Wil je jouw trap laten renoveren? Dan wil je uiteraard ook weten hoe je de traprenovatie financiering regelt. Hoe kan je een traprenovatie financieren? We hebben 5 mogelijkheden voor je op een rij gezet.
- Traprenovatie vergelijken = besparen
- Geld sparen
- Meefinancieren in bestaande hypotheek
- In termijnen betalen
- Geld lenen
1. Traprenovatie vergelijken = besparen
Traprenovatie prijzen kunnen flink variëren, maar een traprenovatie is altijd een flinke investering. Je wilt natuurlijk een kwalitatief eindresultaat, maar niet te veel betalen. Vergelijk daarom altijd meerdere traprenovatie bedrijven met elkaar voordat je een keuze maakt. Door deze specialisten te vergelijken op prijs, kwaliteit en service vind je eenvoudig de beste deal. Vraag direct gratis traprenovatie offertes aan.
2. Geld sparen
Wat is de beste manier om je traprenovatie te financieren? Dat is toch wel geld sparen voor de traprenovatie. Zo kun je in je woning investeren zonder extra kosten te maken, zoals het betalen van rente.
3. Traprenovatie meefinancieren in hypotheek
Een verbouwing kan meegefinancierd worden in een hypotheek. Ga je jouw trap renoveren, dan valt dit doorgaans onder verbouwingen. Houd er wel rekening mee dat de maximale hypotheek is vastgesteld op 100% van de woningwaarde.
4. Traprenovatie in termijnen betalen
Wist je dat je een traprenovatie op afbetaling kunt krijgen? Steeds meer mensen kiezen voor een traprenovatie in termijnen betalen. Ga altijd met de specialist in gesprek voor meer advies over de betalingsmogelijkheden. Er zijn genoeg bedrijven die samenwerken met een kredietverstrekker, waardoor afbetaling in termijnen een interessante optie is.
Let op: Houd er rekening mee dat een traprenovatie in termijnen betalen altijd meer kost dan wanneer je een traprenovatie in een keer betaalt. Je betaalt namelijk altijd rente.
5. Geld lenen voor traprenovatie
Wil je jouw trap renoveren, maar weet je niet hoe je dit kunt financieren? Geld lenen voor een traprenovatie is altijd een optie. Je kunt dan kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. De rente op deze leningen is doorgaans hoger dan bij een hypotheek. Daartegenover staat dat je geen notariskosten of afsluitprovisies hebt.
- Rente is fiscaal aftrekbaar
- Tussentijds geld opnemen niet mogelijk
- Looptijd & rentepercentage staan vast
Zoek je alleen een manier om je traprenovatie te financieren? Dan is een persoonlijke lening interessant. Je weet wat je moet betalen en komt niet voor verrassingen te staan. De rente is daarnaast ook fiscaal aftrekbaar
- Rente is niet fiscaal aftrekbaar
- Tussentijds geld opnemen is mogelijk
- Looptijd & rentepercentage zijn variabel
Ga je een grote verbouwing uitvoeren en is de traprenovatie hier een onderdeel van? Dan kan een doorlopend krediet interessant zijn.
De rente is alleen fiscaal aftrekbaar als de lening wordt afgesloten vóór het plaatsen van de traprenovatie en deze binnen 30 jaar en volgens een vast aflosschema wordt afgelost. Het maakt dus niet uit of je het geld leent met een hypotheek of een persoonlijke lening.
Zo wordt het renteverschil tussen een hypotheek en persoonlijke lening nóg kleiner: de fiscus betaalt in beide gevallen een deel terug. De rente is niet fiscaal aftrekbaar bij een doorlopend krediet, omdat er steeds opnieuw geld geleend kan worden zonder eindtijd of vaste aflossing.
Traprenovatie laten doen door vakman
Vraag gratis traprenovatie offertes aan bij Slimster en kom in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Je vergelijkt deze traprenovatie bedrijven met elkaar op prijs en kwaliteit, en beslist zelf wie het beste bij je past. Zo weet je dat je niet te veel betaalt, maar wel kunt genieten van een strak gerenoveerde trap.