• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Pvc vloer leggen

Minimale kosten € 28,- Maximale kosten € 100,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 64,-
Gemiddelde prijs pvc vloeren inclusief leggen, afhankelijk van soort pvc.

Zoek je een nieuwe vloer die weinig onderhoud nodig heeft, maar wel een mooie uitstraling heeft? Pvc vloeren zijn tegenwoordig erg populair dankzij al hun voordelen.

Voordelen pvc vloeren

 • Onderhoudsvrij
 • Geluiddempend
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Recyclebaar
 • Vochtbestendig

Nadelen pvc vloeren

 • Gevoelig voor krassen
Wat is een pvc vloer? Een pvc vloer is gemaakt van verschillende lagen kunststof. Pvc vloeren zijn de betaalbare alternatieven van parket en natuursteen. Je kan pvc vloeren grofweg op 2 manieren leggen: verlijmen of zwevend.
Meer inspiratie opdoen?

Pvc vloeren prijzen

Soort pvc vloer
Materiaal*
Montage*
Pvc vloer verlijmen € 16 € 14
Pvc vloer zwevend leggen € 20 € 12

* Vanaf-prijs pvc vloer per m2.

De prijs van een pvc vloer is onder meer opgebouwd uit het materiaal en de legkosten. Een plak pvc vloer is qua materiaal goedkoper in aanschaf, maar voor de montage betaal je meer: het leggen van deze vloer is vakwerk. Bij een losliggende pvc vloer betaal je grotendeels voor het materiaal.

Ben je benieuwd naar de exacte prijs voor jouw nieuwe pvc vloer? Vraag dan gratis vloer-offertes aan bij Slimster en vergelijk diverse prijsopgaven.

Ervaren vakman vinden

Verschil pvc en vinyl

Wat is het verschil tussen een pvc en vinyl vloer? De twee materialen lijken veel op elkaar, maar pvc is sterker. Daarnaast kan een vinyl vloer alleen verlijmd worden, terwijl pvc vloeren ook zwevend gelegd kunnen worden. Vinyl wordt als brede rol geleverd, terwijl pvc beschikbaar is in stroken of tegels. Ook is aan een pvc vloer meer karakter en diepte mee te geven dan bij een vinyl vloer (ook wel zeil genoemd).

Gemiddelde prijsopbouw pvc vloeren

Mogelijkheden met pvc

Het materiaal bepaalt een groot deel van de prijs van een pvc vloer. Het gaat hier om het soort pvc vloer (klik vloer of plak vloer), maar ook de kwaliteit van de vloer speelt een rol net als de afwerking.

Klik pvc vloer: zwevend leggen

 • Bij regels over geluiddempende ondervloer
 • Als je bij verhuizing vloer wilt meenemen

Een pvc vloer zwevend leggen is vergelijkbaar met kliklaminaat aanbrengen: je klikt pvc stroken of tegels in elkaar. Deze stroken of tegels liggen los op een ondervloer. Door het kliksysteem ligt het legverband van de vloer vast zodra je het materiaal hebt aangeschaft.

Net als een laminaat vloer is een klik pvc vloer zelf te leggen, maar we raden je dit niet aan. Door hulp van een ervaren vakman in te schakelen, weet je zeker dat de vloer correct wordt geplaatst. Een extra voordeel is dat je kan terugvallen op de garantie, dit is niet het geval als je zelf de vloer legt.

Plak pvc vloer: verlijmen

 • Als je vloerverwarming als hoofverwarming wilt
 • Als je extra goede demping wilt

Pvc stroken of tegels worden volledig op de ondervloer verlijmd. Je kan verschillende legverbanden creëren. Een pvc plak vloer moet altijd gelegd worden op een egale ondergrond, zodat de lijm goed kan hechten. Vandaar dat het vrijwel altijd nodig is om de ondergrond te egaliseren met egaline.

Het egaliseren van de vloer en het leggen van de pvc vloer is vakwerk: we raden het je af om dit zelf te doen. Door een ervaren vakman in te schakelen weet je zeker dat je vloer netjes geplaatst wordt. Je kan daarnaast altijd terugvallen op garantie op het materiaal en de plaatsing.

Kwaliteit pvc vloer

Er zijn goedkope pvc vloeren op de markt, net als luxe en dure pvc vloeren. Maar hoe bepaal je de kwaliteit van een pvc vloer? De dikte van de toplaag (beschermlaag) is een goede graadmeter. Hoe dikker deze laag, hoe minder snel de vloer zal slijten.

De dikte van de toplaag is afhankelijk van de ruimte waarin je de vloer legt: in een woonkamer slijt een vloer doorgaans sneller dan in de slaapkamer. Wil je meer weten over de beste kwaliteit pvc vloer voor jouw woning? Laat je dan adviseren door een ervaren vakman uit het Slimster-netwerk.

Beste deal voor pvc vloer vinden
Kunststof vloer afwerken Net als bij andere materialen kan je een pvc vloer afwerken met plinten of een afwerkingsprofiel. Zo maak je de mooie uitstraling van je vloer helemaal af.

Iedere gewenste uitstraling creëren

Heb je niet het budget voor een houten vloer of natuursteen vloer, maar wil je wel graag die uitstraling creëren? Met een pvc vloer kan je tegenwoordig iedere gewenste look nabootsen. Denk hierbij aan:

 • Pvc vloer betonlook
 • Pvc vloer houtlook, zoals eiken
 • Pvc vloer natuursteen, zoals marmer

Diverse legverbanden

Met een pvc vloer kan je verschillende legverbanden leggen. Je kan een pvc stroken in de breedte of lengte leggen van de ruimte, maar ook een visgraat motief is mogelijk. Andere opties zijn een hongaarse punt, blokverband of halfsteensverband.

Wil je niet alleen een pvc vloer laten plaatsen, maar ook je trap bij de rest van de ruimte betrekken? Laat dan ook pvc trapbekleding plaatsen.

Pvc vloer schoonmaken Wekelijks stofzuigen is doorgaans voldoende om de vloer mooi te houden. Leg een inloopmat neer om te voorkomen dat zand naar binnen wordt gelopen en krassen veroorzaakt.

Pvc vloer laten leggen door vakman

Het is niet altijd eenvoudig om een pvc vloer netjes en mooi te leggen. Vooral het verlijmen van een pvc vloer vraagt om vakwerk. Schakel de hulp in van een ervaren vakman die de kennis en vaardigheden bezit om een pvc vloer te leggen. Deze vakman kan je ook vertellen wat de mogelijkheden zijn voor jouw nieuwe vloer.

Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief, waardoor de totaalprijs van een pvc vloer leggen kan variëren. Vaak rekenen vakmannen met een prijs per m2 of per uur, maar vraag altijd om een totaalbedrag. Zo kom je niet voor verrassingen te staan nadat de vloer is gelegd. Vergelijk daarnaast altijd meerdere bedrijven voor je met een vakman in zee gaat.

Bespaar op reis- en afvoerkosten Bij Slimster kom je enkel in contact met bedrijven die in jouw regio actief zijn. Zo betaal je nooit te veel reiskosten. Nog slimmer besparen? Voer dan ook zelf het bouwafval af, zodat het bedrijf hier geen kosten voor hoeft te rekenen.

Vind beste deal voor je nieuwe pvc vloer

Op zoek naar een vloer met een houtlook of betonlook? Wil je een onderhoudsvrije vloer met veel karakter? Vraag dan gratis vloer-offertes aan via Slimster en kom in contact met regionale bedrijven die een pvc vloer kunnen leggen. Door verschillende bedrijven te vergelijken, vind je eenvoudig de beste deal.

121 vloer-specialisten vergelijken
Vloerenfabriek.nl
Het Vloeren Magazijn
Kossen Woninginrichting
Vloeren Galerie
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal