• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Wanneer is het de beste tijd om te schilderen?
  Ga naar

  Buitenschilderwerk: wanneer is het de beste tijd?

  Is jouw buitenschilderwerk toe aan een nieuwe verflaag of wil je gewoon een andere kleur schilderwerk? Dan kun je je schilderwerk laten vernieuwen. Maar wanneer is de beste tijd om dit te laten doen?

  Wat is het beste seizoen voor buitenschilderwerk?

  • Hoogseizoen: vanaf april t/m oktober
  • Laagseizoen: vanaf november t/m maart

  De lente en de zomer zijn perfecte seizoenen voor een schilder om het buitenschilderwerk te vernieuwen. Dit komt door de combinatie van luchtvochtigheid en temperatuur in deze periode. Hierdoor droogt de verf goed en krijg je een strak resultaat. In deze periode heeft een schilder het daarom ook doorgaans het drukst.

  Maar ook in het laagseizoen kan een schilder uitstekend buitenshuis schilderen. In de winter wordt er een speciaal soort verf gebruikt, waardoor buitenschilderwerk (boven het vriespunt) mogelijk is.

  wanneer schilderen

  Wanneer kun je het beste buiten schilderen?

  Wat zijn de beste weersomstandigheden om de buitenkant van je woning te laten schilderen? Een vakschilder houdt niet alleen rekening met de temperatuur, maar ook met de luchtvochtigheid. Deze factoren zijn namelijk van invloed op de droogtijd van het schilderwerk.

  Temperatuur

  • Ideale temperatuur: 10 - 25 graden Celcius
  • Bij lage temperatuur is droogtijd langer
  • Bij hoge temperatuur droogt verf te snel

  Luchtvochtigheid

  • Voor normale buitenverf: max. 65%
  • Voor professionele verf: max. 85 - 90%
  • Bij hoge vochtigheid: langere droogtijd

  Wanneer is buitenschilderwerk niet verstandig?

  Wanneer het regent (of gaat regenen), wanneer het waait of als het buiten vriest kun je het buitenschilderwerk het beste even uitstellen. Bij regenachtig weer zal het schilderwerk minder snel opdrogen, omdat de luchtvochtigheid vaak hoger ligt. Wanneer het hard waait, kan er zand en vuil in je schilderwerk terechtkomen, waardoor je opnieuw kan beginnen.

  Ligt de temperatuur onder het vriespunt, dan is het ook niet mogelijk om te schilderen. Er kunnen dan blaasjes in je schilderwerk ontstaan. Er zijn schilders die net boven het vriespunt wél kunnen werken. Deze winterschilders maken gebruik van een speciaal soort verf die goed werkt onder deze omstandigheden.

  Meer over schilderen in winter?

  Laat schilderwerk uitvoeren door een ervaren schilder

  Is jouw schilderwerk toe aan een nieuwe verflaag? Een ervaren schilder weet wanneer hij het schilderwerk het beste kan vernieuwen. Bij Slimster vind je vele aangesloten schilders die het schilderwerk voor je willen uitvoeren. Door vrijblijvende schilder offertes aan te vragen kom je eenvoudig in contact met maximaal 4 vakmannen die in jouw regio werken. Jij vergelijkt de bedrijven en kiest de beste deal.

  Direct 566 vakschilders vergelijken

  Van Amsterdam Schilder Spuitbedrijf
  Van Hussel Schilderwerken
  Kobe Stukadoor & Schildersbedrijf
  Renovlies Direct
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal
  Deel deze pagina