Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Kosten afvoer ontstoppen

Wat kost een afvoer ontstoppen?

Vind beste loodgieter
Gratis & vrijblijvend
Ga naar
Minimale kosten € 40,- Maximale kosten € 150,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 90,-
Gemiddelde afvoer ontstoppen kosten, incl. btw en materiaal.

Heb je last van een verstopte gootsteen of zit jouw wasbak verstopt? Het is allemaal erg vervelend wanneer dit gebeurt. Je kunt zelf aan de slag met het ontstoppen van een gootsteen, waardoor je bespaart op de kosten van een loodgieter.

Gaat het om een zware verstopping? Dan is het verstandig om een loodgieter in te schakelen, want de kans is groot dat je de leidingen beschadigd. Maar wanneer schakel je een loodgieter in om een afvoer te ontstoppen?

Loodgieter met spoed inschakelen?

Wat kost een riool ontstoppen?

Vaak is een loodgieter ongeveer 1 uur tot 2 uur bezig met het verhelpen van een ontstopping. Maar dit is natuurlijk afhankelijk van de type verstopping. Voor een wasbak ontstoppen of douche ontstoppen betaal je vaak € 40 - € 50 per uur. Ben je bang dat er ergens een lekkage aanwezig is door een verstopte afvoer? Dan is het slimmer om een vaste prijs af te spreken met de loodgieter.

Werkzaamheden
Prijs*
Ontstoppen van de afvoer (per uur) € 40 - 50
Ontstoppen van de afvoer (vaste prijs) € 80 - 100

* Gemiddelde riool ontstoppen kosten, incl. btw en materiaal.

Laat een verstopping van de wc verhelpen door een ervaren loodgieter. Een loodgieter kan eerst een riool inspecteren en zo gericht de verstopping verhelpen. De exacte kosten zijn afhankelijk van de type verstopping.

Type ontstopping
Prijs*
Ontstoppen van een verstopte doucheput € 40 - 50
Ontstoppen van een verstopte afvoer in de keuken € 85 - 90
Ontstoppen van een verstopt riool € 145 - 150

* Gemiddelde riool ontstoppen prijzen, incl. btw en materiaal.

Wil je een gerichte prijs van een ontstopping? Bekijk de kosten van een loodgieter of vraag vrijblijvend loodgieter offertes aan via Slimster om vakspecialisten te vergelijken.

Riolering laten ontstoppen?
verstopping gootsteen

Prijsopbouw afvoer ontstoppen

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Waarom afvoer laten ontstoppen?

Wil je je doucheputje ontstoppen? Dan kun je dit makkelijk zelf ontstoppen met een ontstopper of een vloeibaar ontstoppingsmiddel. Gaat het om een zware verstopping? Dan is het verstandig om een loodgieter in te schakelen. Een erkende loodgieter heeft namelijk ervaring met verschillende verstoppingen en kan deze in korte tijd verhelpen zonder de leidingen te beschadigen.

Ga je zelf aan de slag met een waterleiding ontstoppen? Dan is de kans groot dat je de leidingen beschadigd en extra kosten zult krijgen om leidingen te vervangen.

Wastafel ontstoppen laten doen?

Hoe kun je zelf een afvoer ontstoppen (met soda)?

Heb je een verstopte afvoer? Vaak lossen kleine verstoppingen al op door een emmer met heet water in de afvoer te gieten en dit minstens 15 minuten in te laten trekken. Helpt dit niet? Dan kun je onderstaande stappenplannen volgen.

Gebruik geen kokend water voor een afvoer ontstoppen Een afvoer ontstoppen met kokend water kan het glazuur van de toilet of gootsteen beschadigen. Gebruik hierdoor geen kokend water. Heet water kan, maar absoluut geen kokend water.

Gootsteen ontstoppen

 1. Vul een waterkoker met heet water;
 2. Giet de waterkoker met heet water leeg in de wasbak;
 3. Strooi wat soda in de gootsteen;
 4. Vul de waterkoker met heet water en wat azijn;
 5. Giet de waterkoker leeg in de wasbak;
 6. Laat het mengsel een paar minuten borrelen;
 7. Maak vervolgens het afvoerputje schoon en spoel deze na met warm kraanwater.

WC ontstoppen

 1. Vul een emmer met heet water;
 2. Meng een kop huishoudsoda en een fles schoonmaakazijn in de emmer;
 3. Giet het mengsel in het toilet;
 4. Laat het mengsel minimaal 8 uur inwerken;
 5. Spoel tenslotte de wc hierna door.
Vloeibare ontstoppers Er zijn ook verschillende vloeibare ontstoppers, zoals HG vloeibare duo ontstopper. Deze zijn verkrijgbaar bij verschillende doe-het-zelf-winkels.
keukenafvoer verstopt

Afvoer laten ontstoppen na riool inspectie

Heb je last van een zware verstopping van de afvoer? Dan is het verstandig om eerst een rioolinspectie uit te laten voeren. Een ervaren loodgieter kan de oorzaak van de verstopte afvoer achterhalen en kunnen nieuwe verstoppingen voorkomen worden. Bekijk de kosten van een riool inspectie of vraag vrijblijvend loodgieter offertes aan om verschillende loodgieters met elkaar te vergelijken.

Riool laten inspecteren en ontstoppen?

Riool laten ontstoppen?

Heb je last van een ernstige verstopping of lekkage? Schakel dan altijd de hulp in van een erkende loodgieter. Een loodgieter kan een rioolinspectie uitvoeren en kan direct een nieuwe riolering aanleggen. Vraag direct gratis loodgieter offertes aan bij Slimster. Zo kom je in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Je vergelijkt deze vakmannen en bepaalt zelf wie jouw opdracht krijgt.

Direct erkende loodgieters vergelijken

Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal