Beste fornuizen van 2022

Pascal van de Beek
Product Specialist
4minuten

Er zijn veel goede fornuizen, maar wat is nu het beste fornuis van 2022? Slimster heeft een onafhankelijk productonderzoek uitgevoerd naar alle soorten fornuizen, zowel inbouw als vrijstaand, die je via onze vergelijkingswebsite kunt vergelijken en kopen. Hieronder zie jij ons oordeel voor alle verschillende soorten fornuizen.

Slimster is van mening dat de combinatie van prijs en kwaliteit het belangrijkst is, hierdoor kiezen wij per type fornuis zowel de Beste Koop als de Beste Getest. We tonen je de 3 meest verkochte modellen, de 3 fornuizen met de beste prijs/kwaliteitsverhouding en 3 modellen van de allerhoogste kwaliteit. Zo weetje zeker dat deze fornuizen hun geld beslist waard zijn!

De beste elektrische fornuizen

Elektrische fornuizen worden tegenwoordig niet veel meer verkocht. Dit komt omdat de temperatuur van de kookzones niet heel nauwkeurig is te regelen. Ook duurt het langer voordat deze zijn opgewarmd en afgekoeld. Toch kun je bij Slimster de beste elektrische fornuizen vergelijken. Wij hebben de meest verkochte, Beste Koop en Beste Getest modellen voor je alvast op een rijtje gezet!

De beste gasfornuizen

In de meeste huishoudens vinden we een gasfornuis. Deze combinatie van een oven met een gaskookplaat is ideaal voor het bereiden van jouw favoriete gerechten. De gaspitten zijn makkelijk te regelen en de heteluchtoven biedt veel functies. Ben jij benieuwd naar de beste gasfornuizen van dit jaar? Slimster heeft de meest verkochte, Beste Koop en Best Geteste modellen getest!

De beste inductie fornuizen

Inductie fornuizen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Koken op inductie is namelijk erg snel en energiezuinig. Wel heb je speciale pannen nodig voor de inductie-kookplaat. Veel betrouwbare fornuis merken maken inductie fornuizen. Benieuwd naar de beste koop? Wij hebben alle modellen voor je getest en de beste inductie fornuizen voor jou op een rijtje gezet!

De beste keramische fornuizen

Keramische fornuizen hebben een lange levensduur en zijn vaak wat goedkoper dan inductie fornuizen. Helaas zijn fornuizen met een keramische kookplaten minder energiezuinig en warmen de kookzones minder snel op. Keramische fornuizen bieden vele functies, zoals bijvoorbeeld een boostfunctie om sneller te verhitten. Om jou te helpen hebben wij de beste keramische fornuizen geselecteerd!

Beste fornuis kopen

Wil jij naar aanleiding van ons onderzoek een nieuw fornuis kopen? Dan zit je bij Slimster goed! Dit zijn namelijk de fornuizen die voor 2022 als Beste Koop en Best Getest gezien kunnen worden. Je koopt dus een fornuis van hoge kwaliteit, voor een zeer scherpe prijs. Deze gasfornuizen, elektrische fornuizen, inductie fornuizen en keramische fornuizen onderscheiden zich onder anderen door een zuinig energielabel, krachtige pitten en groot aantal ovenfuncties. Bovendien tonen wij jou direct de webshop met de laagste online prijs. Selecteer de winkel met de beste aanbieding en bestel het beste fornuis veilig online!

Op welke punten zijn fornuizen getest?

Om jou als bezoeker zo goed mogelijk te kunnen adviseren hebben wij, naast de analyse van gebruikerservaringen en onderzoeken, de bovengenoemde vrijstaande en inbouw (gas)fornuizen ook zelf aan een test onderworpen. Wij snappen dat je als consument kieskeurig bent en daarom vinden wij het belangrijk dat je snel de beste fornuizen kunt vinden.

Al deze bronnen van informatie geven ons de mogelijkheid om jou een volledig onafhankelijk advies te bieden over welk fornuis, met kookplaat en oven, de beste prijs/kwaliteitverhouding biedt. De volgende punten zijn meegenomen in onze testen van de beste fornuizen van 2022:

  • Hoe wordt het fornuis geleverd?
  • Is het fornuis gebruiksvriendelijk?
  • Is het (gas)fornuis energiezuinig?
  • Hoe nauwkeurig is de oven in te stellen?
  • Hoe krachtig zijn de kookplaat kookzones?
  • Welke bereidingssystemen biedt de oven?
  • Welke veiligheidskenmerken heeft het fornuis?
  • Is het fornuis eenvoudig in te bouwen?

Ervaringen

Ook hebben we gekeken naar de ervaringen van andere gebruikers en geluisterd naar het oordeel van De Consumentenbond. De resultaten van dit vergelijkende warenonderzoek helpen jou bij het vinden van het beste fornuis voor de laagste online prijs. Zo komt Slimster tot een aanbeveling van de beste fornuizen van 2022!

Heb jij geen compleet fornuis nodig, maar koop je liever een losse kookplaat? Wij hebben voor jou natuurlijk ook de Beste kookplaten van 2022 op een rij gezet. Zo vind jij beslist de beste kwaliteit kookplaat!