Wat kost een kraan aansluiten?

Pascal van de Beek
Content Specialist
4 minuten

Wil je in de keuken een kraan vervangen, in je nieuwe badkamer een kraan laten aansluiten of in de tuin een buitenkraan aanleggen? Of heb je juist last van een lekkende kraan? Laat een kraan aansluiten of repareren door een loodgieter, waardoor je lekkages voorkomt. Maar welke type kranen zijn er en hoeveel kost een kraan aansluiten?

slimster
Kraan vervangen
Heb je een mengkraan die lekt, een continu druppende kraan of komt er gewoon geen water uit de kraan? Dan is waarschijnlijk je mengkraan kapot. Een loodgieter kan een lekkende kraan repareren, maar kan ook een kraan vervangen.
Snel een loodgieter nodig?
Ontvang gratis offertes
kranen badkamer
vorstvrije buitenkraan vervangen
keukenkraan met handdouche
mengkraan keuken

Wat kost een kraan vervangen, aansluiten of repareren?

Een kraan kan in prijs variëren. Je hebt verschillende soorten kranen, maar ook diverse materialen en extra opties. De kosten zijn niet alleen afhankelijk van het materiaal, maar ook van de montage. Deze montagekosten zijn lastig vast te stellen: moet er een kraan vervangen worden? Of moet er een nieuwe kraan aangesloten worden? Om deze reden vind je in de onderstaande tabel enkel de kraan prijs exclusief montage.

Bekijk de kosten van een loodgieter of vraag gratis loodgieter-offertes aan via Slimster voor de prijs inclusief aansluiten. Moet er meer aangesloten worden? Bekijk dan ook de kosten van sanitair plaatsen.

Soort kraan Prijs* Offerte
Badkraan kopen € 35 - 360
Buitenkraan kopen € 10 - 30 Gratis offertes
Douchekraan kopen € 25 - 300 Gratis offertes
Fonteinkraan kopen € 20 - 100 Gratis offertes
Keukenkraan kopen € 15 - 975 Gratis offertes
Wastafelkraan kopen € 20 - 185 Gratis offertes

* Vanaf-prijs kraan aansluiten, incl. btw en excl. montage.

Erkende loodgieter vinden?
Gratis offertes
douchekraan vervangen

Prijsopbouw kraan aansluiten

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Welke type kranen zijn er?

Mengkraan aansluiten

De meeste mensen hebben een mengkraan aangesloten in huis. Er zijn verschillende uitvoeringen van een mengkraan verkrijgbaar, maar de meest bekende is een mengkraan met twee (draai)knoppen; 1 voor warm water en 1 voor koud water.

Ook is er een thermostaat mengkraan waar je met één draaiknop de temperatuur bepaald en de andere de hoeveelheid water die uit de kraan komt. Vaak worden mengkranen begrensd op 50 graden celsius.

Mengkraan laten aansluiten?
Gratis offertes

Kokend water kraan aansluiten

Met kokend water kranen kun je meteen een kopje thee zetten. Vaak heeft een kraan met kokend water een kinderslot, waardoor je kinderen niet zomaar aan de kokend water kraan kunnen zitten. Maar hoe werkt een kokend water kraan?

Bij een kokend heet water kraan zit er een waterreservoir op de waterleiding aangesloten die elektrisch verwarmd wordt. Bij gebruik van een heetwaterkraan komt direct kokend water uit de kraan en bespaar je op de aanschaf van een waterkoker.

Kokend water kraan inclusief montage?
Gratis offertes

Gekoeld water kraan aansluiten

Een gekoeld water kraan is het tegenovergestelde van een kokend water kraan. Met een gekoeld water kraan komt er direct gekoeld water uit de kraan. Er zijn ook gekoeld water kranen beschikbaar, van o.a. Grohe, die gekoeld en bruisend water levert.

Gekoeld water kraan laten aansluiten?
Gratis offertes

Slimme kraan aansluiten

Er zijn veel slimme kranen met sensor, maar sommige kranen kunnen door middel van touch of door middel van spraak bediend worden. Een slimme mengkraan is natuurlijk wel duurder dan een gewone mengkraan, maar dan kun je de slimme thermostatische kraan wel bedienen door opdrachten te geven op het gebied van temperatuur en hoeveelheid water.

(Bron: Bright)

Slimme kraan laten aansluiten?
Gratis offertes
kraan keuken
mengkraan douche
kraan wastafel
keukenkraan vervangen

Keukenkraan of buitenkraan laten aansluiten door vakman

  • Verzekerd van kwaliteit
  • Vrijblijvend advies bij jou thuis
  • Je bespaart tijd en geld
  • Regionale loodgieters

Wil je zeker weten dat je kraan netjes is geplaatst en afgewerkt, zonder kans op lekkages? Schakel dan de hulp in van een ervaren loodgieter. Zo voorkom je dat er iets mis gaat bij de installatie en profiteer je van garantie als je ergens niet tevreden over bent.

Bespaar op reis- en afvoerkosten
Schakel de hulp in van een lokale of regionale specialist en bespaar op de reiskosten. Houd ook de afvoerkosten in de hand door zelf het afval op te ruimen.

Kraan laten aansluiten door ervaren vakman

Kosten kraan aansluiten

Of je nu een keukenkraan, buitenkraan, douchekraan of een gewone mengkraan wilt laten plaatsen. Het is altijd verstandig om een ervaren loodgieter in te schakelen, waardoor je het risico op lekkages voorkomt. Vraag gratis loodgieter offertes aan en vergelijk 4 verschillende bedrijven. Je bepaalt zelf met wie je in zee gaat en vindt zo simpel de beste deal.

Direct erkende loodgieters vergelijken

  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis loodgieter offertes?
Geheel vrijblijvend
Wat kost een kraan aansluiten?