Wat kost een windmolen laten plaatsen?

Pascal van de Beek
Content Specialist
6 minuten
Minimale kosten € 600
Gemiddelde kosten € 6.000
Maximale kosten € 60.000
Gemiddelde kleine windmolens prijzen, incl. btw en plaatsing.

Wat kost een windmolen voor thuis?

Ben je op zoek naar een andere manier van groene energie opwekken via de wind? Laat dan een windturbine plaatsen. De windmolen prijs begint vanaf € 600. Wil je een goede windturbine die genoeg energie voor je huishouden opwekt? Dan variëren de windturbine kosten al gauw tussen de € 6.000 - 35.000 inclusief installatie.

De windturbine prijs kan nog hoger zijn wanneer je een windturbine met zonnepanelen laat plaatsen. Wil je de exacte windturbine prijs weten voor jouw woning? Vraag vrijblijvend windturbine offertes aan en voeg hier eventueel zonnepanelen offertes als extra optie aan.

Wat kost een zakelijke windmolen?

Wil je als bedrijf of agrariër een windmolen plaatsen? Dan kan dit een interessante keuze zijn, aangezien je dan in aanmerking kunt komen voor windmolen subsidie. De windmolen prijzen voor bedrijven variëren tussen € 30.000 - 60.000 voor agrariërs en kan oplopen tot zelfs € 5 miljoen als je een grote windmolen laat plaatsen.

Benieuwd naar de exacte kosten van een windmolen voor jouw situatie? Vraag dan vrijblijvend windturbine offertes aan of bekijk windmolen zakelijk voor meer informatie.

Wat kost een windturbine laten plaatsen?

Ben je benieuwd naar de windmolen kosten? De prijs van een windmolen kan erg variëren, onder meer door het rendement van de windmolens. De gemiddelde windmolen prijzen zijn inclusief plaatsen en kunnen oplopen, afhankelijk van de situatie. Vraag gratis windmolen offertes aan om windmolen prijzen te vergelijken.

Soort windturbine Prijs* Offerte
Kleine windmolen thuis € 600 - 35.000
Windmolen voor boerderij € 30.000 - 60.000 Gratis offertes
Zakelijke windmolen € 30.000 - 60.000 Gratis offertes
Grote windmolen € 1 - 5 miljoen

* Gemiddelde prijs windmolen, incl. btw en plaatsing.

Wat zijn de kosten van een windmolen plaatsen door vakman?

Hoeveel kost een windturbine plaatsen door een ervaren vakman? Hieronder vind je de gemiddelde installatiekosten windmolen. De prijs windturbine plaatsen kan flink verschillen. Wil je de exacte kosten van een windmolen inclusief plaatsen weten? Vergelijk dan meerdere windmolen kosten van windmolen bedrijven.

Werkzaamheden Prijs* Offerte
Kosten windturbine plaatsen

€ 480 - 4.000

Gratis offertes

* Indicatieve kosten windturbine plaatsen, incl. btw.

De totaalprijs van een windmolen is afhankelijk het vermogen van een windmolen en het rendement van de windmolen. Ook is het afhankelijk of je in aanmerking komt voor windmolen subsidie, waarmee je kunt besparen op de windmolen kosten. Het is daarom verstandig om meerdere windmolen prijzen te vergelijken.

De prijs van een windmolen is afhankelijk van allerlei factoren, zoals:

 • Merk windturbine
 • Vermogen windturbine
 • Windmolen grootte
 • Extra opties
 • Zelf doen of laten plaatsen
 • Uurprijs windturbine monteur
hoe duur is een windmolen

Prijsopbouw windmolen plaatsen

Arbeid
Materiaal
OVerig

Windmolen prijs per kWh

Grote windmolens produceren meer elektriciteit dan kleine windmolens. Dit komt doordat de opbrengst van een windmolen toeneemt als de rotor van de windmolen groter wordt. De kosten van elektriciteit opgewekt door kleine windturbines liggen tussen de 25 en 35 cent per kWh; de kosten van het opwekken van elektriciteit uit grote windturbines zijn 8,8 cent per kWh.

Wat kost een windmolen van 3 MW aan onderhoud?

De operationele onderhoudskosten worden vaak berekend met € 43 per kilowatt per jaar. De onderhoudskosten van een windmolen van 3 MW kost gemiddeld € 150.000 per jaar. In deze onderhoudskosten zitten ook exploitatiekosten van de windmolen, injectiekosten van de windmolen, opstalrecht en andere onderhoudscontracten.

Wat kost een kleine windmolen aan onderhoud?

Een kleine windturbine is vaak onderhoudsarm, maar de turbines zullen wel jaarlijks gecontroleerd en in sommige gevallen gesmeerd moeten worden. Echter zijn deze onderhoudskosten minimaal. De grote kostenpost aan windturbine onderhoud is het vervangen van de omvormer na ongeveer 10 jaar.

Kosten omvormer windmolen & bekabeling

De prijs van windmolen laten plaatsen is ook afhankelijk van de extra materialen die nodig zijn om de windmolen te plaatsen:

 • Omvormer
 • Montagematerialen
 • Bekabeling windmolen
 • Aansluitmaterialen

Er zijn verschillende prijzen voor omvormers. De prijs wordt bepaald door factoren als kwaliteit en vermogen.

Wat kost windmolen inclusief bekabeling?
Gratis offertes
wat kost een windmolen

Hoeveel geld levert een windmolen op?

Je kunt besparen op de kosten van een windmolen door energie terug te leveren aan het elektriciteitsnet. Het is verstandig om terug te leveren tot het punt dat je zelf verbruikt. Hierdoor bespaar je op je eigen energiekosten én verdien je geld met een windturbine.

Wanneer je begint met het opwekken van elektriciteit door een windmolen en het terugleveren, dan ben je verplicht de windmolen te registreren via energieleveren.nl.

Wil je geld verdienen met een windmolen of besparen op je energierekening? Dan is het verstandig om te kijken welke energieleverancier bij je past, aangezien het teruglevertarief kan variëren tussen de € 0,04 - 0,12 per kWh.

Vermogen Opbrengst in kWh* Gem. opbrengst per jaar
0,1 kW 200 - 250 kWh € 13 - 39 per jaar
1 kW 2.000 - 2.500 kWh

€ 130 - 389 per jaar

5 kW

10.000 - 12.500 kWh

€ 647 - 1.942 per jaar

10 kW 20.000 - 25.000 kWh

€ 3.504 - 10.512 per jaar

50 kW

100.000 - 125.000 kWh

€ 6.474 - 19.422 per jaar

100 kW

200.000 - 250.000 kWh

€ 12.948 - 38.844 per jaar

1 MW (= 1.000 kW)

2.000.000 - 2.500.000 kWh

€ 129.480 - 388.440 per jaar

2 MW (= 2.000 kW)

4.000.000 - 5.000.000 kWh

€ 258.960 - 776.880 per jaar

3 MW (= 3.000 kW)

6.000.000 - 7.500.000 kWh

€ 388.440 - 1.165.320 per jaar

* Gemiddelde opbrengst windmolen in kWh met 2.000 - 2.500 vollasturen.

Wat is de terugverdientijd van een windmolen?

De terugverdientijd van een windmolen is afhankelijk van de grootte. Gemiddeld is de terugverdientijd van een grote windmolen ongeveer 23 weken, terwijl de terugverdientijd van een kleine windturbine langer is. Gemiddeld is de terugverdientijd van een kleine windmolen 2 tot 4x langer dan de terugverdientijd van zonnepanelen.

Het kan daarom interessanter zijn om te beleggen in een windmolenpark, dan te investeren in een kleine windturbine. Echter verwachten we dat de terugverdientijd van een kleine windturbine op termijn korter wordt, door de ontwikkelingen van nieuwe windturbines.

Hoe kan je rendement van windmolens verhogen?

De spaarrente is tegenwoordig ontzettend laag of zelfs negatief. Gelukkig is er een beter rendement op windmolens en zonnepanelen. Hoe profiteer je van een maximaal rendement van je windmolen?

 • Let op een goede prijs-kwaliteit verhouding van windmolens
 • Let op de garantie van de windmolen
 • Ga voor vakkundige installatie
 • Kies de juiste omvormer
 • Zorg voor goed windmolen onderhoud
 • Btw windmolen terugvragen
 • Controleer of je in aanmerking komt voor windmolen subsidie
Meer informatie?
Windmolen subsidie
windmolen kopen prijs

Kosten windmolen zelf bouwen

Wanneer je wilt besparen op de kosten van een windmolen, dan is de voordeligste oplossing om deze zelf te bouwen. Een windturbine plaatsen is alleen niet eenvoudig en we raden je aan dit niet zelf te doen. Ben je erg handig en wil je toch echt zelf aan de slag willen met een zelfbouw windmolen, dan kun je met de juiste materialen en bouwtekeningen een goedkope windmolen bouwen.

Waarom windmolen laten plaatsen door vakman?

 • Verzekerd van kwaliteit
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Je bespaart tijd en geld
 • Regionale bedrijven

Wil je een grote windmolen met meer opbrengst laten plaatsen of ben je op zoek naar een windturbine met subsidie? Laat dan een windturbine plaatsen door een erkende windturbine monteur. Alleen hiermee kom je in aanmerking voor windmolen subsidie en weet je zeker dat de windmolen op de juiste manier aangesloten wordt op het elektriciteitsnet.

Slim besparen op windmolen kosten
Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten altijd eenvoudig in de hand.

Vergelijk ervaren windmolen bedrijven

Wat kost een windmolen

Ben je op zoek naar een nieuwe windmolen en wil je de windturbine laten plaatsen door een ervaren windmolen monteur? Vraag gratis en vrijblijvend windmolen offertes aan via Slimster en vergelijk bedrijven uit jouw regio. Je ontvangt van maximaal 3 bedrijven een offerte die je vergelijkt op prijs-kwaliteitverhouding. Zo vind je gemakkelijk de beste deal.

Beste deal voor windturbine inclusief installatie?

logo windturbine specialist
windturbine bedrijf logo
logo windturbine monteur
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis windturbine offertes?
Geheel vrijblijvend
Wat kost een windmolen laten plaatsen?