• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  5 voordelen van HR+++ glas

  5 voordelen van HR+++ glas

  Ben je jouw hoge energierekening zat? Wil je jouw ramen vervangen? HR+++ glas is een vorm van hoogrendementsglas (HR glas) waarmee je veel energie bespaart. Ontdek hier de 5 voordelen van HR+++ triple glas.

  1. Beperk warmteverlies

  HR+++ glas is de duurste soort, maar heeft ook de beste isolatiewaarde. Dit komt door de opbouw: dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met een laag stilstaande lucht in het midden. HR+++ glas heeft drie glasplaten. Andere benamingen voor HR+++ glas zijn hierdoor ook driedubbel glas of triple glas. Dankzij de drie glasplaten gaat er weinig warmte verloren.

  Beglazing
  U-waarde*
  Enkel glas 5,8
  Dubbel glas 2,7
  HR glas 1,7 - 2,0
  HR+ glas 1,3 - 1,6
  HR++ glas 1,2
  HR+++ glas 0,5 - 0,9

  *Isolatiewaarde aan de hand van U-waarde: hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie.

  Meer over HR glas?
  driedubbel glas

  Driedubbel glas: 3 glasplaten.

  2. Bespaar op energiekosten

  Als er weinig warmte verloren gaat, hoef je minder te stoken. Dit ga je uiteraard terugzien in de energiekosten. De hoogte van deze besparing is afhankelijk van enkele factoren, zoals:

  • Hoeveel ramen je vervangt
  • Oppervlak van deze ramen
  • Huidige beglazing

  3. Zorg voor aangenaam binnenklimaat

  Een betere isolatie leidt al gauw tot een beter binnenklimaat. Met triple glas heb je in de winter minder warmteverlies, maar in de zomermaanden houd je de hitte juist buiten de deur.

  4. Zorg voor geluidsisolatie

  HR+++ glas zorgt niet alleen voor warmteisolatie, maar dempt ook het geluid. Door driedubbel glas te plaatsen, heb je minder last van omgevingsgeluiden van buitenaf.

  5. Lastig te kraken

  Het is een mooie bijkomstigheid: HR+++ glas is lastiger te kraken dan andere beglazing. De reden hiervoor is simpel: drie glasplaten zijn moeilijker te breken dan twee.

  triple glas voordelen

  Vergeet de kozijnen niet

  Hoewel de juiste beglazing diverse voordelen oplevert, spelen de kozijnen ook een belangrijke rol. Verouderde kozijnen zijn niet alleen makkelijker te kraken, maar isoleren ook minder goed. Dit is vooral het geval bij houten kozijnen. Er zijn verschillende kozijn materialen, die allemaal hun eigen isolatiewaarde hebben.

  Materiaal
  U-waarde
  Houten kozijnen 2,4
  Kunststof kozijnen 1,0 - 2,0
  Aluminium kozijnen 1,8
  Stalen kozijnen 1,5 - 2,4

  Voor het beste resultaat laat je jouw beglazing en kozijnen tegelijkertijd vervangen. De kosten hiervoor kunnen flink oplopen, zelfs als je ze op den duur terugverdient. Wij raden je daarom aan om altijd meerdere offertes op te vragen. Vakmannen hanteren allemaal een eigen uurtarief, waardoor je al kunt besparen door slim te vergelijken.

  Eenvoudig 872 vakmannen vergelijken

  Eurokozijn
  Multi Kozijn
  Bogers kozijnen
  Kroon Kozijn & Focus Kozijntechniek
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal
  Deel deze pagina