• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Gietvloer prijzen

Minimale kosten € 60,- Maximale kosten € 130,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 95,-
* Gemiddelde gietvloer prijs per m2, afhankelijk van materiaal en afwerking

Ben je op zoek naar een prachtige gietvloer met veel karakter voor je badkamer, keuken of andere ruimte in huis? Gietvloeren zijn een goede investering als je lange tijd van dezelfde vloer wilt genieten.

Voordelen gietvloeren

 • Naadloos
 • Prachtige uitstraling
 • Makkelijk in onderhoud
 • Comfortabel
 • Slijt- en stootvast
 • Lange levensduur (50-60 jaar)
 • Geschikt voor vloerverwarming

Nadelen gietvloeren

 • Kan scheuren als ondergrond niet vlak is
 • Geen goedkope vloer

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een vloer die letterlijk gegoten wordt op de dragende vloer of ondervloer. Gietvloeren bestaan uit diverse lagen kunsthars, die uitharden voordat de nieuwe laag wordt aangebracht. Zo ontstaat er een naadloze en sterke vloer.

Inspiratie opdoen?

Wat kost een gietvloer?

Soort gietvloer
Prijs*
Pu gietvloer € 60 - 130

*Gemiddelde prijs gietvloer per m2, inclusief btw.

In woningen wordt in feite alleen een pu gietvloer (polyurethaan) gebruikt. De prijs van deze gietvloer is afhankelijk van diverse factoren, waaronder het aantal lagen van de vloer, het oppervlak van de vloer en de afwerking. Maar ook de arbeidskosten hebben een belangrijke invloed.

Benieuwd naar de exacte prijs van jouw gewenste gietvloer? Vraag dan gratis vloeren-offertes aan via Slimster.

Ervaren vakman vinden

Prijsopbouw gietvloer

Materiaalkosten gietvloer

Zoals je in bovenstaande prijsopbouw kan zien, bepaalt het materiaal bijna de helft van het totaalbedrag van een gietvloer. De materiaalkosten worden onder meer beïnvloed door:

 • Soort gietvloer
 • Grootte oppervlak
 • Extra opties
 • Ondervloer

Soorten gietvloeren

Wil je een kunststof gietvloer in je woning, dan krijg je vrijwel altijd een polyurethaan gietvloer. Gietvloeren in je garage of voor industrieel gebruik zijn juist vaak gemaakt van epoxy. Polyurethaan vloeren, ook wel pu gietvloeren genoemd, bestaan uit flexibel kunsthars. Dit maakt ze ideaal voor woningen: ze geven een warmer gevoel en scheuren minder snel.

Kenmerken
Pu-vloer
Epoxy vloer
Geluiddempend + +/-
Vloerverwarming mogelijk + -
Voelt warm/zacht aan + -
Geschikt voor woningen + +/-
Geschikt voor buiten + -

De pu gietvloer zorgt voor een warmer gevoel in huis. Je kan een gegoten vloer hierdoor op veel plekken in huis laten leggen:

Wil je geen gladde gietvloer, maar een vloer met structuur? Ga dan voor een vloer van kunsthars gemengd met korrels: de siergrindvloer.

Grootte oppervlak

Gietvloeren zijn niet goedkoop om te plaatsen, maar ze worden voordeliger naarmate je een groter oppervlak laat aanbrengen. Vaak ligt de grens rond de 50m2. Het kan dus voordeliger zijn om een gietvloer van 51 m2 aan te brengen dan een gietvloer van 49m2, aangezien de gietvloer prijs per m2 dan lager is. Laat je adviseren door de vakman over de prijs per vierkante meter, zodat je op de hoogte bent van eventuele kortingen.

Extra opties

Wil je een speciaal effect creëren met je gietvloer en bijvoorbeeld glitters of een metallic look verwerken in de vloer? Het is allemaal mogelijk, maar vraag jezelf wel af of dit een keuze is voor de lange termijn. Daarnaast heb je altijd de keuze uit een gladde of matte afwerking, en kan een gietvloer in vele kleuren worden geplaatst.

Voor een complete afwerking laat je ook plinten plaatsen. En bang dat de vloer te glad wordt? Je kan ook kiezen om een antisliplaag te laten aanbrengen over de gietvloer. Ben je op zoek naar een gietvloer met grindkorrels erin verwerkt? Ontdek dan meer informatie over de grindvloeren of granietvloeren.

De juiste ondervloer

De kwaliteit van de ondervloer (bv. een cementdekvloer) bepaalt de kwaliteit van de gietvloer. Een oneffen gietvloer leidt tot oneffenheden in de gietvloer, waardoor de uitstraling minder is en de levensduur verkort wordt. Dit wil je natuurlijk niet bij je nieuwe gietvloer. Laat je daarom goed informeren over de beste ondervloer voor jouw gewenste gietvloer. Zo weet je zeker dat je een stabiele ondervloer hebt en lang geniet van je nieuwe gietvloer.

Betrouwbare vakman voor nieuwe gietvloer

Gietvloer onderhoud

Een pu gietvloer is krasgevoelig. Zorg voor viltjes onder meubels en plaats goede deurmatten, zodat er zo min mogelijk zand naar binnen komt. Heb je wel een kras? Vaak zie je dan het vuil in krasjes en niet de krasjes zelf. Door de vloer goed te reinigen, vallen de krasjes al veel minder op.

Gietvloer reinigen

Zorg ervoor dat zand en ander vuil geen kans krijgt om krassen te veroorzaken. Door een paar keer per week te vegen, houd je de gietvloer vrij van zand. Wekelijks dweilen met een microvezeldoek met zeepvrij schoonmaakmiddel is voldoende voor een mooie en schone vloer.

Arbeidskosten

Het leggen van de gietvloer is ook voor een groot deel bepalend voor de totaalprijs. Een gietvloer aanbrengen is een arbeidsintensieve klus die enkele dagen kan duren.

Het plaatsen van een gietvloer begint bij de ondervloer. Deze vloer kan alleen op een stabiele en uitgeharde ondergrond worden geplaatst. Is dit nog niet het geval, dan moet de vakman eerst zorgen voor de juiste ondervloer. Daarna brengt hij de volgende lagen aan:

 1. Primerlaag
 2. Egalisatielaag
 3. Kunststof gietvloer
 4. Toplaag

Na iedere laag is er een droogtijd vereist. Soms is het nodig om een tweede toplaag aan te brengen, voor het beste resultaat.

Ervaren vakmannen vergelijken

Zoals je hierboven hebt kunnen zien, is het aanbrengen van een gietvloer geen eenvoudige of snelle klus. Voor een mooie en kwalitatieve gietvloer schakel je de hulp in van een ervaren vakman. Maar hoe vind je een vakman met jarenlange ervaring? Vraag gratis offertes aan bij Slimster en vergelijk prijsopgaven van diverse vakmannen uit de regio. Zo betaal je nooit te veel voor een prachtige gietvloer.

Besparen op reis- en afvoerkosten Bij Slimster kom je enkel in contact met regionale vakmannen. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand. Nog meer besparen? Voer dan ook zelf het bouwafval af, zodat de vakman hier geen kosten voor in rekening hoeft te brengen.

Genieten van je nieuwe gietvloer

Op zoek naar een betrouwbare vakman die je nieuwe gietvloer kan aanbrengen? We raden je aan om altijd meerdere bedrijven te vergelijken voordat je met iemand in zee gaat. Vraag gratis en vrijblijvend vloeren-offertes aan bij Slimster en vergelijk diverse vakmannen die in jouw regio actief zijn. Door slim te vergelijken, vind je zelf de beste deal.

Vergelijk 121 vloeren-specialisten
Vloerenfabriek.nl
Het Vloeren Magazijn
Kossen Woninginrichting
Vloeren Galerie
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal