Genomineerd voor Website van het Jaar 2020

Dakkapellen Zaltbommel

Vergelijk 504 specialisten

Laatste 3 dakkapellen in Zaltbommel

We willen 2x dakkapel aan 1 kant plaatsen van allebei 3M breed casco binnen timmeren we het zelf ve

Bernhardstraat, Haaften

op bestaande woning, hardhouten kozijn, boeiboorden e.d. red cedar, zijkanten dakkapel van hout, 1 d

Bosuil, Brakel

ik wil graag isolerende glas en rolluiken tegen de glas

Nederkwartier, 's-Hertogenbosch

Dakkapel offerte

Dakkapel laten plaatsen in Zaltbommel

Woon jij in Zaltbommel en wil je een dakkapel op jouw woning plaatsen? Het beschermd stadsgezicht en de vele rijksmonumenten kunnen dan roet in het eten gooien. Navraag bij de gemeente Zaltbommel maakt duidelijk of en op welke manier je een dakkapel kunt plaatsen. In andere delen van Zaltbommel is het wel heel goed mogelijk om een dakkapel te plaatsen zonder vergunning. Alhoewel de vormgeving dankzij materialen als kunststof, polyester en hout naar ieders wens aangepast kan worden, kiezen veel mensen toch voor een traditionele dakkapel. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Vraag gratis offertes aan via Slimster en vergelijk lokale aannemers!

Besparen op jouw nieuwe dakkapel in Zaltbommel?

Dakkapel zonder vergunning in Zaltbommel

Of je een vergunning nodig hebt voor de bouw van een dakkapel in Zaltbommel hangt af van verschillende punten. Als de te realiseren dakkapel aan de volgende eisen voldoet dan mag je deze bouwen zonder een omgevingsvergunning aan te vragen. Dit noemen we een vergunningsvrije dakkapel:

  • De dakkapel wordt geplaatst aan de achterzijde aan de niet-straatkant.
  • De dakkapel heeft een plat dak.
  • Gemeten vanaf de voet van de dakkapel mag deze niet hoger zijn dan 1.75 meter.
  • De onderkant ligt meer dan 50 centimeter, maar minder dan 1 meter boven de dakvoet.
  • De bovenkant van de dakkapel ligt meer dan 50 centimeter onder de daknok.
  • De zijkanten liggen meer dan 50 centimeter van de zijkanten van het dakvlak.
  • De woning moet in eigen bezit zijn. Deze regels gelden niet voor tijdelijke woningen als een woonwagen of woonkeet. De regels gelden ook niet voor vakantiehuisjes of andere soorten woningen die niet permanent bewoond mogen worden.
  • In Zaltbommel zijn veel woningen aangewezen als monument. Ook grote delen van het beschermd stads- of dorpsgezicht komen niet in aanmerking.

Zaltbommel is door het beschermd stadsgezicht een vreemde eend in de bijt. Uitzonderingsregels zijn dan ook vaak van toepassing. Woon jij in Zaltbommel en wil je een dakkapel plaatsen? Neem voor de zekerheid contact op met de gemeente onder welke regels jouw woning valt. In Zaltbommel heb je een grote kans dat je een omgevingsvergunning nodig hebt. In dat geval zijn er kosten aan verbonden.

Bespaar tijd en moeite met 5 gratis offertes

Het uitzoeken van mogelijke vergunningen voor de bouw van een dakkapel zal veel tijd en moeite kosten. Om nog meer tijd en moeite te besparen kun je als bewoner van Zaltbommel direct 4 gratis en vrijblijvende offertes van specialisten uit jouw regio aanvragen via Slimster. Zo kunt u op uw gemak de mogelijkheden qua vormgeving en de prijzen met elkaar vergelijken. Mooi voordeel; de aannemers uit ons netwerk kunnen de vergunningsaanvraag ook voor je regelen. Zo bespaar je tijd én kosten op de plaatsing van een nieuwe dakkapel!

Vergelijk 504 dakkapellen specialisten regio Zaltbommel

WBB dakkapellen
Bogers & De Ruiter Dakkapellen
Scheer Dakkapellen
Dakkapel.nl
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal