Wil je een zakelijke windmolen kopen?

Pascal van de Beek
Content Specialist
4 minuten
Minimale kosten € 30.000
Gemiddelde kosten € 45.000
Maximale kosten € 60.000
Gemiddelde windmolen kopen zakelijk prijs, incl. btw en plaatsing.

Wil je windmolen zakelijk kopen en laten plaatsen? Dan kun je in aanmerking komen voor windmolen subsidie. De zakelijke windturbine kosten variëren tussen de € 30.000 - 60.000 inclusief installatie. Ontdek de diverse mogelijkheden voor windenergie zakelijk.

Voordelen windturbine zakelijk

 • Bespaar op energiekosten
 • Subsidie mogelijk
 • Ook te combineren met zonnepanelen
 • Plaatsing mogelijk op nok of plat dak
 • Wek eigen duurzame energie op
 • Verminder je CO2-uitstoot

Wat kost zakelijk een windmolen kopen?

Heb je voldoende investeringsruimte? Dan is windmolen kopen zakelijk een interessante investering. Door verschillende fiscale voordelen en subsidies kun je besparen op de gemiddelde zakelijke windturbine kosten.

Wil je de exacte zakelijke windmolen prijs weten voor jouw bedrijf? Vraag vrijblijvend windturbine offertes aan (optioneel: voeg hier zonnepanelen offertes als extra optie aan toe om extra te besparen).

Soort windturbine Prijs* Offerte

Windmolen voor zakelijk

€ 30.000 - 60.000

* Gemiddelde windmolen zakelijk prijs, incl. btw en plaatsing.

Wat zijn de kosten van windmolens zakelijk plaatsen?

Hoeveel kost een kleine windmolen zakelijk plaatsen door een ervaren vakman? Hieronder vind je de gemiddelde installatiekosten windmolen zakelijk. Wil je de exacte investeringskosten van een zakelijke windmolen weten? Vergelijk dan meerdere zakelijke windturbine prijzen van windmolen bedrijven.

Werkzaamheden Prijs* Offerte

Kosten windturbine zakelijk plaatsen

€ 480 - 4.000

Gratis offertes

* Indicatieve prijs windturbine zakelijk plaatsen, incl. btw.

Wat kost het kopen en plaatsen van een windmolen voor zakelijk gebruik? Er zijn diverse financiële tegemoetkomingen waar je als ondernemer van kunt profiteren, zoals KIA, EIA, MIA en VAMIL. Ontdek meer over de beschikbare zakelijke windmolen subsidie.

Vraag gratis offertes aan voor windmolens en laat je adviseren over de mogelijkheden:

verticale windturbine zakelijk

Prijsopbouw zakelijke windmolens

Arbeid
Materiaal
Overig

Zakelijke netaansluiting: grootverbruik of kleinverbruik

Wil je zakelijk een windmolen laten plaatsen? Een bedrijfspand of woning kan 2 soorten netaansluitingen hebben:

 • Kleinverbruikaansluiting: capaciteit van maximaal 3 x 80 ampère
 • Grootverbruikaansluiting: capaciteit van meer dan 3 x 80 ampère

Het is belangrijk om te weten of je een kleinverbruik- of grootverbruikaansluiting hebt. Afhankelijk van je netaansluiting kom je in aanmerking voor diverse fiscale voordelen voor zakelijke windturbines.

Windmolens voor zakelijk kleinverbruik

Heb je een kleinverbruikersaansluiting? Dan wordt de teruggeleverde stroom verrekend met de afgenomen stroom. Is de windmolen opbrengst meer dan dat je gebruikt? Dan krijg je een terugleververgoeding. Door een zakelijke windmolen te combineren met zakelijke zonnepanelen kun je energieverbruik op nul krijgen.

Windmolens voor zakelijk grootverbruik

Een overschot aan stroom kun je terugleveren aan het net. Ben je een zakelijke grootverbruiker? Dan ben je dus zelf een energieleverancier. Het is interessant als grootverbruiker om zoveel mogelijk energie terug te leveren door windturbines in combinatie met zonnepanelen te laten plaatsen.

Als grootverbruiker kun je in aanmerking komen voor de SDE++ subsidie. De SDE++ is namelijk alleen toegankelijk voor grootverbruikers en kun je een vergoeding krijgen per opgewekte kWh.

Meer informatie?
Windmolen subsidie
windenergie voor zakelijk

Rendement van windmolens

Wanneer je een windmolen zakelijk wilt laten plaatsen, dan wil je natuurlijk een zo hoog mogelijk rendement. Kleine windturbines hebben minder rendement dan grote windmolens, waardoor het interessant kan zijn om als bedrijf te beleggen in windmolens. Durf je het risico aan? Dan kan je ook besluiten om een grote windmolen van 3 MW te laten plaatsen.

Opbrengst zakelijke windturbine berekenen

Hoe hoger het vermogen van een zakelijke windmolen, hoe hoger het rendement van de windmolen. Er zijn windturbines met verschillende capaciteiten en verschillende opbrengsten. Daarom is het belangrijk om het juiste vermogen te bepalen om zo veel mogelijk energie te besparen.

kleine windmolens voor zakelijk

Waarom zakelijke windmolen laten plaatsen door vakman?

 • Verzekerd van kwaliteit
 • Beschikbare fiscale voordelen
 • Je bespaart tijd en geld
 • Regionale bedrijven

Wil je een zakelijke windmolen met de beste opbrengst installeren? Laat de windturbine dan installeren door een erkende windturbine monteur om in aanmerking te komen voor windmolen subsidie. Ook weet je zeker dat de windmolen een goed rendement heeft en goed aangesloten is op het net.

Slim besparen op een zakelijke windmolen
Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten altijd eenvoudig in de hand.

Zakelijke windmolen kopen en laten plaatsen via Slimster

Windmolen zakelijk

Wil je windenergie voor je bedrijf opwekken door een windmolen te laten plaatsen? Schakel de hulp in van een windturbine monteur. Deze expert adviseert je over de mogelijkheden en helpt je met zakelijke subsidies en andere fiscale voordelen. Vraag gratis zakelijke windturbine offertes aan via Slimster en kom in contact met expert die bij jouw wensen aansluiten. Hierdoor vind jij de beste deal.

Beste deal voor zakelijke windmolen vinden?

logo windturbine specialist
windturbine bedrijf logo
logo windturbine monteur
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis windturbine offertes?
Geheel vrijblijvend
Wil je een zakelijke windmolen kopen?