Verhuisbedrijf kosten

Pascal van de Beek
Content Specialist
6 minuten
Minimale kosten € 450
Gemiddelde kosten € 900
Maximale kosten € 2.000
Gemiddelde kosten verhuisbedrijf in 2024

Wat kost een verhuisbedrijf?

Ga jij verhuizen naar een nieuwe woning en wil je jouw verhuizing laten regelen door een erkende verhuizer? Dan ben je vast benieuwd naar de kosten van verhuisbedrijven. De totale prijs van je verhuizing is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de hoeveelheid spullen en de afstand van je oude naar je nieuwe huis. Hulp nodig bij verhuizen van je inboedel? Vergelijk hier de verhuisbedrijf kosten in 2024 en vind de beste deal voor erkende verhuisbedrijven in jouw regio!

De opbouw van verhuiskosten

Heb jij je woning verkocht en ben je klaar om naar je nieuwe droomhuis te verhuizen? Dan ben je druk bezig met voorbereiden, want een verhuizing is een pittig klusje. Veel administratieve rompslomp en zaken die geregeld moeten worden. We begrijpen dat je misschien geen tijd en zin hebt om je hele inboedel zelf te gaan sjouwen. Het inhuren van een verhuisbedrijf is een aantrekkelijke optie voor een zorgeloze verhuizing. Maar wat kost een verhuisbedrijf?

De prijs voor verhuisbedrijven is afhankelijk van de hoeveelheid meubels en spullen, de afstand tussen beide woningen en het aantal verhuizers + verhuiswagens die nodig zijn. Daarbij verschilt de prijs per verhuiswagen ook nog eens op basis van inhoud. Heb je een grotere bus nodig? Dan zullen de kosten per uur ook hoger zijn. Tot slot kun je bij professionele verhuisbedrijven kiezen voor extra services, zoals het inpakken van je spullen of een verhuislift huren. Dit zal uiteraard ook invloed hebben op het totale prijskaartje.

 • Arbeidskosten
 • Transportkosten
 • Voorrijkosten
 • Extra services

Prijsopbouw verhuisbedrijf

Arbeid
Transport
Voorrijkosten
Extra services

Verhuisbedrijf kosten 2024

Benieuwd naar de kosten voor een verhuisbedrijf inhuren in 2024? Het huren van een verhuiswagen (20 m3 - 50 m3) inclusief 1 verhuizer kost gemiddeld €70 tot €90 per uur. Logischerwijs wordt jouw verhuizing duurder of goedkoper op basis van het aantal uur dat de verhuizers bezig zijn. Heb je een groot huis met veel spullen? Dan heb je een grotere verhuiswagen nodig en meer 'verhuiskrachten'.

De gemiddelde prijs van een verhuizing ligt tussen de 450 en 2000 euro. Hierbij is verhuizen van een klein appartementje naar een huis in dezelfde stad goedkoper. Het verhuizen van een grote inboedel van de ene kant van Nederland naar de andere kant, is natuurlijk duurder.

Soort woning Prijs verhuizing
Flat / appartement €450 - €600
Eengezinswoning €700 - €1000
Villa / 2-onder-1-kap €1300 - €2000

Arbeidskosten

Het grootste deel van de verhuisbedrijf kosten bestaat uit arbeidskosten. Hieronder valt het laden en lossen van de verhuiswagen en het op de juiste plek neerzetten van jouw meubels. Je kunt er echter ook voor kiezen om professionele verhuizers in te huren voor het inpakken van je spullen en het (de)monteren van meubels. Dit zorg er wel voor dat het verhuisbedrijf langer bezig is, waardoor de kosten stijgen.

Heb je een grote inboedel en wil je vlot verhuizen? Dan is het mogelijk om extra mankracht in te huren. Het gemiddelde uurtarief van een extra verhuizer ligt tussen de 25 en 40 euro. In veel gevallen kan dit echter wel een besparing op de totale kosten opleveren, omdat veel handen licht werk maken. De verhuizing duurt op deze manier een stuk minder lang.

Op zoek naar het beste verhuisbedrijf?
Gratis verhuisoffertes

Transportkosten

Een andere factor die van invloed op de verhuis prijs is, is het transport. Hierbij zal het verhuisbedrijf eerst kijken wat voor soort verhuiswagen nodig is. Voor een kleine woning of appartement zal een verhuiswagen met 20 m3 laadinhoud voldoende zijn. Bij grotere huizen wordt gekozen voor een verhuiswagen met laadinhoud van 50 m3. Logischerwijs is het gebruik van een grotere wagen duurder. Voor een 20 m3 verhuiswagen inclusief 1 verhuizer zijn de kosten gemiddeld 60 - 65 euro per uur. De gemiddelde prijs voor een 50 m3 verhuiswagen ligt rond de 70 - 80 euro per uur.

Ook het transport van jouw inboedel van het oude naar het nieuwe huis worden berekend in de verhuisofferte. Veel verhuisbedrijven bieden de eerste kilometers gratis aan, maar na een x aantal km zal je een kilometervergoeding betalen. Regionale verhuizers hanteren vaak een straal van 20 tot 30 kilometer zonder extra vergoeding. Landelijke verhuisbedrijven houden vaak 50 - 100 km aan. Deze verhuiskosten komen bovenop de kosten voor arbeid en huur van de verhuiswagens.

Voorrijkosten

Feitelijk gezien vallen de voorrijkosten van een verhuisbedrijf onder de transportkosten. Wij vinden het echter handig om deze nog even specifiek te benoemen. Verhuisbedrijven brengen voorrijkosten in rekening, voor zowel de reisafstand tussen jouw oude en nieuwe woning en de afstand tussen de vestiging van het bedrijf en de woningen. Bij het kiezen van een erkende verhuizer is het dus slim om te kijken naar de locatie van het bedrijf.

Ondanks de 'gratis eerste kilometers' kan je geld besparen door een verhuisbedrijf te kiezen die dichter bij de beide woningen is gevestigd. De verhuiswagens zullen dan immers minder kilometers hoeven af te leggen. De kilometervergoeding kan per verhuisbedrijf verschillen en ligt meestal tussen de 0,50 en 1,00 euro per km.

verhuisbedrijf kosten

Extra kosten verhuizing

Naast de verhuisbedrijf kosten dien je rekening te houden met extra kosten bij het verhuizen. Zo is het in sommige gevallen niet mogelijk om alle grote meubels via de trap en deur te verhuizen. Woon jij in een appartement met smal trappenhuis? Dan kan het nodig zijn om een verhuislift te huren om jouw meubels snel en veilig beneden te krijgen. Voor deze lift service betaal je gemiddeld zo'n 65 euro per uur.

Woon je in een drukke binnenstad? Dan is de kans groot dat de verhuiswagen eigenlijk niet de straat in mag. Om jouw verhuizing toch snel te laten verlopen is het slim om bij de gemeente een parkeervergunning- of ontheffing aan te vragen. De kosten hiervoor verschillen natuurlijk per gemeente. Ga uit van een bedrag tussen de 25 en 50 euro.

De geplande verhuisdag kan ook extra kosten met zich meebrengen. Wil je in het weekend verhuizen, dan rekenen verhuisbedrijven een weekendtoeslag. Op zaterdagen is dit gemiddeld 25% en op zondag zelfs 75%. Met spoed verhuizen? Ook dan dien je rekening te houden met een extra toeslag die verwerkt wordt in de verhuisofferte.

Sommige verhuisbedrijven bieden een full-service pakket aan. De verhuizers gaan dan een stapje verder dan alleen je inboedel verhuizen. Zo kunnen ze jouw spullen inpakken, maar ook klusjes doen zoals herstel van schilderwerk indien er beschadigingen ontstaan tijdens het verhuizen. Ook demonteren en weer monteren van meubels hoort bij deze extra service. De totale kosten hiervoor kun je opvragen in een gratis verhuisbedrijf offerte op maat.

slimster
De verhuisbedrijf kosten zijn afhankelijk van o.a. de hoeveelheid spullen die verhuisd moeten worden en de reisafstand tussen beide woningen. Via Slimster kun je eenvoudig verhuisbedrijven vergelijken en de beste deal selecteren!

Goedkoper verhuizen tips

Wil jij goedkoper verhuizen en besparen op de totale verhuiskosten? De goedkoopste manier is natuurlijk om alles zelf te doen, zonder een verhuisbedrijf. Wil je echter toch deels het gemak van een erkende verhuizer ervaren? Dan kun je met de onderstaande tips besparen op jouw verhuizing.

 • Huur een regionaal verhuisbedrijf in. Dit scheelt aanzienlijk in de voorrijkosten, zeker wanneer zowel je oude als nieuwe woning dicht bij elkaar liggen.
 • Pak je spullen zelf in en zet zoveel mogelijk al klaar voor de verhuizers. Op deze manier gaat de verhuizing sneller en aangezien de grootste kostenpost het uurtarief voor arbeid is, kun je hiermee flink besparen.
 • Plak stickers op meubels met daarop de gewenste plek in je nieuwe huis. Hierdoor weten de verhuizers direct waar ze alle meubels, apparaten en andere spullen moeten neerzetten. Dit scheelt tijd en geld.
 • Verhuis op een doordeweekse dag en plan je verhuizing ruim van te voren. Zo hoef je geen extra toeslag te betalen voor een weekendverhuizing of spoed verhuizing.
 • Vergelijk gratis verhuisoffertes. Jouw verhuizing is maatwerk en daarom is een offerte op maat de ideale manier om de totale kosten inzichtelijk te krijgen. Vraag gratis offertes aan en laat een ervaren verhuisbedrijf een prijsopgave samenstellen op basis van jouw woonsituatie en wensen.

Wat kost verhuizen?

Ga jij binnenkort verhuizen en ben je benieuwd naar de kosten van een verhuizing? De gemiddelde kosten voor verhuizen met behulp van een erkend verhuisbedrijf zijn zo'n 900 euro. De prijs is echter sterk afhankelijk van jouw huidige woonsituatie, afstand tussen beide woningen en de wensen die je hebt. Voor een prijsopgave op maat raden wij daarom altijd aan om verhuisoffertes te vergelijken. De verhuisbedrijven kunnen de totale kosten specificeren op basis van wat zij denken nodig te hebben aan arbeid en materiaal om jouw inboedel te verhuizen.

Kosten verhuisbedrijf vergelijken

Verhuisbedrijf kosten

Op zoek naar de beste deal voor een verhuisbedrijf in jouw regio? Vraag direct gratis verhuisoffertes aan en vergelijk verhuizers op prijs, ervaring en reviews. Door meerdere offertes te vergelijken vind je altijd de laagste prijs voor jouw verhuizing. Slimster helpt jou graag bij het besparen op de verhuiskosten!

Direct verhuizers vergelijken

Megamovers
Help2Move
Verhuisservice Nederland
Verhuiskanonnen
IAM Renovatie
DSH Europe
De Vrachtpatser Transport
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis verhuizen offertes?
Geheel vrijblijvend
Verhuisbedrijf kosten