Vergelijk kookplaat installatie offertes

Heb jij een nieuwe kookplaat gekocht en wil je deze laten inbouw en aansluiten? De bij ons aangesloten witgoed monteurs kunnen iedere soort kookplaat op de juiste wijze inbouwen. Vergelijk vrijblijvend offertes van bedrijven die bij jou in de buurt actief zijn.

Bespaar tijd & geld
Vergelijk kookplaat installatie offertes

Kookplaat laten aansluiten in heel Nederland

Kookplaat laten aansluiten

Het aansluiten van een nieuwe kookplaat is een precies werkje. Vooral het aansluiten van een gaskookplaat is een klusje dat je echt niet zelf moet uitvoeren, maar ook de plaatsing van een elektrische kookplaat moet nauwkeurig gebeuren. Omdat er met een gasaansluiting of elektrische groep in de meterkast moet worden gewerkt, raden wij aan om dit door een professionele installateur te laten doen. Zo is het bij een elektrische kookplaat belangrijk om de juiste aansluiting te bepalen.

  • 2-polige Schuko-/Gardy stopcontacten (2 openingen)
  • 5-polige Perilex stopcontacten (5 openingen)

Op basis van het aantal fasen wordt de kookplaat aangesloten op een groep in de meterkast. Het aantal fasen wordt bepaald door te meten met een spanningsmeter (multi-meter). Lastig? Gelukkig boek je via Slimster eenvoudig een ervaren en vakkundige vakman voor het aansluiten van de nieuwe kookplaat. De aangesloten vakmensen zijn actief in heel Nederland, dus je vindt snel een specialist. Laat jouw kookplaat aansluiten voor de laagste kosten door het formulier hierboven in te vullen.

Soorten kookplaten

Jouw kookplaat laten aansluiten kun je het best laten doen door een ervaren elektriciën. Niet alleen voor elektrische kookplaten zoals een keramische of inductie plaat, maar ook een gaskookplaat kunnen zij perfect voor je installeren. Maar welke kookplaat wil jij kopen?

Gaskookplaat

Koken op gas komt het meest voor in Nederland. Deze populaire manier van koken komt onder andere doordat je zelf de hittebron kunt controleren. Laag of hoog vuur is met een simpele handomdraai zo ingesteld om jouw maaltijd zo lekker mogelijk te bereiden. Voor een gaskookplaat is een aansluiting op gas in jouw keuken noodzakelijk.

Keramische kookplaat

Een inbouw of vrijstaande keramische kookplaat werkt op elektriciteit, dus zorg ervoor dat je een aansluiting hiervoor hebt in je keuken. We raden aan om de keramische kookplaat aan te sluiten op een elektriciteitsgroep waar geen andere apparaten op zijn aangesloten. Let ook op de afmetingen van de keramische kookplaat. De plaat moet natuurlijk wel passen op jouw fornuis.

Inductie kookplaat

Het voordeel van inductie is dat de kookplaat sneller opwarmt dan een keramische plaat. Let op: voor een kookplaat met inductie heb je wel speciale pannen nodig. Inductiekookplaten werken op elektriciteit en wij raden jou aan het aansluiten van de kookplaat te doen op een vrije of nieuwe elektriciteitsgroep. Zo komt er niet te veel stroom te staan op een groep waar al veel keukenapparaten op zijn aangesloten.

Merken kookplaten installeren

Wil je jouw nieuwe kookplaat laten aansluiten door een expert? De bij Slimster aangesloten elektriciëns komen snel bij je langs en sluiten de plaat voor je aan. Zij kunnen alle merken kookplaten installeren, dus voor jouw Siemens, SMEG of ATAG kookplaat vind je hier de juiste vakman!