• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 78.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Kunststof garagedeur prijzen

Wil je weinig omkijken hebben naar je garagedeur, maar de deur wel een mooie uitstraling meegeven? Ga voor een kunststof garagedeur en profiteer van de vele voordelen van dit materiaal. Ontdek de verschillende mogelijkheden en kosten van pvc garagedeuren.

Voordelen kunststof garagedeur

 • Onderhoudsvrij
 • Goede isolatie
 • Voordelig materiaal
 • Licht materiaal

Nadelen kunststof garagedeur

 • Minder natuurlijke uitstraling

Wat kosten kunststof garagedeuren?

Een kunststof garagedeur bestaat doorgaans uit kunststof en staal. De meeste pvc garagedeuren zijn opgebouwd uit stalen panelen met een kunststof bekleding. Dit is onder meer het geval bij sectionaal garagedeuren van pvc.

De kunststof garagedeur prijs is afhankelijk van meerdere factoren, zoals het merk kunststof en de afmetingen. Ook het type garagedeur is van invloed op de kosten. Ben je benieuwd naar de pvc garagedeur prijzen? Vraag dan gratis garagedeur-offertes aan via Slimster. We kunnen je wel een indicatie geven van verschillende soorten garagedeuren prijzen.

Prijs kunststof garagedeuren vergelijken
Prijsopbouw van kunststof garagepoort 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

1. Materiaalkosten

Een groot deel van de prijs van kunststof garagedeuren is afhankelijk van het materiaal. De kosten van het gebruikte materiaal worden door verschillende factoren bepaald, zoals de materiaalkeuze, de afmetingen en het soort garagedeur.

Merk kunststof

Kunststof garagedeuren zijn beschikbaar in veel verschillende merken. Deze merken hebben ieder een eigen prijsklasse, voordelen en nadelen. Een voordeel van kunststof is dat dit materiaal beschikbaar is in vele RAL-kleuren en dessins. Laat je adviseren over de mogelijkheden door een expert uit het Slimster-netwerk.

Materialen van kunststof garagepoort

Een kunststof garagepoort bestaat doorgaans uit een stalen deur of stalen panelen, afgewerkt met een kunststof bekleding. Op deze manier wordt eenvoudig de uitstraling van kunststof gecreëerd. Ook profiteer je zo van de onderhoudsvrije kenmerken van een kunststof deur, maar houd je de stevigheid van een stalen of metalen garagedeur.

Type garagedeuren

Wanneer je een kunststof garagepoort laat plaatsen, heb je de keuze uit verschillende soorten. De meest voorkomende soorten zijn:

Daarnaast is het ook mogelijk om een loopdeur in de garagedeur te laten plaatsen. Het toevoegen van een zijdeur naast de garagedeur behoort ook tot de mogelijkheden.

Afmetingen van de garagepoort

De afmetingen van de garagedeur zijn natuurlijk ook van invloed op de prijs. Immers: hoe groter de deur is, hoe meer materiaal je nodig hebt. En dat zie je dan weer terug in de kosten.

Extra opties

Een kunststof garagepoort is volledig op maat te maken als je specifieke wensen hebt. Wil je bijvoorbeeld horizontale of verticale profielen? Wil je ramen in de garagedeur laten plaatsen? Hoe geïsoleerd moet de deur zijn en voor welk deurbeslag ga je? Leg je wensen voor aan de vakman, zodat deze de juiste pvc garagedeur voor jou op maat kan maken.

2. Montagekosten

Naast het materiaal speelt ook de montage een rol op de prijs. Er zijn verschillende factoren van invloed op de plaatsingskosten:

 • Het inmeten en installeren van de garagedeur(en)
 • Eventueel breekwerk in de gevel
 • Eventueel verwijderen oude garagedeur
 • Het uurtarief van de vakman
Oude garagedeur vervangen? Slim besparen! Wordt jouw oude garagedeur vervangen door een nieuwe poort? Vaak kan je de oude deur nog tweedehands verkopen. Zo kan je slim besparen op de plaatsing van een nieuwe garagedeur.

3. Reiskosten

Een specialist rekent voorrijkosten om de garagedeur te installeren. Kies je voor een lokale of regionale vakman, dan vallen de reiskosten doorgaans lager uit dan wanneer de vakman een lange afstand moet afleggen.

4. Afvoerkosten

Een garagedeur-specialist neemt de afvoer van afval vaak als kostenpost op in de offerte. Wil je besparen op de kosten? Dan kan je ervoor kiezen om zelf het afval af te voeren.

Geniet van je nieuwe kunststof garagedeur

Kunststof garagepoorten zijn beschikbaar als standaard model, maar ook op maat samen te stellen. Je wilt natuurlijk dat de garagedeur goed past bij je wensen en je woning. Schakel de hulp in van een ervaren en betrouwbare vakman om een correcte plaatsing te garanderen. Vergelijk gratis offertes via Slimster en bespaar tot wel 45%.

Vraag vrijblijvend garagedeur-offertes aan
Eurokozijn
Belisol & Renovar Kozijnen
Multi Kozijn
Bogers kozijnen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal