Verhuislift huren kosten

Pascal van de Beek
Content Specialist
4 minuten

Ga jij verhuizen en voorzie je problemen met het naar beneden krijgen van grote meubels en apparaten? Door een verhuislift te huren kun je jouw inboedel snel en veilig verplaatsen. Ideaal wanneer je in een appartement woont zonder lift of wanneer je meubelstukken hebt die te groot zijn voor de lift of het trappenhuis. Benieuwd naar de verhuislift huren kosten in 2024? Bij Slimster kun je eenvoudig gratis verhuisoffertes aanvragen om bedrijven uit jouw regio te vergelijken!

Waarom een verhuislift huren?

Het is natuurlijk niet altijd nodig om een verhuislift te huren. Als je woning goed toegankelijk is, kun je met wat sterke mannen (of vrouwen) prima zware spullen verhuizen. Maar wat als je in een appartement met smal trappenhuis woont? Of op 5 hoog in een gebouw zonder lift? Het wordt dan een stuk moeilijker om grote kasten en apparaten als je wasmachine en koelkast naar beneden te krijgen. In dit soort situaties kan een verhuislift uitkomst bieden.

Woon jij in een appartement waar meubels niet goed door de deuropening passen, of waar de lift eigenlijk te klein is om al je spullen in naar beneden (of juist boven) te krijgen? Vaak passen grote meubels wel door het dakraam of kun je ze via het balkon uit je woning krijgen. Met een verhuislift heb je al je spullen veel sneller beneden. Bovendien scheelt dit jou en je vrienden een hoop tilwerk.

verhuislift huren

Verhuislift huren kosten 2024

Wat kost een verhuislift huren precies? Over het algemeen rekent een verhuisbedrijf een uurtarief voor de verhuur van verhuisliften. Ook is het mogelijk om de lift een hele dag of een dagdeel (ochtend of middag) te huren. In dat geval rekent het bedrijf een vaste prijs. Je kunt er voor kiezen om een verhuislift zonder bemanning of met bemanning te huren.

De totale kosten voor een verhuislift huren zijn dus afhankelijk van het aantal uur dat je de machine nodig hebt en hoeveel verhuizers je inhuurt. Kies je voor een of meerdere extra verhuiskrachten? Dan betaal je hier een uurtarief voor in arbeidsloon. De kosten per uur worden hoger, maar de tijd die het verhuizen in beslag neemt wordt korter.

Plan ook jouw verhuizingsdag zorgvuldig, want in het weekend wordt er vaak een extra toeslag gerekend voor het huren van een verhuislift. Het is dus goedkoper om doordeweeks een meubellift te huren.

Dienst Kosten per uur
Verhuislift zonder verhuizer €50 - €60
Verhuislift met verhuizer €75 - €90
Extra verhuizer €20 - €30
Halve dag huren €220 (vanafprijs halve dag)
Hele dag huren €600 (vanafprijs hele dag)

Zoek jij de beste deal voor een verhuislift huren?
Gratis verhuislift offertes
Houd ook rekening met de voorrijkosten van verhuisbedrijven. Kijk altijd goed of deze kosten al meegenomen zijn in het uurtarief voor de verhuislift, of dat deze nog apart gerekend worden!

Voordelen huren verhuislift

Is het voor jouw verhuizing handig om een verhuislift te huren? Hieronder hebben we nog enkele voordelen van verhuisliften op een rij gezet. Zo weet jij precies wat je hebt aan een verhuislift bij het verhuizen.

  • Tijdsbesparing: Met een verhuislift krijg je zware spullen sneller naar boven of beneden dan wanneer je dit zelf moet tillen. Zeker wanneer je meerdere trappen op of af moet.
  • Minder schade: Grote en lompe meubels door een smal trappengat manoeuvreren gaat geheid leiden tot schade. Zowel aan je meubels en aan het stucwerk op de muur. Spullen verhuizen met een verhuislift verkleint de kans op beschadigingen.
  • Veiliger verhuizen: Heb jij wel eens een zware kast of een wasmachine een trap op of af getild? Dan weet jij maar al te goed dat de kans op uitglijden aanwezig is. Spullen verhuizen met een verhuislift is veiliger en voorkomt dat jij, je vrienden of professionele verhuizers ongelukkig onderuitgaan en gewond kunnen raken.
  • Extra gemak: Verhuizen is niemands hobby, daarom kan een verhuislift het je een stuk gemakkelijker maken. Niet meer moeilijk doen met zware meubels en apparaten. Geen gekke capriolen uithalen om de trap af te komen of meubels in een lift te krijgen. Met verhuisliften breng je jouw grote spullen eenvoudig naar beneden of boven.

Extra tip: zorgeloos verhuizen? Met een goede inboedelverzekering zijn jouw meubels en spullen ook verzekerd tijdens de verhuizing.

verhuislift huren kosten

Verhuisbedrijf kosten

Bekijk hier de gemiddelde kosten voor verhuisbedrijven.

Checklist verhuizen

Wat moet jij allemaal regelen voor je verhuizing?

Prijs verhuislift met of zonder verhuizer

Het is mogelijk om een meubellift zonder verhuizer te huren om zelf te besturen. Hierbij dien je wel rekening te houden met veel veiligheidsregels, zoals het vrijmaken van de directe omgeving en het in acht houden van het maximale laadvermogen. Wij raden altijd aan om te kiezen voor een verhuislift inclusief ervaren verhuisspecialist. Hij weet namelijk alles van de meubellift en zal ervoor zorgen dat de verhuizing soepel verloopt. Bovendien verklein je op deze manier de kans op beschadigingen of ongelukken.

Door een verhuislift zonder bemanning te huren kun je dus besparen op de kosten. Doe dit echter alleen als je ervaring hebt met het bedienen van zulke apparaten. Wij raden altijd aan om te kiezen voor een verhuislift met (tenminste) 1 verhuizer. Zodat je zeker weten dat jouw verhuizing op de meest veilige en snelle manier verloopt.

Gratis verhuislift offertes vergelijken

Verhuislift huren kosten

Wil jij een verhuislift huren en ben je op zoek naar de beste aanbieding? Bij Slimster kun je eenvoudig gratis verhuisoffertes aanvragen om in contact te komen met verhuisbedrijven uit jouw regio. Vergelijk prijsopgaves voor het huren van een verhuislift of het uit handen laten namen van je complete verhuizing door een erkende verhuizer. Samen met Slimster kun je eenvoudig besparen op de totale kosten van jouw verhuizing!

Direct verhuizers vergelijken

Megamovers
Help2Move
Verhuisservice Nederland
Verhuiskanonnen
IAM Renovatie
DSH Europe
De Vrachtpatser Transport
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis verhuizen offertes?
Geheel vrijblijvend
Verhuislift huren kosten