Kilgoten
Kilgoten worden geplaatst tussen twee naar binnen gerichte daken. Door een dakgoot te plaatsen op deze zogeheten snijlijn wordt het regenwater afgevoerd naar een lager gelegen dakgoot. Zo worden lekkages voorkomen.
Voordelen kilgoten
- Minder kans op lekkages
- Vaak in verbinding met lager gelegen goot
- Onderhoudsvriendelijk
Nadelen kilgoten
- Bij onjuiste montage wel lekkages
Wat kost een kilgoot?
De kilgoot prijzen worden bepaald door verschillende factoren. Zo is de lengte van de kilgoot van invloed op de prijs, net als de materiaalkeuze en de dakconstructie waarin de goot wordt geplaatst. Bekijk de dakgoot prijzen per materiaal of vraag offertes aan voor een prijsopgave.
Kilgoot materialen
Ga jij kilgoten laten plaatsen, maar weet je nog niet welk dakgoot materiaal het beste is? Je hebt de keuze uit de volgende materialen:
Constructie van kilgoten
Kilgoten worden ook wel kielgoten genoemd. Kiel betekent geul. Er zijn 2 soorten kilgoten te onderscheiden:
- Hoekkeper: wordt geplaatst in een buitenhoek.
- Kilkeper: wordt geplaatst in een binnenhoek.
Kilgoten worden wel altijd tussen 2 dakvlakken gemonteerd, dit kan ook een dakkapel zijn.
Kilgoten afwerken
Om een waterdichte kilgoot te garanderen, is de afwerking erg belangrijk. Laat de kilgoten bijvoorbeeld met EPDM bekleden om lekkages te voorkomen. Ook kan je een bladvanger laten plaatsen, zodat de kilgoten niet vol met bladeren komen te liggen.
Kilgoten laten monteren door vakman
Het is belangrijk dat kilgoten en andere dakgoten goed geplaatst worden, om lekkages te voorkomen. Schakel de hulp in van een ervaren vakman en laat je adviseren over de beste mogelijkheden voor jouw nieuwe dakgoten en kilgoten. Vraag gratis dakgoot-offertes aan bij Slimster en kom in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Door slim te vergelijken vind je de juiste vakmen met de beste deal.
677 dakgoot-bedrijven vergelijken
- Vraag binnen 1 minuut aan
- Ontvang vrijblijvende offertes
- Kies de beste deal