Wasdroger kopen: waar moet je op letten?

Wasdroger kopen: waar moet je op letten?

Een wasdroger is een aankoop die eens in de 8-10 jaar moet worden gedaan. In het vergelijkingsproces naar de meest geschikte wasdroger is het belangrijk om de volgende zaken goed in overweging te nemen. Te denken valt aan de energielabels, de trommelinhoud, het merk en uiteraard het soort wasdroger. Maar waar moet je precies naar kijken bij het kopen van een droger? Slimster legt het uit in de DroogPedia.

Direct de beste wasdrogers van dit jaar zien?
Beste wasdrogers

Energieverbruik van de wasdroger

Bewust omgaan met het milieu wordt steeds belangrijker en is dan ook een van de criteria die consumenten in overweging nemen. Een energiezuinige wasdroger is natuurlijk niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. De energiekosten van een A label wasdroger zullen veel lager zijn dan een minder zuinige C label wastrommel. In de Europese unie zijn de volgende energie labels van kracht: C, B, A, A+, A++ en A+++.

energieverbruik wasdroger

De trommelinhoud van de wasdroger

Letten op de centen is één, maar er moet natuurlijk genoeg wasgoed in de droogtrommel passen. De gemiddelde trommelinhoud van een wasdroger is 8 kilo, wat voor een doorsnee huishouden voldoende is. Woon je met meer dan vijf personen in een woning, dan raden wij jou aan om te kiezen voor een grotere trommelinhoud. Op deze manier zorg je er voor dat de was doen geen time management en planningstaak wordt.

trommelinhoud

Soort wasdroger van essentieel belang

Wie zich al georiënteerd heeft op de wasdrogers markt zal herkennen dat er meerdere soorten zijn. Belangrijk om te weten is dat warmtepompdrogers over het algemeen zuiniger zijn dan condensdrogers en luchtafvoerdrogers. Ook op het gebied van gemak hebben warmtepompdrogers ook een streepje voor op andere soort drogers.

Bekijk hier de beste warmtepompdrogers van ]YEAR]
Beste warmtepompdroger

Merk van de wasdroger belangrijk

Het merk wasdroger dat je kiest heeft een enorme invloed op de levensduur van een droger. Over het algemeen gaan wasdrogers van het merk Miele het langst mee gevolgd door Asko, Bosch, Siemens en AEG.

Merk Gemiddeld aantal droogbeurten
Miele 5000

Bosch/Siemens/AEG

3750

Zanussi/Electrolux

2200

Whirlpool/Bauknecht

2000

Asko

4500
Samsung 2200
LG 2000
Candy 1500

Verschillende wasprogramma's

Een aspect waar vaak weinig tot geen aandacht aan wordt besteedt tijdens het aankoopproces zijn droogprogramma's. Dit terwijl deze programma's wel een enorme impact kunnen hebben op de levensduur van jouw kleding en ander wasgoed. Er zijn wasdrogers die droogprogramma's hebben voor jeans, wollen en zijde. Ook het zogeheten stoom programma kan voor bepaalde mensen enorme voordelen hebben.

droogprogramma's
Gebruik de filtermogelijkheden van Slimster om eenvoudig de beste droger te vinden voor jouw woonsituatie. Vergelijk drogers op kenmerken die voor jou belangrijk zijn en vind de beste deal!