Gasfornuis laten aansluiten?

Pascal van de Beek
Content Specialist
4 minuten

Wil je je keuken verbouwen en wil je een nieuw gasfornuis laten plaatsen? Of ben je bezig met gasfornuizen vergelijken en ben je van plan om een gasfornuis aan te laten sluiten? Ga je zelf een gasslang op een fornuis aansluiten? Problemen vallen dan buiten de garantie van een nieuw gasfornuis. Maar wat zijn de kosten van een gasfornuis of gaskookplaat aansluiten?

slimster
Gasleiding verleggen
Komt jouw nieuwe gasfornuis op een andere plek in de keuken? Of komt jouw gehele keuken op een andere plek in de woning? Ga niet zelf aan de slag met het verleggen van een gasleiding, want het risico op lekkages is te groot. Een erkende loodgieter kan zowel een gasleiding verleggen en vervangen, waardoor deze voldoet aan de voorschriften.
gasslang kookplaat aansluiten

Wat zijn de kosten van een gasfornuis aansluiten?

Een fornuis kan in prijs verschillen. Je hebt verschillende soorten gasfornuizen, maar ook diverse typen en extra opties. De kosten zijn niet alleen afhankelijk van het soort gasfornuis, maar ook van de montage. Deze aansluitkosten zijn lastig vast te stellen: moet een loodgieter nieuwe leidingen aanleggen? Of gaat het alleen om een gasfornuis vervangen en het aansluiten daarvan?

Soort kooktoestel Prijs*
(Gas)kookplaat aansluiten € 65 - 150
(Gas)fornuis aansluiten € 65 - 150
Kookplaat infrezen in keukenblad € 50 - 100
Onderdelen gasslang aansluiten € 10 - 50
Gasleiding verleggen € 25 - 50 per uur
Gasleiding aanleggen € 20 - 50 per uur
Gasfornuis vergelijken € 270 - 1.400

* Gemiddelde gasfornuis aansluiten prijs, incl. btw.

Bekijk de algemene kosten van een loodgieter of vraag gratis loodgieter offertes aan via Slimster voor de exacte gasfornuis aansluiten kosten. Wil je gasfornuizen vergelijken? Bekijk dan de pagina over gasfornuis vergelijken en kopen.

Erkende loodgieter vinden?
Gratis offertes
fornuis aansluiten gas

Prijsopbouw gasfornuis aansluiten

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Hoe sluit je een gasfornuis aan?

Durf je het risico aan en wil je zelf je gasfornuis of gaskookplaat monteren? Je hebt dan een aantal benodigdheden nodig:

 • RVS gasslang (of rubberen gasslang voor gaskookplaat)
 • Koppelstuk (comfooraansluiting)
 • Teflon tape (ook wel gastape genoemd)
 • Moersleutel of steeksleutel
 • Water en handzeep/afwasmiddel
stappenplan gasfornuis aansluiten door loodgieter

Stappenplan aansluiting gasfornuis

 1. Gaskraan dichtdraaien: Draai de gaskraan rechtsom tot deze haaks op de leiding staat;
 2. Breng teflon tape aan op de aansluiting: Om gaslekkages te voorkomen is het verstandig om meerdere lagen gastape aan te brengen op de aansluiting van het fornuis;
 3. Monteer de comfooraansluiting: Sluit het tussenstuk aan op de gasaansluiting van het fornuis;
 4. Nieuwe gasslang op gasfornuis aansluiten: Zit er geen rubberen ring in de gasfornuis slang? Breng dat ook wat gastape aan op de gasslang en sluit deze vervolgens aan op het gasfornuis of kookplaat;
 5. Slang van het gas aansluiten op de gaskraan van de keuken: Breng wat teflon tape aan op het uiteinde van de gasslang en sluit deze vervolgens aan op de gaskraan door deze rechtsom met de draaiing mee te draaien;
 6. Controleer de gasaansluiting op lekkage: Breng met een doek een sopje aan op de gehele aansluiting en draai de gaskraan open. Bij zeepbellen is er sprake van een gaslek en zul je de stappenplan opnieuw moeten volgen.

Lukt het jou niet om een gasfornuis met bovenstaande stappen aan te sluiten, moet jouw gasleiding verlegd worden of wil je een elektrisch fornuis aansluiten? Dan is het verstandig om een specialist in te schakelen voor het aansluiten van een fornuis.

Gasfornuis of gaskookplaat plaatsen uitbesteden?
Gratis offertes
gasleiding aanleggen keuken

Gasfornuis aansluiten laten doen door vakman

gasfornuis laten aansluiten door specialist

Wil je zeker weten dat je fornuis netjes is geplaatst en afgewerkt, zonder kans op een gaslek? Schakel dan de hulp in van een ervaren loodgieter. Zo voorkom je dat er iets mis gaat bij de installatie en profiteer je van garantie (en garantie van het fornuis) als je ergens niet tevreden over bent.

Bespaar op reis- en afvoerkosten
Schakel de hulp in van een lokale of regionale specialist en bespaar op de reiskosten. Houd ook de afvoerkosten in de hand door zelf het afval op te ruimen.

Gasfornuis laten aansluiten door ervaren vakman

Gasfornuis aansluiten

Of je nu een gasfornuis of gaskookplaat wilt laten plaatsen. Het is altijd verstandig om een ervaren loodgieter in te schakelen, waardoor je het risico op een gaslekkage voorkomt. Vraag gratis loodgieter offertes aan en vergelijk 4 verschillende bedrijven. Je bepaalt zelf met wie je in zee gaat en vindt zo simpel de beste deal.

Direct erkende loodgieters vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis loodgieter offertes?
Geheel vrijblijvend
Gasfornuis laten aansluiten?