• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Beheersplan Asbest

  Beheersplan Asbest

  In een asbest beheersplan worden alle voorzorgsmaatregelen besproken om te leven of werken in een woning met asbest. Het opstellen van een beheersplan moet per situatie worden gedaan, en kan dus als maatwerk worden bestempeld. Het plan is een logische vervolg van een asbestinventarisatie en dient als een vrijblijvend advies, een aanbeveling of als bindend advies.

  Beheersplan op laten stellen?

  Inhoud van het beheersplan

  De inhoud van een asbest beheersplan is uiteraard afhankelijk van de complexiteit van de situatie. Onderdelen die vaak terug komen zijn: overzicht van de verschillende asbest soorten met de risico’s, wat te doen bij blootstelling en hoe houd je het asbest onder controle.

  Is een beheersplan verplicht?

  Volgens de wetgeving is het hebben van een asbestbeheersplan niet verplicht, dit voor zowel particulieren als werkgevers. Wanneer het om een vrij complexe situatie gaat, raden wij altijd aan om te kiezen voor een beheersplan. Voor werkgevers is het zoals gezegd ook niet verplicht om een asbest beheersplan op te laten stellen. Wat wel verplicht is voor bedrijven of een werkplek voldoet aan alle veiligheidseisen die zijn gesteld in de arbo wetgeving. Het hebben van een asbestbeheersplan kan een mooie toevoeging zijn en als bewijsstuk fungeren.

  Meer weten over regelgeving?

  Asbest beheersplan op laten stellen?

  Wil je meer weten over het laten opstellen van een beheersplan en de kosten die hieraan verbonden zijn? Vraag een gratis offerte aan voor het verwijderen van asbest en kom in contact met aangesloten gecertificeerde bedrijven.

  Vergelijk meer dan 200 aangesloten specialisten

  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal