Beste Koop & Getest kookplaat 2022

Pascal van de Beek
Product Specialist
4minuten

Er zijn veel goede kookplaten, maar wat is nu de beste kookplaat van 2022? Slimster heeft een onafhankelijk productonderzoek uitgevoerd naar alle soorten kookplaten, zowel inbouw als vrijstaand, die je via onze vergelijkingswebsite kunt vergelijken en kopen. We hebben al onze gaskookplaten, elektrische kookplaten, inductie kookplaten en keramische kookplaten getest op de kwaliteit van het product en we hebben dit vergeleken met de laagste online prijzen.

Hieronder zie jij ons oordeel voor alle verschillende soorten kookplaten. Slimster is van mening dat de combinatie van prijs en kwaliteit het belangrijkst is, hierdoor kiezen wij zowel de Beste Koop en de Best Getest kookplaten voor 2022. Daarnaast tonen we jou de meest verkochte kookplaten van dit jaar. Zo weet je zeker dat jouw favoriete kookplaat zijn geld beslist waard is!

De beste elektrische kookplaten

Een elektrische kookplaat is erg simpel en zien we niet vaak in huis gebruikt worden. Toch worden er nog regelmatig elektrische kookplaatjes verkocht, voor in een caravan bijvoorbeeld. De kookzones warmen langzaam op en koelen ook langzaam weer af, daarom geven veel mensen de voorkeur aan andere hittebronnen. Bij Slimster kun je toch de beste elektrische kookplaten vergelijken!

De beste gaskookplaten

De gaskookplaat is veruit de meest gebruikte kookplaat in Nederland. De hittebron is makkelijk te reguleren en bovendien zijn kookplaten op gas goed betaalbaar. Het aanbod is behoorlijk groot, waarbij je de keus hebt uit gas-op-glas kookplaten, RVS kookplaten en geëmailleerde kookplaten. Bekijk hier de meest verkochte, Beste Koop en Best Geteste gaskookplaten van dit jaar!

De beste inductie kookplaten

Met een inductiekookplaat is het mogelijk om snel te koken. Bovendien zijn deze kookplaten energiezuiniger dan koken op gas. Wel is het belangrijk om de juiste pannen te kopen voor koken op inductie. Heb jij een inductie fornuis of inductie kookplaat? Dan ben je voorbereid op de toekomst, aangezien steeds meer huishouden afstappen van gas als energiebron. Bekijk hier de beste inductiekookplaten!

De beste keramische kookplaten

Keramische kookplaten zijn duurzaam en eenvoudig in het gebruik. Toch worden er tegenwoordig minder gebruik gemaakt van keramisch koken. Inductie is namelijk sneller en daardoor ook energiezuiniger. Wel beschikken ze vaak over handige functies als aanbrandbeveiliging en flexibele kookzones. Benieuwd naar de beste keramische kookplaten? Bekijk hier de Beste Koop en Beste Getest!

Beste kookplaat kopen

Wil jij naar aanleiding van ons onderzoek een nieuwe kookplaat kopen? Dan zit je bij Slimster goed! Dit zijn namelijk de kookplaten die voor 2022 als Beste Koop en Best Getest gezien kunnen worden. Je koopt dus een kookplaat van hoge kwaliteit, voor een zeer scherpe prijs. Deze gaskookplaten, elektrische kookplaten, inductie kookplaten en keramische kookplaten onderscheiden zich onder anderen door een zuinig energielabel, krachtige pitten en groot aantal kookfuncties. Bovendien tonen wij jou direct de webshop met de laagste online prijs. Selecteer de winkel met de beste aanbieding en bestel de beste kookplaat veilig online!

Op welke punten zijn kookplaten getest?

Om jou als bezoeker zo goed mogelijk te kunnen adviseren hebben wij, naast de analyse van gebruikerservaringen en onderzoeken, de bovengenoemde vrijstaande en inbouw kookplaten ook zelf aan een test onderworpen. Wij snappen dat je als consument kieskeurig bent en daarom vinden wij het belangrijk dat je snel de beste kookplaten kunt vinden. Al deze bronnen van informatie geven ons de mogelijkheid om jou een volledig onafhankelijk advies te bieden over welke kookplaat de beste prijs/kwaliteitverhouding biedt. De volgende punten zijn meegenomen in onze testen van de beste kookplaten van 2022:

  • Hoe wordt de kookplaat geleverd?
  • Is de kookplaat gebruiksvriendelijk?
  • Is de kookplaat energiezuinig?
  • Beschikt de gaskookplaat over een wokbrander?
  • Hoe krachtig zijn de kookzones van de kookplaat?
  • Is de temperatuur van een kookzone nauwkeurig in te stellen?
  • Welke veiligheidskenmerken heeft de kookplaat?
  • Is de kookplaat eenvoudig in te bouwen?

Ervaringen

Ook hebben we gekeken naar de ervaringen van andere gebruikers en geluisterd naar het oordeel van De Consumentenbond. De resultaten van dit vergelijkende warenonderzoek helpen jou bij het vinden van de beste kookplaat voor de laagste online prijs. Zo komt Slimster.nl tot een aanbeveling van de beste kookplaten van 2022!

Is een losse kookplaat niet genoeg en zoek je een compleet fornuis met kookplaat en oven? Bekijk dan eens de Beste fornuis van 2022, samengesteld door Slimster! Hier vind je een overzicht van de beste fornuizen van dit moment!