Seniorenverhuizing

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten

Ga jij of een familied verhuizen naar een seniorenwoning? Dan wil je natuurlijk dat de verhuizing tot in de puntjes geregeld wordt en alles met persoonlijke aandacht wordt geregeld. Een seniorenverhuizing kan behoorlijk ingrijpend zijn. Het verlaten van een woning waar iemand vele jaren heeft gewoond voor een seniorenflat of bejaardentehuis is een grote stap. Omdat je geen stress wil tijdens het verhuizen is het verstandig om een gespecialiseerd verhuisbedrijf in te schakelen. Via Slimster vind je altijd de meest betrouwbare verhuizer voor jouw senioren verhuizing!

Voordelen uitbesteden seniorenverhuizing

  • Rustige en persoonlijke aanpak
  • Inrichten nieuwe woning
  • Opslag van inboedel mogelijk
  • Extra zorg bij dementie
  • Oude woning netjes opgeleverd

Waarom extra aandacht voor verhuizen senioren?

Een seniorenverhuizing kan behoorlijk ingrijpend zijn. Het is namelijk niet altijd een eigen keus om te verhuizen. Wanneer iemand op leeftijd is en naar een seniorenflat of bejaardentehuis moet, zal een woning achtergelaten moeten worden waar veel herinneringen liggen. De spullen in huis hebben een grote sentimentele waarde en zullen dus met extra zorg verhuisd moeten worden. Om de stress van het verhuizen te verminderen is het ook belangrijk dat de verhuizers een rustige en begripvolle aanpak hanteren.

Daarnaast zullen de erkende verhuizers bij een seniorenverhuizing zorg dragen voor extra klusjes. Denk aan het ontruimen van de oude woning en inrichten van de nieuwe woning. Maar ook de opslag van overtollige inboedel kan worden geregeld. En is er sprake van dementie en een verhuizing naar een zorginstelling? Ook dan kunnen de verhuizers zorgen voor een verhuizing zonder stress. De oude woning kan qua inrichting gekopieerd worden, zodat ouderen met dementie zich direct thuis en vertrouwd voelen.

Beste deal voor jouw seniorenverhuizing?
Gratis verhuisbedrijf offertes

Hulp bij oplevering en inrichten nieuwe woning

De verhuisbedrijven die jouw seniorenverhuizing regelen gaan met liefde een stapje verder. Het is belangrijk dat jij of jouw ouder(s) zich direct thuis voelen. Daarom worden de meubels en verhuisdozen niet zomaar in huis neergezet. Alles zal op de juiste plek worden geplaatst en de spullen worden uitgepakt. Meubels worden in elkaar gezet en elektronische apparaten worden weer netjes aangesloten. Zo heb jij geen omkijken meer naar het inrichten van de woning. De verhuizers nemen alles uit handen en zorgen voor zo min mogelijk stress bij ouderen.

Maar ook het oude huis wordt niet vergeten. Vaak zal de vorige woning opgeleverd moeten worden aan de woningcorporatie of de nieuwe kopers. Het verhuisbedrijf zal zorg dragen voor de oplevering en kan eventueel de oude vloer verwijderen en zelfs gaten in de muur dichten.

seniorenverhuizing offertes

Seniorenverhuizing kosten 2024

Wil jij een verhuisbedrijf inhuren voor een seniorenverhuizing? De gemiddelde kosten van het huren van een verhuiswagen inclusief verhuizer is in 2024 €70 tot €90 per uur. De grootte van jouw woning heeft dus invloed op de totale kosten van de ouderen verhuizing. Een klein flatje vraagt natuurlijk minder verhuizers en een kleinere verhuiswagen. Een grote villa leeghalen en verhuizen kost meer tijd en mankracht. Hieronder zie je de gemiddelde kosten voor het verhuizen naar een seniorenwoning.

Lees hier meer over de verhuisbedrijf kosten in 2024.

Soort woning Kosten verhuizing
Appartement

€450 - €600

Eengezinswoning

€700 - €1000

Villa / 2-onder-1-kap

€1300 - €2000

Gratis verhuisbedrijf offertes vergelijken

Seniorenverhuizing

Op zoek naar het beste verhuisbedrijf voor jouw seniorenverhuizing? Via Slimster kun je eenvoudig offertes vergelijken en kom je in contact met lokale verhuisbedrijven. Vraag hier gratis 4 verhuisbedrijf offertes aan en vind de beste deal voor jouw senioren verhuizing inclusief inrichting nieuwe woning. Wij helpen jou bij het zorgeloos verhuizen!

Direct verhuizers vergelijken

Megamovers
Help2Move
Verhuisservice Nederland
Verhuiskanonnen
IAM Renovatie
DSH Europe
De Vrachtpatser Transport
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis verhuizen offertes?
Geheel vrijblijvend
Seniorenverhuizing