Javascript is disabled, features may not work
Beheersplan Asbest
Vergelijk beste asbestverwijdering deals

Beheersplan Asbest

In een asbest beheersplan worden alle voorzorgsmaatregelen besproken om te leven of werken in een woning met asbest. Het opstellen van een beheersplan moet per situatie worden gedaan, en kan dus als maatwerk worden bestempeld. Het plan is een logische vervolg van een asbestinventarisatie en dient als een vrijblijvend advies, een aanbeveling of als bindend advies.

Beheersplan op laten stellen?
Asbest offerte aanvragen

Inhoud van het beheersplan

De inhoud van een asbest beheersplan is uiteraard afhankelijk van de complexiteit van de situatie. Onderdelen die vaak terug komen zijn: overzicht van de verschillende asbest soorten met de risico’s, wat te doen bij blootstelling en hoe houd je het asbest onder controle.

asbestbeheersplan

Is een beheersplan verplicht?

Volgens de wetgeving is het hebben van een asbestbeheersplan niet verplicht, dit voor zowel particulieren als werkgevers. Wanneer het om een vrij complexe situatie gaat, raden wij altijd aan om te kiezen voor een beheersplan. Voor werkgevers is het zoals gezegd ook niet verplicht om een asbest beheersplan op te laten stellen. Wat wel verplicht is voor bedrijven of een werkplek voldoet aan alle veiligheidseisen die zijn gesteld in de arbo wetgeving. Het hebben van een asbestbeheersplan kan een mooie toevoeging zijn en als bewijsstuk fungeren.

Meer weten over regelgeving?
Arbowetgeving

Asbest beheersplan op laten stellen?

Wil je meer weten over het laten opstellen van een beheersplan en de kosten die hieraan verbonden zijn? Vraag een gratis offerte aan voor het verwijderen van asbest en kom in contact met 4 aangesloten gecertificeerde bedrijven.

Vergelijk meer dan 200 aangesloten specialisten

  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal