Windmolen voor je boerderij laten plaatsen?

Pascal van de Beek
Content Specialist
4 minuten
Minimale kosten € 30.000
Gemiddelde kosten € 45.000
Maximale kosten € 60.000
Gemiddelde windmolen kopen boerderij prijs, incl. btw en plaatsing.

Wil je de uitstoot van je boerderij verminderen of geld verdienen door een windmolen te laten plaatsen? Laat een windmolen plaatsen door een ervaren windmolen monteur. Ook kun je in aanmerking komen voor subsidie. Maar wat kost een windmolen en wat kan die opleveren voor agrariers?

Voordelen windturbine voor agrariers

 • Bespaar op energiekosten
 • Subsidie mogelijk
 • Ook te combineren met zonnepanelen
 • Zelfvoorzienende boerderij
 • Verminder je uitstoot

Wat kost een windmolen kopen voor boerderij?

Als agrarier is het interessant om te investeren in een windmolen op het erf. Hoe minder stroom het erf verlaat, hoe beter. Maar wat zijn de kosten van een windturbine voor boerderijen? We hebben hieronder een aantal windmolen prijzen op een rijtje gezet. Echter kunnen deze verschillen door de verschillende fiscale voordelen.

Soort windturbine Prijs* Offerte
Windmolen voor boerderij € 30.000 - 60.000

* Gemiddelde windmolen boerderij prijs, incl. btw en plaatsing.

Wat kost een windmolen voor een boerderij plaatsen?

Hoeveel kost een vakman voor het plaatsen van een kleine windmolen voor boerderijen? Hieronder vind je de gemiddelde installatiekosten voor een windmolen op een boerderij erf. Wil je besparen op de investeringkosten van een windmolen voor jouw boerderij? Vergelijk dan meerdere prijzen van kleine windmolens voor boerderijen.

Werkzaamheden Prijs* Offerte

Kosten kleine windturbine voor agrarier plaatsen

€ 480 - 4.000

Gratis offertes

* Indicatieve prijs windturbine boerderij plaatsen, incl. btw.

Wil je een windmolen plaatsen voor gebruik op een boerderij? Er zijn diverse subsidies beschikbaar waar je als agrariër van kunt profiteren. Wil je besparen op de kosten van een windturbine voor de boerderij? Ontdek dan meer over de beschikbare windmolen subsidies.

Vraag gratis offertes aan voor windmolens en laat je adviseren over de mogelijkheden:

plaatsen windmolen agrarier

Prijsopbouw windmolens voor agrariers

Arbeid
Materiaal
Overig

Rendement van windmolen op boerderij-erf

Wanneer je een windmolen op het erf van je boerderij wilt plaatsen, dan is het belangrijk om een goed rendement te behalen door de hoeveelheid opgewekte windenergie effectief te benutten door de boerderij. Opgewekte stroom die teruggeleverd wordt zal straks niet meer rendabel zijn en kun je daarom beter direct gebruiken voor de boerderij. Hiermee voorkom je ook energiebelasting en transporttarieven.

Het levert straks meer op om jouw boerderij zelfvoorzienend te maken. Dit kun je doen door een windmolen in combinatie met zonnepanelen te laten plaatsen.

Meer informatie?

Meer informatie?

Ben je benieuwd wat je nieuwe windmolen oplevert? Ontdek alles wat je moet weten over de windmolen opbrengst en het vermogen van windmolens.
Opbrengst windmolen

Windmolen in het weiland plaatsen

Ben je benieuwd naar het plaatsen van een windmolen in een weiland? Steeds meer agrariërs besluiten om het vee weg te doen of worden gedwongen om iets anders te gaan doen. Wil je geld verdienen aan een windmolen? Laat dan een grote windmolen van 3 MW in je weiland plaatsen. Hierdoor kun je tot wel € 14.000 per jaar aan opstalrechten ontvangen van de energiebedrijven.

Liever niet het risico nemen? Dan kun je ook er voor kiezen om te beleggen in windmolenparken.

Met je boerderij windenergie opwekken?
Gratis offertes
opwekken windenergie boerderij

Waarom boerderij molens laten plaatsen door vakman?

 • Verzekerd van kwaliteit
 • Beschikbare fiscale voordelen
 • Je bespaart tijd en geld
 • Regionale bedrijven

Wil je een windmolen met de beste opbrengst installeren op het erf van je boerderij? Of wil je geld verdienen door een windmolen in het weiland te laten plaatsen? Laat de windturbine dan installeren door een erkende windturbine monteur om ook in aanmerking te komen voor windmolen subsidie. Ook weet je zeker dat de windmolen een goed rendement heeft en goed aangesloten is op het net.

Slim besparen door windenergie voor boeren
Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten altijd eenvoudig in de hand.

Voor je boerderij een windmolen laten plaatsen via Slimster?

Windmolens voor agrariers

Wil je een zelfvoorzienende boerderij door een windmolen te laten plaatsen? Of wil je meer informatie over het plaatsen van een grote windmolen in je weiland? Schakel dan de hulp in van een windturbine monteur. Deze expert kan je adviseren over de mogelijkheden en helpt je met subsidies. Vraag via Slimster gratis windmolen offertes aan en kom in contact met experts met de beste deal.

Beste windmolen deal voor je boerderij vinden?

logo windturbine specialist
windturbine bedrijf logo
logo windturbine monteur
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis windturbine offertes?
Geheel vrijblijvend
Windmolen voor je boerderij laten plaatsen?