Wat kost een kleine windmolen voor thuis?

Pascal van de Beek
Content Specialist
5 minuten
Minimale kosten € 600
Gemiddelde kosten € 6.000
Maximale kosten € 35.000
Gemiddelde windwokkel voor thuis prijs, incl. btw en plaatsing.

Wil je thuis een kleine windmolen kopen en laten plaatsen? Een mini windmolen voor thuis is vaak 2 - 15 meter hoog en kun je plaatsen in je tuin of dak. Er zijn diverse mogelijkheden voor windenergie thuis. Bekijk de mogelijkheden en ontdek de mini windturbine kosten.

Voordelen windturbine particulier

 • Zelf groene energie opwekken
 • Goed te combineren met zonnepanelen
 • Plaatsing mogelijk op de nok, plat dak, dakkapel, schuur of gewoon in de tuin

Nadelen windturbine particulier

Wat kost een windmolen voor thuis?

Wil je volledig energieneutraal wonen en daarom een kleine windwokkel kopen voor thuis? De particuliere windmolen prijs begint vanaf € 600. Wil je een goede mini windturbine die genoeg energie voor je huishouden opwekt? Dan variëren de kleine windturbine kosten al gauw tussen de € 6.000 - 35.000 inclusief installatie.

De kleine windmolens prijzen kunnen nog hoger zijn wanneer je een windturbine met zonnepanelen laat plaatsen. Wil je de exacte kleine windmolen prijs weten voor jouw woning? Vraag vrijblijvend windturbine offertes aan en voeg hier eventueel zonnepanelen offertes als extra optie aan.

Wat kost een kleine windmolen voor particulieren?

Wat kost het kopen en plaatsen van een particuliere windturbine? De gemiddelde kosten van een kleine windturbine zijn inclusief plaatsen en kunnen oplopen, afhankelijk van de situatie. Vraag gratis windmolen offertes aan om kleine windmolen prijzen te vergelijken.

Soort windturbine Prijs* Offerte
Kleine windmolen thuis € 600 - 35.000

* Gemiddelde windwokkel prijs, incl. btw en plaatsing.

Wat zijn de kosten van een kleine windmolen plaatsen?

Hoeveel kost een kleine windturbine plaatsen door een ervaren vakman? Hieronder vind je de gemiddelde installatiekosten windmolen. Wil je de exacte kosten van een windmolen inclusief plaatsen weten? Vergelijk dan meerdere windmolen kosten van windmolen bedrijven.

Werkzaamheden Prijs* Offerte
Kosten windturbine plaatsen € 480 - 4.000 Gratis offertes

* Indicatieve prijs mini windturbine plaatsen, incl. btw.

Wat kost het kopen en plaatsen van kleine windmolens? We hebben een aantal kleine windmolen prijzen op een rijtje gezet, maar de prijs kan variëren afhankelijk van het merk, het vermogen en het rendement. Benieuwd naar de exacte kleine windmolen prijs inclusief montage? Vraag dan gratis windturbine offertes aan bij Slimster.

Gratis & vrijblijvend offertes ontvangen

windenergie thuis opwekken

Prijsopbouw kleine windmolen plaatsen

Arbeid
Materiaal
Overig

Onderhoudskosten van een kleine windmolen

Veel kleine windmolens zijn onderhoudsarm. Het is lastig om de exacte kosten voor klein windmolen onderhoud te noemen. Wel zullen de kleine windmolens jaarlijks gecontroleerd moeten worden en zullen sommige onderdelen van een windmolen gesmeerd moeten worden. Daarnaast zal je ook rekening moeten houden met de omvormer die meestal na 10 jaar vervangen moet worden.

Kosten omvormer windmolen & bekabeling

De prijs van kleine windmolen laten plaatsen is ook afhankelijk van de extra materialen die nodig zijn om de mini windturbine te plaatsen:

 • Omvormer
 • Montagematerialen
 • Bekabeling windmolen
 • Aansluitmaterialen

Er zijn verschillende prijzen voor omvormers. De prijs wordt bepaald door factoren als kwaliteit en vermogen.

Wat kost kleine windmolen inclusief bekabeling?
Gratis offertes
opbrengst windmolen op dak particulier berekenen

Rendement van kleine windmolens

Kleine windmolens hebben minder rendement dan grote windmolens. Grote windmolens hebben namelijk een grote opbrengst, doordat de rotor van de windmolen grote is. Door de ontwikkelingen van nieuwe windturbines verwachten we dat het rendement van kleine windmolens zal toenemen.

Terugverdientijd van een kleine windmolen

Gemiddeld is de terugverdientijd van een kleine windmolen 2 - 4 keer langer dan de terugverdientijd van zonnepanelen. Door de lange terugverdientijd van een mini windturbine kiezen veel mensen er voor om te beleggen in windmolenparken.

opbrengst windmolen berekenen in kwh

Opbrengst kleine windturbine berekenen

Hoe hoger het vermogen van een kleine windmolen, hoe hoger de opbrengst van een kleine windmolen. Er zijn kleine windturbines met verschillende vermogens en verschillende opbrengsten. Het is daarom belangrijk om het juiste vermogen te bepalen om zoveel mogelijk te besparen.

Hoe bereken je de opbrengst van een kleine windmolen?

Opbrengst kleine windmolen
Aantal vollasturen x Vermogen kleine windmolen
 • Aantal vollasturen: aantal uren waarin de windmolen op vol vermogen energie opgewekt heeft. Gemiddeld 2.000 - 2.500 vollasturen.
 • Vermogen kleine windmolen: Vermogen in kWh. Vaak tussen de 0,5 - 6 kW voor kleine windmolens op huizen en boerderijen.
Meer informatie?
Opbrengst windmolens
windmolen kopen particulier

Kosten windmolen zelf bouwen

Wil je besparen op een kleine windmolen? Dan is het zelf bouwen van een kleine windmolen op het dak de voordeligste oplossing. Alleen raden we aan dit niet zelf te doen, aangezien de opbrengst van een zelfbouw windmolen nog lager is. Laat daarom een kleine windmolen plaatsen door een ervaren vakman.

Waarom kleine windmolen laten plaatsen door vakman?

 • Verzekerd van kwaliteit
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Je bespaart tijd en geld
 • Regionale bedrijven

Wil je een kleine windmolen met de beste opbrengst installeren? Laat de mini windturbine dan installeren door een erkende windturbine monteur. Alleen zo kom je in aanmerking voor windmolen subsidie ​​en weet je zeker dat de windmolen goed is aangesloten op het elektriciteitsnet.

Slim besparen op een kleine windwokkel
Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten altijd eenvoudig in de hand.

Kleine windmolen kopen en laten plaatsen via Slimster

Kleine windmolen voor thuis

Wil je een kleine windturbine kopen en laten plaatsen en ben je benieuwd naar de prijzen van een kleine windmolen voor in de tuin of op het dak? Vraag gratis en vrijblijvend windturbine offertes aan en kom in contact met maximaal 3 windmolen bedrijven die in jouw regio actief zijn. Vergelijk de bedrijven en kies wie de beste deal heeft.

Beste deal voor mini windmolen vinden?

logo windturbine specialist
windturbine bedrijf logo
logo windturbine monteur
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis windturbine offertes?
Geheel vrijblijvend
Wat kost een kleine windmolen voor thuis?