Huis verbouwen of verhuizen? - Slimster

Huis verbouwen of verhuizen?

Henrieke Hahn
Product Specialist
clock 21 mrt. 2018 14:30
edit 31 okt. 2019 15:31

Het is vaak een lastige keuze: verbouwen of verhuizen. Beide mogelijkheden hebben verschillende voor- en nadelen, en brengen diverse kosten met zich mee. Hieronder vind je 4 argumenten om niet te verhuizen, maar je huis te verbouwen.

1. Je bespaart geld

Zowel verbouwen als verhuizen brengt de nodige kosten met zich mee. Maar de kosten van een verbouwing zijn meestal te overzien en je kan hier bewust voor sparen. Bepaalde verbouwingen in huis zijn daarnaast een investering, die je in de toekomst terugverdient.

euro
Kies je ervoor om een huis kopen?
Dan ben je onder andere de aankoopkosten, verhuiskosten, makelaarskosten én kosten voor de notaris kwijt.

Daarnaast wil je waarschijnlijk ook in je nieuwe huis een aantal dingen veranderen of verbouwen. Dit zal dan flink wat meer gaan kosten dan een verbouwing in je huidige woning.

2. Je huis wordt meer waard

Het vernieuwen van je woning pakt vaak positief uit voor de waarde van je woning. Een moderne badkamer of keuken doet het eigenlijk altijd goed. Je woonoppervlak vergroten door een aanbouw te plaatsen, is ook een slimme mogelijkheid. Daarnaast is het een optie om je woning energiezuinig te maken, bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen of laat je kozijnen vervangen. Dit zie je absoluut terug in de waarde van je huis.

Toon alle afbeeldingen

3. Je geeft je eigen huis nog meer vorm

Verhuizen gaat vaak gepaard met veel stress. Het kost veel tijd, brengt zorgen met zich mee en het kost een hoop energie. Met een verbouwing maak je juist je eigen huis nóg meer naar wens. Natuurlijk levert een verbouwing ook wel de nodige stress op, maar je hoeft nu niet te wennen aan een nieuwe woning en een nieuwe omgeving: je voelt je na de verbouwing meer thuis dan ooit!

4. Je laat geen vrienden of buren achter

Bij een verhuizing laat je soms familie, vrienden en buren achter. Ja, natuurlijk spreken jullie af om nog regelmatig contact te houden, maar vaak is het lastig alle contacten te onderhouden. Je begint in je nieuwe buurt weer opnieuw. Heb je geen behoefte aan het opbouwen van een nieuwe vriendengroep of contact maken met nieuwe buren, dan is een verbouwing van je woning de beste optie.

Verbouwen in plaats van verhuizen

Wanneer je eigenlijk heel tevreden bent met de ligging en omgeving van je woning, dan is verbouwen een logische keuze. Daarnaast bespaar je geld, verhoog je de waarde van je woning en ontwijk je de stress van een verhuizing.

slimster
Denk je serieus na over een verbouwing?
Via Slimster kom je eenvoudig in contact met bedrijven die actief zijn in jouw regio, zodra je gratis offertes aanvraagt. Zij kunnen je adviseren over je verbouwing en de montage voor je uitvoeren.

Kies jij voor verbouwen? Hieronder een greep uit de verschillende mogelijkheden die Slimster biedt: