudige bediening
  • Onderwarmte voor knapperige bodem
Minpunten
  • Geen heteluchtoven
  • Kookplaat blijft lang heet

Omschrijving Beko FSS66000GW

De Beko FSS66000GW is een elektrisch fornuis met 4 keramische kookzones. De temperatuur van de 4 kookzones stel je in met de draaiknoppen aan de voorkant. Met 71 liter inhoud is de conventionele oven behoorlijk ruim. Helaas ontbreekt een heteluchtfunctie. De handige opberglade aan de onderzijde van de oven is perfect om je kookgerei, kookboeken en ovenschalen in te bewaren. 

Belangrijkste specs

Type fornuis
Elektrisch
Hoogte
85 cm
Inhoud
67 liter
Meer specificaties

Laagste prijs

Niet op voorraad
€ 429,-
€ 0,00 bezorgkosten

Beste elektrische fornuizen

Hierboven hebben we voor jou de meest verkochte elektrische fornuizen, Beste Koop én Beste Getest elektronisch fornuis van 2022 op een rij gezet. Hierbij hebben we gekeken naar testen van De Consumentenbond, ervaringen van gebruikers (reviews) en natuurlijk ons eigen onderzoek. Zo helpen we jou aan de beste elektrische fornuizen voor de scherpste prijs. Op Slimster.nl vind je het beste elektrisch fornuis van 2022, voor zowel de Beste Koop als de Best Geteste fornuizen.

Geen fornuis nodig maar wel graag een kookplaat met elektrische pitten? Bekijk hier de beste elektrische kookplaten van 2022!

Waar op letten bij elektrisch fornuis kopen?

Ga je voor het eerst een elektrisch fornuis kopen en had je eerst een gasfornuis? Houd er dan rekening mee dat jouw pannen niet goed meer werken op de elektrische kookplaat. Andersom is dit trouwens geen probleem. De afmetingen van het fornuis is ook iets wat je goed in de gaten moet houden. Meet daarom eerst de ruimte op in jouw keuken waar je het fornuis wilt hebben voordat je gaat vergelijken.

Een vereiste voor een elektrisch fornuis is dat je er een aparte elektriciteitsgroep voor nodig hebt. Het is namelijk niet aan te raden om de kookplaat op dezelfde groep als andere keukenapparatuur aan te sluiten.

Beste fornuizen 2022

Via Slimster kun je de beste elektrische fornuizen 2022 vergelijken en kopen. Ben jij echter op zoek naar een ander type fornuis? Neem dan eens een kijkje bij de beste gasfornuizen, inductie fornuizen of keramische fornuizen. Uiteraard kun je bij ons ook eenvoudig de beste kookplaten bekijken.